голф 3 1.9ТД проблем със запалването

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
darklegend
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.9ТД проблем със запалването

Мнениеот darklegend » Пон 26 мар 2012 17:20

Здравейте.Проблема ми е следния.когато запалвам колата не пали всеки път.въртя ключа и нищо не става.нито звук нито нощо.понякога пали от първото завъртане , друг път след 5то ,6то.Понякога и след 10 опита не върти.налага се да я запалва с кабел като и подавам директо ток на стартера.Това от контактният ключ ли ще е или от самия стартер.колата е голф 3 1.9ТД

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със запалването голф 3 1.9ТД

Мнениеот red.devilll » Вто 27 мар 2012 1:00

Според мен е клеморед.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 28 мар 2012 21:36

подкрепям за клемореда :)

Потребителски аватар
su6an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот su6an » Сря 28 мар 2012 22:03

Преди да разбуташ нещо, може да провериш и кабелчето към включвателя да не е окислено.

darklegend
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот darklegend » Съб 31 мар 2012 14:48

su6an написа:Преди да разбуташ нещо, може да провериш и кабелчето към включвателя да не е окислено.

Може и нещо такова да е, защото понякога като завъртя ключа и го задържа така за 6-7 секунди чак тогава почва да върти.ама не всеки път става

r1vera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r1vera » Пет 10 авг 2012 14:43

И аз имам същият проблем. Като подгрее лампата угасне въртя и нищо. Чува се само цък, цък...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 10 авг 2012 21:26

Направи следния експеримент: включи си лампичката за салона и дай на контакт , след като угасне подгрева - завърти ключа за стартер и в това време следи лампата на салона как свети , ако силно "смъкне" тока - проблем в акумулатор или износен стартер ( втулките и ротора "залепва" в статора) , но ако само "притраква" соленоида на стартера и не пали - вероятно самия соленоид е дал фира, проверка за проблем в стартер или четки- дава се " накъсо" с ключ ( нещо метално ).Внимание !! Не се препоръчва, да се борави внимателно! Ако въобще няма ни тон , ни картина - контактен ключ ( отдолу под него има клеморед-той )

lordsol

Мнениеот lordsol » Нед 28 окт 2012 1:03

Колеги , и аз имам подобен проблем , завъртам ключа и само цък , цък и нищо , забелязах , че , изчезват и показанията и на двете дисплейчета, на километража и на часовника , плюс всички светлини на таблото с изключение на светлината за ръчната спирачка , тя си остава да свети .... С една дума , всичко на таблото гасне , свети само светлината за ръчната ! Не знам какво й е , но знам какво не е , акумулатора го смених днес защото се съмнявах , че той е заминал !

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Нед 28 окт 2012 10:12

здрасти колега, стартера как е? това което казваш като симптоми ме кара да си мисля че е от него. направи си един експеримент - вземи един кабел и единия край го закачи на плюса на акомулатора а другия карак го допри до клемата на стартера (където е единичната букса, нея я откачаш) като преди това си изклюил от скорост, ако стартера е наред трябва да завърти. това което обесняваш ме кара да си мисля, че проблема е от него, че прави голяма консумация и заради това всичко по таблото ти изгасва

lordsol

Мнениеот lordsol » Сря 31 окт 2012 0:16

Клеморед се оказа :)

darklegend
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот darklegend » Чет 22 ное 2012 23:17

Значи че клемореда беше за смяна беше , обаче вече стана 2 сменям за 1 месец и все така става.Първата седмица добре , пали нормално , после почва да се появява това забавяне И С времето става по голямо изчакване и понякое време пткаже нацяло.Ина нещо което ги гори според мен ама незнам какво ще е.Дали може да е от някое Реле ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 22 ное 2012 23:46

Не, значи, че попадаш на гнусна партида.
Преди няколко години, когато се наложи аз да сменям клеморед, влезнах в Ауто+ (че ми е най-близо) и казах какво искам.
Пича вече ме познава :lol: та ме попита "Хубав или евтин?"
Е, взех си хубав и... за сега поне нямам грижи с клемореда

darklegend
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот darklegend » Пет 23 ное 2012 12:50

Може да си прав , защото единия наистина го взех евтино и да не стока ама втория го свалих от друга троика и си беше оригинален ,това ме навежда на мисълта че може нещо да ги гори !!!!

lordsol

Re: голф 3 1.9ТД проблем със запалването

Мнениеот lordsol » Сря 02 яну 2013 1:26

Всъщност , като проверих и смених всичко по системата в ред : акумулатор , клеморед , ключалка , се оказа соленойд на стартера , смених същия защото си мислех и за смена на четки и се оказа че рециклиран струвал 150 лева и направо го смених ...

Върни се в “Дизелови агрегати”