Тълкуване на чл.184 /разговор мобилен телефон/

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 08 окт 2006 10:27

Стига вече с това "к'о ша праим ся"! Това не мож да е извинение. Знаеш че не си прав, защо се опитваш да се правиш на луд?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 10:35

zaro написа:Стига вече с това "к'о ша праим ся"! Това не мож да е извинение. Знаеш че не си прав, защо се опитваш да се правиш на луд?

Виж сега мога да ти кажа че Вили не се прави на луд, а абсолютно ПРАВ.Имам аз едно въпросче:

Какво им пречи на тези дето ни ядат от данъците да напишат в закона: Употребата на телефон в автомобила е разрешена единствено и само посредством устройство "Свободни ръце".... вместо някакви завъртяни истории?????

А относно това което имаме като закон сега:
От малкото ми останало от знанията ми по право се сещам че в този случай е от значение ТЪЛКУВАНЕТО на закона, а той се тълкува от полицията (ако не греша) в случая .

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 10:40

Miloslav Ivanov написа:Какво им пречи на тези дето ни ядат от данъците да напишат в закона

Умственият багаж им пречи mhihi

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 10:52

musura написа:
Miloslav Ivanov написа:Какво им пречи на тези дето ни ядат от данъците да напишат в закона

Умственият багаж им пречи mhihi

А ако ги питаш тях съм почти сигурен че оправданието ще е че иначе ще е много "тоталитарен" закона....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 11:03

Незнам дали някой е следил какво стана с петзвездните хотели в БГ :) На Шератон, Хилтън и Кемпински са им взели по 1 звезда, защото не отговаряли на българският стандарт за 5 звезди :) Смеееех. Иначе на световните стандарти отговарят, но на БГ - не :) Хилтън примерно нямал работно време на входната врата, ауууу какво нарушение, я бързо една звезда назад :)

Та само в БГ е възможно такова чиновническо малоумно безумие :)

Примерно на стоките които се продават в търговската мрежа и ползват електрически ток, трябва да има стикер с едно "Co" според закона за защита на потребителите. Този знак означава, че продавача гарантира, че устройството отговаря на БДС. Сега интересното - всички устройства имат знак "CE" - което означава, че отговарят на стандартите на Европейския съюз. Преди няколко месеца ми правят проверка от комисията за защита на потребителя и ме питат - защо тази джаджа няма Co? Ами нали има CE, отвръщам аз. "Да, CE ще важи от 1.01.07, но сега не ни интересува дали стоката отговаря на европейските стандарти!" - бааааа, ами нали в ЕС стандартите са в пъти по-точни и ясни и е 1000% че щом отговаря на тяхните стандарти, занчи не е вредна стоката за клиента и т.н. Абе луда работа

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Нед 08 окт 2006 11:29

musura написа:Примерно на стоките които се продават в търговската мрежа и ползват електрически ток, трябва да има стикер с едно "Co" според закона за защита на потребителите.

Ти пък накъде заби :D. "Со"-то е по Закона за техническите изисквания към продуктите, но ми е толкова болна тема, че чак не ми се захваща :x. Там нещата са други - резултат от влияние на силни икономически лобита.
По-нагоре се опитах да разгранича нещата. Казусът, който зачекна Вили е друг - резултат на недоглеждане от законотвореца.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 09 окт 2006 9:20

Ами правя се на луд щото мога, закона го позволява, и явно минава...

Но като ме хванаха със почти 120 на междуградски път, помолих полицаите да ме запознаят с радара, на какъв режим е, и дали е сертифициран след което ..

просто си изчаках акта..

може би ако им бех друснал един гюбек, и на финала им бях казал а ся дай 5 кинта.. щеха да паднат от смях и да не могат да запишат акта ;)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 09 окт 2006 9:39

wili98 написа:Ами правя се на луд щото мога, закона го позволява, и явно минава...

Но като ме хванаха със почти 120 на междуградски път, помолих полицаите да ме запознаят с радара, на какъв режим е, и дали е сертифициран след което ..

просто си изчаках акта..

може би ако им бех друснал един гюбек, и на финала им бях казал а ся дай 5 кинта.. щеха да паднат от смях и да не могат да запишат акта ;)

Хеххехе според мене си щял да отървеш акта при така създалата се ситуация :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 09 окт 2006 11:05

А какво ще стане, ако аз карам и не ползвам ръце, за да държа телефона, а човека до мен го държи до ухото ми?
В този случай, човека до мен може ли да се тълкува като "устройство" тип "свободни ръце"?
Винаги съм се чудел... :roll:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 09 окт 2006 11:15

vasstop написа:А какво ще стане, ако аз карам и не ползвам ръце, за да държа телефона, а човека до мен го държи до ухото ми?
В този случай, човека до мен може ли да се тълкува като "устройство" тип "свободни ръце"?

Би трябвало да се приеме, като такова...:gruebel
Закона изисква двете ти ръце да са свободни, и не забранява директния контакт със самия апарат..
Това си е мое тълкуване на въпроса де... :D

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Пон 09 окт 2006 11:17

А ако караш автоматик, с другата ръка не можеш ли да държиш телефона? :roll:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 09 окт 2006 11:23

Sara_Bold написа:А ако караш автоматик, с другата ръка не можеш ли да държиш телефона? :roll:

Изискването не е само за скоростния лост..май...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 09 окт 2006 11:32

vasstop написа:А какво ще стане, ако аз карам и не ползвам ръце, за да държа телефона, а човека до мен го държи до ухото ми?

хехе голямо тълкуване ще падне, но пак ще си платиш ... май
това "хендсфрий" пак ти ограничава движенията и възможностите при шофиране, я пробвай да пресечеш площад Македония без хендсфрито да ти извади око ... ако ме разбираш какво имам предвид :)

а относно автоматиците няма шанс - плащаш. Функцията на закона е да определи рамката, като в случая да обхване всички възможности наведнъж / то освен автоматик има типтроници, утре някой ще въведе магнитна, пък и какво пречи на някой да кара само на 2-ра докато говори / Не забравяйте каква е основната му цел - да предпази от излишна разсеяност, която да доведе до катастрофи.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 09 окт 2006 13:32

Добри е прав
имаш+ползваш едновременно
това е
друг е въпроса с доказването
но това в съда

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 окт 2006 18:46

Това е добра идея, въпросът е какво ще кажат госдпода полицаите, ако те спрат. Иначе ако ти праснат някой акт, ще стане интересно в съда :wink: :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”