Проблем с паленето ? (B4) Ключар !

Техническа и сервизна информация за Passat
joonnii
Автомобил:
Двигател:

Проблем с паленето ? (B4) Ключар !

Мнениеот joonnii » Нед 05 фев 2012 15:24

Здравейте.
От няколко дни имам проблем с паленето .
Значи проблема е нещо в ключа, като размърдам самия ключ и колата, нещо в патрона се намества ли и аз не знам.Днес опитах да запаля и не успях.Бихте ли споделили какъв според вас е проблема .
Мисля си ,че трябва да отида на ключар да ми пренареди патрона, но сигурно бъркам и затова реших да се обърна към вас .
Благодаря ви !

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с паленето ? (B4) Ключар !

Мнениеот radotom » Нед 05 фев 2012 16:16

Vladko
memberlist.php?mode=viewprofile&u=654

Пиши му едно ЛС ;)

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 05 фев 2012 16:31

За клеморед мислил ли си?

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 05 фев 2012 19:09

Смени си електрическия ключ зад самия механичен ключ!!! Сваля се много лесно, вътре е пълно с пластинки и те се прецакват. НЕ се опитвай да ги оправяш пластинките, не си заслужава понеже един нов такъв компонент е много евтин, не повече от 10лв!! Вече 2 пъти го меня за 7 години, не че не е палила никога ама се е случвало да се заинатява и винаги е бил проблема там, поне при мен :beer

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 05 фев 2012 19:30

brad4edat написа:Смени си електрическия ключ зад самия механичен ключ!!! Сваля се много лесно, вътре е пълно с пластинки и те се прецакват. НЕ се опитвай да ги оправяш пластинките, не си заслужава понеже един нов такъв компонент е много евтин, не повече от 10лв!! Вече 2 пъти го меня за 7 години, не че не е палила никога ама се е случвало да се заинатява и винаги е бил проблема там, поне при мен :beer

Те това е клемореда де :mrgreen:

joonnii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joonnii » Нед 05 фев 2012 21:04

Благодаря ви колеги !
Нямам си на идея какво е клеморед, обърнах се към посочения човек .
Благодаря още един път .

rrooccoo
Автомобил: пасат б4 и пасат б7
Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г

Мнениеот rrooccoo » Нед 05 фев 2012 22:34

и аз имам подобен проблем.при мен колата си пали,но трябва доста да напъвам ключа надясно.Дали и аз трябва да го сменям този клеморед,че не се знае кога ще откаже тотално.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 06 фев 2012 0:44

Вероятно да. Аз минах с 15лв клеморед и още толкова смяната, само дето ако тръгнеш сам да се занимаваш е доста играчка, а без нужните инструменти си бие направо на нервна криза.. mhihi

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пон 06 фев 2012 1:22

Пълни глупости, никаква играчка не е, сменя се за 15 мин. стига да не си тръгнал хептен без инструменти и грам технически умения да го правиш. На днешната мизерия и скъпотия тия 15 лева отгоре си са направо :horror: и то за нещо толкова елементарно :beer

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 06 фев 2012 1:42

brad4edat написа:Пълни глупости, никаква играчка не е, сменя се за 15 мин. стига да не си тръгнал хептен без инструменти и грам технически умения да го правиш. На днешната мизерия и скъпотия тия 15 лева отгоре си са направо :horror: и то за нещо толкова елементарно :beer

Като не съм запознат, предпочитам да си платя, видя, и запомня, вместо да си го набутам сам, и то от "акъл" :mrgreen: Иначе с удоволствие бих гледал алтернативен метод на скобата за гайката на волана при Б3, и не само? Че аз така и все още нямам такава.. :? mhihi

rrooccoo
Автомобил: пасат б4 и пасат б7
Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г

Мнениеот rrooccoo » Нед 25 мар 2012 20:06

brad4edat написа:Пълни глупости, никаква играчка не е, сменя се за 15 мин. стига да не си тръгнал хептен без инструменти и грам технически умения да го правиш. На днешната мизерия и скъпотия тия 15 лева отгоре си са направо :horror: и то за нещо толкова елементарно :beer

колега би ли ми разяснил как по точно се сменя става въпрос за б4 1.8 абс 94 г. защото ,като чета се свалят волани някакви скоби ти трябват и не ми изглежда работа за 15 мин , сподели ако има по лесен вариант

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Нед 25 мар 2012 20:17

Има една смотана втулка на шлици, която трябва да се извади за да се направи и смяната на клемореда. Тази втулка е доста трудна за изваждане и е необходима специална скоба за нея, или някаква малка трикрака скоба за лагерчета. Без скоба и инструменти не си е работа да се захваща човек. Имаш ли такива скоби, смяната става сравнително лесно.

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Пет 30 мар 2012 14:45

ОК
Би ли обяснил ... първо, второ, трето... по стъпки как се сменя този клеморед и ако нямаш такава скоба с какво може да се замести тя при демонтажа?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 30 мар 2012 19:57

dispatch написа:... и ако нямаш такава скоба с какво може да се замести тя при демонтажа?

С нищо! :?
А повярвай ми, опитах! :banghead:
И чукове, и длета и какво ли не още... докато не долетя egoist_ok ( :bowdown :bowdown :bowdown ) с 2 скоби - нищо не стана.
Има вариант да свалиш целия кормилен прът, но според мен лично хамалогията е толкова, че определено бих дал 15лв на ключар или 10-12 на продавач на малки скоби за лагери :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 30 мар 2012 20:05

Аз си го сменям елементарно,за 20-тина минути,заедно с долния лагер.Сваля се кората при педалите,сваля се волана и всичко зад него.От там нататък се развива конзолата от пръта,развива се долу каренцето,дърпа се целия прът и си излиза нагоре заедно с конзолата (без да вадите въпросната втулка от мястото и). После се сменя клемореда с една малка отвертчица звезда и всичко се сглобява по обратния ред.
Не знам кой ключар го прави за 15лв и къде,обикновено тук (в София),за такова нещо взимат 30-40лв.
:beer

Върни се в “Passat”