tyo написа:Ни трябва кавела ти да е кроснат а обикновен!!!
И двата компютъра ги направи да "вземат "IP по DHCP
[img]...[/img]
За кроснат кабел се ползва следната схема:

Plamen_VR6 написа:Уф пич, не ми се сърди ама хич не можеш да обяснявашСпоред мен значи имаш два варианта:
1. Купуваш си втора лан карта и връзваш двата компа с кроснат кабел. После на тоя с двете ланки връзваш модема с нета /карта+кабел 5 ойро/
2. Купуваш си DHCP рутер, връзваш за него модема, и после със два ОБИКНОВЕНИ а не кроснати кабела си връзваш двата компа
Като трети вариант - провери на сайта на производителя на модема ти, дали той разполага със рутираща функция /АДСЛ модемите които раздава БТК имат такава, както и някои от тези на кабелните тв тук/, при положение че има такава, необходимоста да купуваш рутер ти отпада.Ако си забелязал никъде не споменавам УСБ,както Масура спомена да го ползваш за свързване на РС-та вобще не е удачно
Айде успех!!
Plamen_VR6 написа:Ахам, сега вече стоплихабе един АС/ДС адаптер трябва да е жълти стотинки....да не би интерфейса за настройките на рутера да му е през УСБ?
Маи ще има по4ерпка ,пуснал съм фалшива тревога .имам суи4 а не рутър.утре ще взема една мрежова карта ,кросс кабел имам ,съвети по темата още пове4е и мисля 4е ще се справя.благодаря на отговорилитеbuFka написа:Plamen_VR6 написа:Ахам, сега вече стоплихабе един АС/ДС адаптер трябва да е жълти стотинки....да не би интерфейса за настройките на рутера да му е през УСБ?
e незнамможе и да си има АЦДЦ адаптор а през УСБ да бара настройките...абе важното е да си подкара и двете машини с нет, а откъде дърпа ток не е важно
и да почерпи по случая след това обаче......
че без почерпка, туко виж само едната машина има нет
Plamen_VR6 написа:Това общо взето е най-лесния начин![]()
Имай в предвид че някои от интернет доставчиците контролират броя на IP-тата,демек ако детектнат че искаш да ползваш нет от второ IP може да го блокират, тогава играта малко се усложнява, ама пак става, пробвай, ако не, пак ще помагмеУспех!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 34 госта