KJ-stop емулатор за двигатели с механичен инжекцион

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

KJ-stop емулатор за двигатели с механичен инжекцион

Мнениеот mafiota » Вто 27 мар 2012 11:37

Колеги,
искам да попитам някой знае ли как е изпълнен (т.е. как е изграден) KJ- stop емулатора, които се слага при газифициране на двигатели с механичен инжекцион? С няколко думи това е една кутийка която се свързва на електромагнитния регулатор на налягане на помпата на двигатели с механичен инжекцион (KЕ-Motoronik/Jetronic или подобни) - напр. двиг. с код АСЕ (предимно при аудита - 2,0 16V 136к.с.), или мисля че при VW e 9A такъв двигател. Целта на устройството е да поддържа по-ниско налягане на бензина в инжекционната система, такова че да не може да преодолее клапаните на дюзите, и същевременно да не "олеква" клапата на дебитомера, което пък от своя страна води до внезапно изгасване на двигателя или поддържане на много ниски обороти при работа на газ.

За това говоря:

http://www.lpg-bg.com/images/articles/emul_e08b.jpg

Последна промяна от mafiota на Вто 27 мар 2012 16:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
StariaPassat
Автомобил: Passat b3
Двигател: 9A 1992

Re: KJ-stop емулатор за двигатели с механичен инжекцион

Мнениеот StariaPassat » Вто 27 мар 2012 15:27

Аз нямам отговор, но пък имам въпрос. Това което казваш важи ли за газов инжекцион, понеже при мен (9А) не може да успокои свободните обороти (понякога дори гасне) и се чудех дали проблема не е в стъпковото моторче... но на бензин си работи нормално.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Вто 27 мар 2012 16:03

StariaPassat написа:Аз нямам отговор, но пък имам въпрос. Това което казваш важи ли за газов инжекцион, понеже при мен (9А) не може да успокои свободните обороти (понякога дори гасне) и се чудех дали проблема не е в стъпковото моторче... но на бензин си работи нормално.

Важи колега нищо че си с ГИ. Доста хора слагат ГИ ма механичен инжекцион, макар че няма смисъл защото газовият компютър на практика управлява газовите инжектори така да се кажи по "изскуствен начин" - т.е. по предварително заложен в софта на ГИ алгоритъм.Предполагам ГИ ти е марка Блутроник?
Ако ти е изключена напълно бензиновата помпа, голяма е вероятноста проблемите ти да идват именно от пада на налягане в бензиновия инжекцион , и от там олекване на клапата на дебитомера респ. потенциометъра дава грешна информация по-нататък към веригите.

Потребителски аватар
StariaPassat

Мнениеот StariaPassat » Вто 27 мар 2012 16:40

Моята е "Бигаз". Когато я сложиха ми казаха, че изключва бензиномата помпа. Ако държа скорост и върна на бензин се получава придръпване. Не знам дали при мен е така, но ако помпата в резервоара остане да работи когато е на газ, пак ли ще ми трябва емулатор? Питам това понеже тази помпа прави значително по-малко налягане от външната.

pollyinvest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pollyinvest » Пет 06 апр 2012 20:56

За това говоря:

http://www.lpg-bg.com/images/articles/emul_e08b.jpg[/quote]

Здравейте!

Като цяло устройството е просто и... ефективно. То просто имитира ППХ (принудителен празен ход). Това е режим на двигателя - обороти над 1700 и ненатиснат педал на газта. Което си е един от нормалните режими за двигателя и нищо не се ошашавя. При него налягането в бензиновата система си е нормално, само че дюзите не пръскат... и тогава дебитомери и тям подобни, се държат адекватно и не бъркат цялата система... При използването му бензиновата помпа остава да работи и на газ, иначе всичко се обезсмисля...

Надявам се да съм бил полезен...

Поздрави!

Потребителски аватар
StariaPassat

Мнениеот StariaPassat » Пон 09 апр 2012 12:57

А тая джаджа къде мога да я намеря? В авточасти ли, газови сервизи ли... Ако кажете магазин в София ще ме улесните най-добре...

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Пон 09 апр 2012 20:49

http://www.lpg-bg.com - Ето го отговора на последния въпрос. :)

Потребителски аватар
StariaPassat

Мнениеот StariaPassat » Вто 10 апр 2012 10:28

Благодаря, аз междувременно го открих този сайт, Скоро ще имам път до Пловдив и ако ме устройва цената ще го взема това чудо, пък ще пиша отзив (щото съм малко резервиран дали там ми е проблема).

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 11 апр 2012 19:03

pollyinvest написа:................
Като цяло устройството е просто и... ефективно. То просто имитира ППХ (принудителен празен ход). Това е режим на двигателя - обороти над 1700 и ненатиснат педал на газта. Което си е един от нормалните режими за двигателя и нищо не се ошашавя. При него налягането в бензиновата система си е нормално, само че дюзите не пръскат.............
Поздрави!

запознат съм много добре с принципа на работа , и нуждата от този емулатор. Просто ми беше интересно хардуерно на какъв принцип е изграден?

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Сря 11 апр 2012 19:24

Колега аз работя точно до тях и ги познавам,ако утре ходя на работа :mrgreen: ще ида да питам за цената. :beer

Потребителски аватар
StariaPassat

Мнениеот StariaPassat » Пон 23 апр 2012 12:49

Бях до Пловдив, направих няколко дължини на "Кукленско шосе" и не го намерих този магазин ли е, гараж ли...... В наш'то село (София) улиците си имат номера :beat_butt2 :не:

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 29 апр 2012 20:56

StariaPassat написа:Бях до Пловдив, направих няколко дължини на "Кукленско шосе" и не го намерих този магазин ли е, гараж ли...... В наш'то село (София) улиците си имат номера :beat_butt2 :не:

:applause: Колега тръгваш от колелото на околовръстното да влизаш в града,първото нещо е паркинг за тирове.От там влизаш в локалното,следва едно като жп гара(КОМИХРИС)продължаваш направо(пътя става черен)третата сграда е една сива с надпис(БУЛТЕКС)аз съм там,следващата сграда е сервиза на ланди ренцо и тия дето произвеждат електрониките(на оградата има закачен трансперант"тук монтираме ланди.....")Дано сте ме разбрали. :beer

Потребителски аватар
StariaPassat

Мнениеот StariaPassat » Сря 24 окт 2012 18:52

Може би съм бил на точното място, но от там ми предложиха нещо за залъгалка на стъпковото моторче (може би защото нямаха това което искам). Също така, ме пратиха за зелен хайвер в София (при родата) където и не стъпих. Наскоро видях в НЕТа, че този емулатор го има в софийско (на fobos)... Ще го видим... може пък аз да съм в грешка... :roll:

Потребителски аватар
snaiperisto
Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
Двигател: 6Y2 2006

Мнениеот snaiperisto » Съб 23 мар 2013 21:29

И какво стана с тази "драма"?

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Нед 24 мар 2013 11:36

За каква драма говориш, тук става въпрос за KJ-stop емулатор.

Върни се в “Автогазови уредби”