Тълкуване на чл.184 /разговор мобилен телефон/
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zaro написа:Стига вече с това "к'о ша праим ся"! Това не мож да е извинение. Знаеш че не си прав, защо се опитваш да се правиш на луд?
Виж сега мога да ти кажа че Вили не се прави на луд, а абсолютно ПРАВ.Имам аз едно въпросче:
Какво им пречи на тези дето ни ядат от данъците да напишат в закона: Употребата на телефон в автомобила е разрешена единствено и само посредством устройство "Свободни ръце".... вместо някакви завъртяни истории?????
А относно това което имаме като закон сега:
От малкото ми останало от знанията ми по право се сещам че в този случай е от значение ТЪЛКУВАНЕТО на закона, а той се тълкува от полицията (ако не греша) в случая .
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам дали някой е следил какво стана с петзвездните хотели в БГ
На Шератон, Хилтън и Кемпински са им взели по 1 звезда, защото не отговаряли на българският стандарт за 5 звезди
Смеееех. Иначе на световните стандарти отговарят, но на БГ - не
Хилтън примерно нямал работно време на входната врата, ауууу какво нарушение, я бързо една звезда назад
Та само в БГ е възможно такова чиновническо малоумно безумие
Примерно на стоките които се продават в търговската мрежа и ползват електрически ток, трябва да има стикер с едно "Co" според закона за защита на потребителите. Този знак означава, че продавача гарантира, че устройството отговаря на БДС. Сега интересното - всички устройства имат знак "CE" - което означава, че отговарят на стандартите на Европейския съюз. Преди няколко месеца ми правят проверка от комисията за защита на потребителя и ме питат - защо тази джаджа няма Co? Ами нали има CE, отвръщам аз. "Да, CE ще важи от 1.01.07, но сега не ни интересува дали стоката отговаря на европейските стандарти!" - бааааа, ами нали в ЕС стандартите са в пъти по-точни и ясни и е 1000% че щом отговаря на тяхните стандарти, занчи не е вредна стоката за клиента и т.н. Абе луда работа

Та само в БГ е възможно такова чиновническо малоумно безумие

Примерно на стоките които се продават в търговската мрежа и ползват електрически ток, трябва да има стикер с едно "Co" според закона за защита на потребителите. Този знак означава, че продавача гарантира, че устройството отговаря на БДС. Сега интересното - всички устройства имат знак "CE" - което означава, че отговарят на стандартите на Европейския съюз. Преди няколко месеца ми правят проверка от комисията за защита на потребителя и ме питат - защо тази джаджа няма Co? Ами нали има CE, отвръщам аз. "Да, CE ще важи от 1.01.07, но сега не ни интересува дали стоката отговаря на европейските стандарти!" - бааааа, ами нали в ЕС стандартите са в пъти по-точни и ясни и е 1000% че щом отговаря на тяхните стандарти, занчи не е вредна стоката за клиента и т.н. Абе луда работа
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
musura написа:Примерно на стоките които се продават в търговската мрежа и ползват електрически ток, трябва да има стикер с едно "Co" според закона за защита на потребителите.
Ти пък накъде заби

По-нагоре се опитах да разгранича нещата. Казусът, който зачекна Вили е друг - резултат на недоглеждане от законотвореца.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами правя се на луд щото мога, закона го позволява, и явно минава...
Но като ме хванаха със почти 120 на междуградски път, помолих полицаите да ме запознаят с радара, на какъв режим е, и дали е сертифициран след което ..
просто си изчаках акта..
може би ако им бех друснал един гюбек, и на финала им бях казал а ся дай 5 кинта.. щеха да паднат от смях и да не могат да запишат акта
Но като ме хванаха със почти 120 на междуградски път, помолих полицаите да ме запознаят с радара, на какъв режим е, и дали е сертифициран след което ..
просто си изчаках акта..
може би ако им бех друснал един гюбек, и на финала им бях казал а ся дай 5 кинта.. щеха да паднат от смях и да не могат да запишат акта

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Ами правя се на луд щото мога, закона го позволява, и явно минава...
просто си изчаках акта..
Хеххехе според мене си щял да отървеш акта при така създалата се ситуация

- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:А какво ще стане, ако аз карам и не ползвам ръце, за да държа телефона, а човека до мен го държи до ухото ми?
В този случай, човека до мен може ли да се тълкува като "устройство" тип "свободни ръце"?
Винаги съм се чудел...
Би трябвало да се приеме, като такова...

Закона изисква двете ти ръце да са свободни, и не забранява директния контакт със самия апарат..
Това си е мое тълкуване на въпроса де...

vasstop написа:А какво ще стане, ако аз карам и не ползвам ръце, за да държа телефона, а човека до мен го държи до ухото ми?
В този случай, човека до мен може ли да се тълкува като "устройство" тип "свободни ръце"?
Винаги съм се чудел...
хехе голямо тълкуване ще падне, но пак ще си платиш ... май
това "хендсфрий" пак ти ограничава движенията и възможностите при шофиране, я пробвай да пресечеш площад Македония без хендсфрито да ти извади око ... ако ме разбираш какво имам предвид

а относно автоматиците няма шанс - плащаш. Функцията на закона е да определи рамката, като в случая да обхване всички възможности наведнъж / то освен автоматик има типтроници, утре някой ще въведе магнитна, пък и какво пречи на някой да кара само на 2-ра докато говори / Не забравяйте каква е основната му цел - да предпази от излишна разсеяност, която да доведе до катастрофи.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Винаги съм се чудел...
Това е добра идея, въпросът е какво ще кажат госдпода полицаите, ако те спрат. Иначе ако ти праснат някой акт, ще стане интересно в съда

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”