Лаптопи,мнения,препоръки и цени!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Избор на лаптоп до 900 лева

Мнениеот milmar » Нед 25 мар 2012 23:07

Haralampi написа:....

Но все пак нека не се отклоняваме от темата, колегата не е искал съвет дали да си взима лаптоп или PC, а за това какъв лаптоп да си вземе! :012:

Не се отклоняваме много обаче :D , той иска нещо добро за обработка на видео . В нашия живот всичко е компромис за 900 (или повече) лева :idea: , така че ако не му е проблем "мобилност 10см." ще си вземе нещо което ще му върши добра работа , но няма да може да се гушка винаги с него . Във фирмата , в която работя не ни оборудват с лаптопи , но пак си работим .

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 26 мар 2012 7:18

milmar написа:Във фирмата , в която работя не ни оборудват с лаптопи , но пак си работим .

Стига бе, вие сте 10 години назад... И ние: надали във фирма, която се занимава с разработка на програмни продукти, ще вземат лаптоп скоро. Най-малкото е неергономично, освен ако не вземеш докинг. А това няма да се случи поради финансови съображения. Да не говорим за производителността, монитора, донякъде поддръжката...

Haralampi - не на всички работата им включва мърдане на повече от 10 см. А и надали човекът ще прави видеообработка в лифта от Сопот нагоре...

Хайде със здраве... Дано човекът се е ориентирал правилно какво иска. :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 26 мар 2012 9:09

slimmer написа:
milmar написа:Във фирмата , в която работя не ни оборудват с лаптопи , но пак си работим .

Стига бе, вие сте 10 години назад... И ние: надали във фирма, която се занимава с разработка на програмни продукти....

Аз проектирам платки и ползвам монитор - 22' , вижда ми се малък , не мога да си представя как бих работил на 15' (лаптопа може да работи и с външен монитор - да , така е :) ) . Освен това за тези пари колегата вероятно няма да е доволен от лаптопа , на който ще попадне като производителност . PC-то се почиства максимум за 1 час , без почти никакъв риск от повреда, а лаптоп се почиства с кърпа за пот от челото и ако не се внимава много - почти не остава здрава пластмаса , особенно за по-хилавите модели . Клавиатура , мишка - мия ги на чешмата с веро , при лаптопа не е точно така .

Но ако колегата казва - йок , лаптоп ще бъде - изборът си е негов , да е в крачка със света :wink: !

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 26 мар 2012 12:39

milmar написа:За работа задължително "отживял" стационарен комп . Лаптоп подхвърлян по колене , по под и кревати особенно за година е аут ако не го почистваш редовно . А като гледам с какви пари разполагаш (като повечето от нас :D ) едва ли идеята е след година - нов :D Но ако колегата казва - йок , лаптоп ще бъде - изборът си е негов , да е в крачка със света!

То ако да е в крачка има таблети mhihi

Едно Леново 2г го разнасям навсякъде - навън къде ли не,по легла,дивани и тн,също така доста го натоварвам в решим на работа!Никога не съм го чистил,един проблем не ми е дал,има супер здрав корпус и охлаждане eusa

Колега вземи си хубав лаптоп и няма да съжаляваш :beer

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Пон 26 мар 2012 13:13

Забравих да уточня, че съм ученик, понеже от този профил пишем баща ми и аз. На 16 години съм и уча системно програмиране, поради тази причина понякога ми се налага почти винаги да имам компютър под ръка (като ходя по екскурзии и прочие). Занимавам се с обработка на снимки, видео и филми. Рядко играя игри, но понякога се налага :D. За това лаптопа е хубаво да има външно видео. Можете ли да ми препоръчате фирми и магазини за продажба на компютри и лаптопи в град Пловдив, тъй като се 1-2 седмици ще ходим да купуваме. Благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 26 мар 2012 13:32

Комп и лаптоп в Пловдив от ПИК,на мен ми правят отстъпка,ще помагам,цените им са добри :да:

Веднъж влезнах в Мултирама,няма такива цени,там не стъпвам scare

За онлайн пазаруване се сещам за
http://laptop.bg/
и
http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf?Open
http://hp.most.bg/hp-probook-5330m-fid30129.html

ПИК ПД http://pic.bg/

:beer

Последна промяна от stoi4o.d на Пон 26 мар 2012 13:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 26 мар 2012 13:35

Ще те разочаровам ама аз събрах комп за 2 иляду лефа и на видео обработка пак вижда зор:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=297378&start=0

На лаптоп с i3 нещата ще вървят ама ще има да чакаш...

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Пон 26 мар 2012 13:50

radi_nrj написа:Ще те разочаровам ама аз събрах комп за 2 иляду лефа и на видео обработка пак вижда зор:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=297378&start=0

На лаптоп с i3 нещата ще вървят ама ще има да чакаш...

Все пак Premiere не е толкоз тежка, защото на моя комп си върви горе-долу добре. Мисля, че ще има коренна разлика между сегашния ми компютър с Intel Celeron 430 1.8 Ghz, едноядрен, кеш=512kb, РАМ 2GB DDR2 и вградено видео 256mb. Мисля, че на тази база за сравнение лаптоп за 900 лв. ще ми се струва самолет, в предвид, че от сегашния си комп не се оплаквам от много забиване и т.н.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 26 мар 2012 13:58

Лаптоп до 900 лв. е низ от компромиси.
Иначе HP Probook е сравнително добър избор, според мен. Аз ползвам 6560, но предвид цената, която те интересува 4530 би трябвало да свърши работа без проблеми. Гаранцията може да се продължава.
Не залитай по примамливите цени на Павилион, често имат грижи.

