компютърен съвет помагаите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 09 окт 2006 10:53

tyo написа:Ни трябва кавела ти да е кроснат а обикновен!!!
И двата компютъра ги направи да "вземат "IP по DHCP
[img]...[/img]

За кроснат кабел се ползва следната схема:

Изображение

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 09 окт 2006 12:32

Уф пич, не ми се сърди ама хич не можеш да обясняваш :lol: Според мен значи имаш два варианта:
1. Купуваш си втора лан карта и връзваш двата компа с кроснат кабел. После на тоя с двете ланки връзваш модема с нета /карта+кабел 5 ойро :lol: /
2. Купуваш си DHCP рутер, връзваш за него модема, и после със два ОБИКНОВЕНИ а не кроснати кабела си връзваш двата компа
Като трети вариант - провери на сайта на производителя на модема ти, дали той разполага със рутираща функция /АДСЛ модемите които раздава БТК имат такава, както и някои от тези на кабелните тв тук/, при положение че има такава, необходимоста да купуваш рутер ти отпада.Ако си забелязал никъде не споменавам УСБ,както Масура спомена да го ползваш за свързване на РС-та вобще не е удачно
Айде успех!!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 09 окт 2006 12:55

Plamen_VR6 написа:Уф пич, не ми се сърди ама хич не можеш да обясняваш :lol: Според мен значи имаш два варианта:
1. Купуваш си втора лан карта и връзваш двата компа с кроснат кабел. После на тоя с двете ланки връзваш модема с нета /карта+кабел 5 ойро :lol: /
2. Купуваш си DHCP рутер, връзваш за него модема, и после със два ОБИКНОВЕНИ а не кроснати кабела си връзваш двата компа
Като трети вариант - провери на сайта на производителя на модема ти, дали той разполага със рутираща функция /АДСЛ модемите които раздава БТК имат такава, както и някои от тези на кабелните тв тук/, при положение че има такава, необходимоста да купуваш рутер ти отпада.Ако си забелязал никъде не споменавам УСБ,както Масура спомена да го ползваш за свързване на РС-та вобще не е удачно
Айде успех!!

е да ти обясня за кво иде реч...взел е рутер и иска да включи 2 машини :) а доколкото аз го разбрах - през USB точи ток рутера...последно ми каза, че едното пц вече има нет, само му трябва кабел да ръгне на другото...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 09 окт 2006 13:21

за връзването разбрах как трябва да бъде остава и реализацията : vw fen

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 09 окт 2006 13:25

Ахам, сега вече стоплих :lol: абе един АС/ДС адаптер трябва да е жълти стотинки....да не би интерфейса за настройките на рутера да му е през УСБ?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 09 окт 2006 13:36

Plamen_VR6 написа:Ахам, сега вече стоплих :lol: абе един АС/ДС адаптер трябва да е жълти стотинки....да не би интерфейса за настройките на рутера да му е през УСБ?

e незнам :) може и да си има АЦДЦ адаптор а през УСБ да бара настройките...абе важното е да си подкара и двете машини с нет, а откъде дърпа ток не е важно :) и да почерпи по случая след това обаче......mhihi че без почерпка, туко виж само едната машина има нет

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 09 окт 2006 21:58

buFka написа:
Plamen_VR6 написа:Ахам, сега вече стоплих :lol: абе един АС/ДС адаптер трябва да е жълти стотинки....да не би интерфейса за настройките на рутера да му е през УСБ?

e незнам :) може и да си има АЦДЦ адаптор а през УСБ да бара настройките...абе важното е да си подкара и двете машини с нет, а откъде дърпа ток не е важно :) и да почерпи по случая след това обаче......mhihi че без почерпка, туко виж само едната машина има нет
Маи ще има по4ерпка ,пуснал съм фалшива тревога .имам суи4 а не рутър.утре ще взема една мрежова карта ,кросс кабел имам ,съвети по темата още пове4е и мисля 4е ще се справя.благодаря на отговорилите :beer

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 10 окт 2006 11:20

Това общо взето е най-лесния начин :да:
Имай в предвид че някои от интернет доставчиците контролират броя на IP-тата,демек ако детектнат че искаш да ползваш нет от второ IP може да го блокират, тогава играта малко се усложнява, ама пак става, пробвай, ако не, пак ще помагме :lol: Успех!!!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 10 окт 2006 12:26

Plamen_VR6 написа:Това общо взето е най-лесния начин :да:
Имай в предвид че някои от интернет доставчиците контролират броя на IP-тата,демек ако детектнат че искаш да ползваш нет от второ IP може да го блокират, тогава играта малко се усложнява, ама пак става, пробвай, ако не, пак ще помагме :lol: Успех!!!

човека е в "бяла" държава бих се учудил ако го тряснат по ТТЛ;а

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 10 окт 2006 13:19

Ами дано да си прав Вили, той довечера ще каже, ама ти знаеш как е тука в БГ..... :lol:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 12 окт 2006 21:42

въпроса е решен със ланкарта и кросс кабел.благодаря за вниманието и съветите.и специално за БУФКА много съм ти задължен колега : :lock: : vw fen

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 12 окт 2006 21:43

знаеш как е - кой с квото може помага, аз със кроса - ти с картера mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”