KJ-stop емулатор за двигатели с механичен инжекцион
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
KJ-stop емулатор за двигатели с механичен инжекцион
Колеги,
искам да попитам някой знае ли как е изпълнен (т.е. как е изграден) KJ- stop емулатора, които се слага при газифициране на двигатели с механичен инжекцион? С няколко думи това е една кутийка която се свързва на електромагнитния регулатор на налягане на помпата на двигатели с механичен инжекцион (KЕ-Motoronik/Jetronic или подобни) - напр. двиг. с код АСЕ (предимно при аудита - 2,0 16V 136к.с.), или мисля че при VW e 9A такъв двигател. Целта на устройството е да поддържа по-ниско налягане на бензина в инжекционната система, такова че да не може да преодолее клапаните на дюзите, и същевременно да не "олеква" клапата на дебитомера, което пък от своя страна води до внезапно изгасване на двигателя или поддържане на много ниски обороти при работа на газ.
За това говоря:
http://www.lpg-bg.com/images/articles/emul_e08b.jpg
искам да попитам някой знае ли как е изпълнен (т.е. как е изграден) KJ- stop емулатора, които се слага при газифициране на двигатели с механичен инжекцион? С няколко думи това е една кутийка която се свързва на електромагнитния регулатор на налягане на помпата на двигатели с механичен инжекцион (KЕ-Motoronik/Jetronic или подобни) - напр. двиг. с код АСЕ (предимно при аудита - 2,0 16V 136к.с.), или мисля че при VW e 9A такъв двигател. Целта на устройството е да поддържа по-ниско налягане на бензина в инжекционната система, такова че да не може да преодолее клапаните на дюзите, и същевременно да не "олеква" клапата на дебитомера, което пък от своя страна води до внезапно изгасване на двигателя или поддържане на много ниски обороти при работа на газ.
За това говоря:
http://www.lpg-bg.com/images/articles/emul_e08b.jpg
Последна промяна от mafiota на Вто 27 мар 2012 16:44, променено общо 1 път.
- StariaPassat
- Автомобил: Passat b3
- Двигател: 9A 1992
Re: KJ-stop емулатор за двигатели с механичен инжекцион
Аз нямам отговор, но пък имам въпрос. Това което казваш важи ли за газов инжекцион, понеже при мен (9А) не може да успокои свободните обороти (понякога дори гасне) и се чудех дали проблема не е в стъпковото моторче... но на бензин си работи нормално.
- mafiota
StariaPassat написа:Аз нямам отговор, но пък имам въпрос. Това което казваш важи ли за газов инжекцион, понеже при мен (9А) не може да успокои свободните обороти (понякога дори гасне) и се чудех дали проблема не е в стъпковото моторче... но на бензин си работи нормално.
Важи колега нищо че си с ГИ. Доста хора слагат ГИ ма механичен инжекцион, макар че няма смисъл защото газовият компютър на практика управлява газовите инжектори така да се кажи по "изскуствен начин" - т.е. по предварително заложен в софта на ГИ алгоритъм.Предполагам ГИ ти е марка Блутроник?
Ако ти е изключена напълно бензиновата помпа, голяма е вероятноста проблемите ти да идват именно от пада на налягане в бензиновия инжекцион , и от там олекване на клапата на дебитомера респ. потенциометъра дава грешна информация по-нататък към веригите.
- StariaPassat
Моята е "Бигаз". Когато я сложиха ми казаха, че изключва бензиномата помпа. Ако държа скорост и върна на бензин се получава придръпване. Не знам дали при мен е така, но ако помпата в резервоара остане да работи когато е на газ, пак ли ще ми трябва емулатор? Питам това понеже тази помпа прави значително по-малко налягане от външната.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За това говоря:
http://www.lpg-bg.com/images/articles/emul_e08b.jpg[/quote]
Здравейте!
Като цяло устройството е просто и... ефективно. То просто имитира ППХ (принудителен празен ход). Това е режим на двигателя - обороти над 1700 и ненатиснат педал на газта. Което си е един от нормалните режими за двигателя и нищо не се ошашавя. При него налягането в бензиновата система си е нормално, само че дюзите не пръскат... и тогава дебитомери и тям подобни, се държат адекватно и не бъркат цялата система... При използването му бензиновата помпа остава да работи и на газ, иначе всичко се обезсмисля...
Надявам се да съм бил полезен...
Поздрави!
http://www.lpg-bg.com/images/articles/emul_e08b.jpg[/quote]
Здравейте!
Като цяло устройството е просто и... ефективно. То просто имитира ППХ (принудителен празен ход). Това е режим на двигателя - обороти над 1700 и ненатиснат педал на газта. Което си е един от нормалните режими за двигателя и нищо не се ошашавя. При него налягането в бензиновата система си е нормално, само че дюзите не пръскат... и тогава дебитомери и тям подобни, се държат адекватно и не бъркат цялата система... При използването му бензиновата помпа остава да работи и на газ, иначе всичко се обезсмисля...
Надявам се да съм бил полезен...
Поздрави!
- StariaPassat
А тая джаджа къде мога да я намеря? В авточасти ли, газови сервизи ли... Ако кажете магазин в София ще ме улесните най-добре...
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
http://www.lpg-bg.com - Ето го отговора на последния въпрос. 

- StariaPassat
Благодаря, аз междувременно го открих този сайт, Скоро ще имам път до Пловдив и ако ме устройва цената ще го взема това чудо, пък ще пиша отзив (щото съм малко резервиран дали там ми е проблема).
- mafiota
pollyinvest написа:................
Като цяло устройството е просто и... ефективно. То просто имитира ППХ (принудителен празен ход). Това е режим на двигателя - обороти над 1700 и ненатиснат педал на газта. Което си е един от нормалните режими за двигателя и нищо не се ошашавя. При него налягането в бензиновата система си е нормално, само че дюзите не пръскат.............
Поздрави!
запознат съм много добре с принципа на работа , и нуждата от този емулатор. Просто ми беше интересно хардуерно на какъв принцип е изграден?
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Колега аз работя точно до тях и ги познавам,ако утре ходя на работа
ще ида да питам за цената. 

- StariaPassat
Бях до Пловдив, направих няколко дължини на "Кукленско шосе" и не го намерих този магазин ли е, гараж ли...... В наш'то село (София) улиците си имат номера

- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
StariaPassat написа:Бях до Пловдив, направих няколко дължини на "Кукленско шосе" и не го намерих този магазин ли е, гараж ли...... В наш'то село (София) улиците си имат номера![]()

- StariaPassat
Може би съм бил на точното място, но от там ми предложиха нещо за залъгалка на стъпковото моторче (може би защото нямаха това което искам). Също така, ме пратиха за зелен хайвер в София (при родата) където и не стъпих. Наскоро видях в НЕТа, че този емулатор го има в софийско (на fobos)... Ще го видим... може пък аз да съм в грешка... 

- snaiperisto
- Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
- Двигател: 6Y2 2006
И какво стана с тази "драма"?
- mafiota
За каква драма говориш, тук става въпрос за KJ-stop емулатор.
Върни се в “Автогазови уредби”