При всички положения актуален лаптоп ще се държи много по-приятно от сегашната ти настолна конфигурация.

П.П.: В друг ред на мисли - много ще се радвам някой да демонстрира как при идентични конфигурации един лаптоп е по-бърз от едно PC тип "щайга" и как се обслужва/надгражда по-лесно. Също и да ми обясни подробно защо настолното PC изобщо не ми е удобно и как съм глупак да държа лаптопа в раницата му и вместо него да си ползвам машината на бюрото. :roll:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 26 мар 2012 15:42

escrime написа:Лаптоп до 900 лв. е низ от компромиси.
Иначе HP Probook е сравнително добър избор, според мен. Аз ползвам 6560, но предвид цената, която те интересува 4530 би трябвало да свърши работа без проблеми. Гаранцията може да се продължава.

Примерно: http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PACKARD-11/HP-ProBook-4530s-LH286EA-Metallic-Gray-4GB-2310

escrime написа:Не залитай по примамливите цени на Павилион, често имат грижи.

Павилионите са кошмар за поддръжка. Последния път на един от серия DV6000 отвих 25 винтчета и го разглобих целия за да му почистя вентилатора и радиатора. Probook са модулна сглобка и тая процедура става само развиване на 5 винтчета и махане на клавиатурата.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 26 мар 2012 15:50

Haralampi написа:Стой далеч от мултимедиината серия на HP. Ако си решил да е HP - нека е Пробуук.
Павилионите имат заслужена слава за лошо качество и ниска надеждност.

Бюджета ти не е много висок, така че е хубаво да определиш приложението и приоритетите ти. Т.е. да дефинираш дали ти е нужен мултимедиен лаптоп, портативност (т.е. например нетбуук) или издръжливост и надеждност (бизнес серия).

Всичкото накуп е почти невъзможно, а за 900 лв - още по-малко.

Определи приложение, желаният размер и дали ще го ползваш предимно стационарно (на мястото на десктоп) или ще го транпортираш често и т.н.

Ти какво каза не е истина :) Павилионите са в пъти по добри от Пробук,само се замисли с колко гаранция са едните и другите!
Вече е въпрос на вкус на мен пробуците ми харесват повече но уви скапани са!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 26 мар 2012 15:58

ping23 написа:... Павилионите са в пъти по добри от Пробук...

Сериозно ли го пишеш това, или се шегуваш?

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 26 мар 2012 16:04

http://novlaptop.bg/laptopi/lenovo/ideapad-z570am-59-325189_2294
Ако можеш да се класираш тук ще е много добре...според мен няма смисъл да взимаш нещо което ще се чудиш след 2 години как да продадеш!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 26 мар 2012 16:37

slimmer написа:

Стига бе, вие сте 10 години назад... И ние: надали във фирма, която се занимава с разработка на програмни продукти, ще вземат лаптоп скоро. Най-малкото е неергономично, освен ако не вземеш докинг. А това няма да се случи поради финансови съображения. Да не говорим за производителността, монитора, донякъде поддръжката...

milmar написа:Аз проектирам платки и ползвам монитор - 22' , вижда ми се малък , не мога да си представя как бих работил на 15' (лаптопа може да работи и с външен монитор - да , така е :) )

В старата фирма бяхме с докинг, сега съм без - закачам 24 - инчовия екран и си свиркам. Вечер си сгъвам машината и уиикенда мога и да доработвам или да пратя на някой нещо ако се налага. Мога да закъснявам... а мога и да не закъснявам за работа - щом всичко ми е в чантата :)
Аналогично можете да твърдите, колко по-гот е да ползва човек стационарен телефон, вместо мобилен - не му пада батерията, не зависиш от такава, не зависиш от обхват - все се чува еднакво ясно... mhihi

Предимствата на лаптопа са с много повече от недостатъците (каквито несъмнено също има) според мен но това не подлежи на убеждаване - всеки най-добре си знае нуждите и приложението :)
А за чупливост - има лаптоп и лаптопи - отново според приложението! За служебен си избрах такъв, който да издържа по-грубо отношение... за личен - такъв, какъвто хем да издържа достатъчно, хем да ме кефи и да ми дава, каквото ми е нужно :) И двата са бизнес серии... и двата не са мръднали. :)
За служебен - както и да е, в крайна сметка ща не ща там седя на бюро така или иначе. Но за лични нужди да ме накараш да седна на стол на бюро... в свободното ми време... когато мога да съм на дивана, в леглото, навън или на почивка? Никога повече, все пак сме 21-ви век...

Затова обаче препоръчах на колегата да дефинира (първо сам за себе си) точно как и за какво ще го ползва, защото от това зависи не само конфигурацията, но и типа, класа, марката, размера и т.н.
Разбира се, във всички случаи - качеството има своята цена.

Последна промяна от Haralampi на Пон 26 мар 2012 16:49, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Slimline
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slimline » Пон 26 мар 2012 16:40

piter_96 написа:Здравейте, идва време да си взимам лаптоп и искам да си взема максимално най-доброто за тази сума. Като марка съм се спрял за сега на HP, с хард над 500 GB, процесор i серия на Intel. Моля някой който е по - на вътре в нещата да ми препоръча нещо. :)

Ами моя колега е: Acer 5738z. Имам го вече втора година, модела е добър, 500 GB хардиск, 3 GB рам. Върви добре при нови и стари игри. Можеш да го намериш на много добра цена. Аз го взех за 999 лева на промоция -30 %, сами преценете колко е била цената без намалението. За тогава (2010) година, този лаптоп беше един от наи - добрите за марката Acer и за някой хора и офиси, дори и сега си остава един от най - добрите модели! +1 :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”