maxpayne написа:Относно кредитните карти - направих едно бързо запитване към една БГ банка по повод глобалната политика на Visa и MC и ми отговориха:
"В подобни ситуации се вземат предвид местните практики и закони. В този случай препоръчително е да се обърнете към търговеца, от който е закупена стоката, и с него да договорите връщането й. От помощ в този аспект може да Ви бъде и Комисията за защита на потребителя."
Интересно.... може би зависи от банката (или не зависи, но на човекът, с който си говорил, му се иска да зависи).
Аз съм спирал/връщал плащане с кредитна карта (MasterCard) издадена от българска банка без абсолютно никакви проблеми.
Winner25 написа:Ако пък търсите спецефичен вид информация (като примера за фотоапарата) - в нета има информация колкото искате - ревюта, лични впечатления...
Разбира се, и тази информация помага много, но не може да замени личните впечатления и не винаги дава ясен и категоричен отговор на индивидуалните изисквания и представи! Око да види, ръка да пипне!
Ми да няма и разводи тогава? Да си гледал като си я взимал

Или викаш - жена можеш да върнеш, ама телевизор в никакъв случай, щото търговеца вече бил цъкнал в касовия