Почукване отзад.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Почукване отзад.

Мнениеот Ludiq » Сря 04 окт 2006 18:19

Здравейте всички!!!Колта подранква много гадно отзад.И нтересното ече се чува само когато се движи бавно и когато е понатоварена.Звукът изчезва като натисна спирачките,но само тогава,като ги пусна пак и пак почва да пдрънква.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 04 окт 2006 18:29

Отзад с дискове или с барабани си?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 04 окт 2006 18:34

Ако си с дискове провери да не би да са ти разбити водачите на спирачния апарат. Хвани ги и ги разклати, ако се линзат много си за втулки поне според мен де :wink:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Сря 04 окт 2006 18:35

Дискове бате. Единият от кадето се чува звука е много странно захабен.Не цялостно а малка част от него е изтъркана а другата седи раждива.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 04 окт 2006 18:41

Еми провери ги въпросните водачи как са за тропането. А за неравномерното износване си провери накладките, самия диск да не е крив и дали не ти е блокирало буталцето на апарата

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Сря 04 окт 2006 18:47

Имаш в предвид да хвана и да се помуча да разклатя дисковите апарати ли?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 04 окт 2006 18:53

Да хващаш самите апарати с накладките и ги разклащаш. Нормално е леко да се поклащат но ако луфта е голям значи водачите са заминали. Провери и гумените уплътнения на въпросните водачи, ако са скъсани сигурно са влезли боклуци и за това са се разбили. При мен така ми тропаше и спираше като натиснех спирачка. След смяната на въпросните водачи спря да ми тропа. Само че те са малко скъпички по принцип. Но по-важно е според мен да видиш защо ти износва така диска. Или нямаш накладки или е блокирал апарата което си е голям shit :(

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Сря 04 окт 2006 19:48

По вероятно е блокирал цилиндър на въпросниат апарат.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 04 окт 2006 23:13

За това че му е корозирал диска съм съгласен че най-вероятно е блокирал апарата но за тропането... по скоро ще е от водачите :wink:

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Съб 07 окт 2006 9:15

Аз имах същия проблем.. Лесно го реших. Смених пластините които се сменят заедно с накладките. Бяха ръждясъли и се огъваха, неможеха да обират луфта и съответно като карам по неравности деънкаха.. Понеже като натиснеш спирачката луфта се обира и те спират. Нищо страшно но адски дразни.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Съб 07 окт 2006 20:21

evgbg написа:Аз имах същия проблем.. Лесно го реших. Смених пластините които се сменят заедно с накладките. Бяха ръждясъли и се огъваха, неможеха да обират луфта и съответно като карам по неравности деънкаха.. Понеже като натиснеш спирачката луфта се обира и те спират. Нищо страшно но адски дразни.
:да:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 08 окт 2006 21:33

Пробвах с поразклащането и леко мърдаше ,потраква6е и накладката потракваше малко.И ся кво прайм?Колко праички да готвим? :lol:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 09 окт 2006 18:08

Пластините на накаладките се продават само в комплект с накладките ако не се лъжа демек около 20-30лв. а ако ти се поклаща целия апарат ако не се лъжа на мен ми излезе около 130-140лв за двете предни колела комплекта железни и пластмасови втулки + гумените уплътнения на втулките но най-добре звънни в Ауто плюс и си питай конкретно за твоята кола (931 74 30)

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пон 09 окт 2006 18:24

svetlin написа:Пластините на накаладките се продават само в комплект с накладките ако не се лъжа демек около 20-30лв. а ако ти се поклаща целия апарат ако не се лъжа на мен ми излезе около 130-140лв за двете предни колела комплекта железни и пластмасови втулки + гумените уплътнения на втулките но най-добре звънни в Ауто плюс и си питай конкретно за твоята кола (931 74 30)

Е поклаща се целия апарат ма леко!А самата накладка си подранкжа ватре!И немога д аразбере защо се чува тоя звук като трагвам ,все е дно нещо запъва колата отзад? :roll:А впрочем и ръчната ми е скъсана възможно ли е от нея да е станало нещо?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 09 окт 2006 18:32

А бе не може да е от ръчната щом е скъсана. Щом ти "запъва" адната гума най вероятно са разбити водачите и апарата се завърта леко и се заклещва с диска това е според мен. Хубаво е да го погледне някой който разбира за да нямаш изненади зимата :wink: а относно тропането в накладките по-добре карай така докато не дойде време да ги сменяш... няма смисъл да набиваш излишни пари.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”