Така че ползваме ИЕ по принуда

STEYN написа:Малко да разбутам старата тема - отказах се от Опера. Скоро ъпдейтнах до новата им версия и на два пъти ми се случи браузъра да крашне докато пиша дълга тема в друг форум с линкове към снимки, обяснения и т.н. След рестартиране естествено нищо не се беше съхранило. Също така при продължителен престои в един сайт за онлайн флаш игри операта лека полека започваше да се бави и съответно сайта започваше да насича.
Няма да споменавам за рам паметта, която смучеше - перманентно вземаше по 210 мб рам и то при отворен само форума да кажем. Ако се натовари с някой сайт със флаш + още 2-3 сайта е стигала и до 400 мб рам![]()
След няколко години с опера тези неща ми дойдоха в повечко и от седмица съм я сменил с Mozilla Firefox. В момента разхода на памет е по-малък, чрез множеството добавки си направи Мозилата да изглежда визуално както ми беше Операта (speed dial, gmail watcher и т.н.) и за момента мога да кажа, че твърдо оставам с Firefox
kriso_g написа:![]()
Haralampi написа:Поабсолютно същите съображения мигрирах от Firefox към Opera!!![]()
![]()
След години наред FireFox се уморих от мудното и нестабилно поведение на последните 3-4 версии. Опера е къде къде по-пъргава и стабилна, макар и не перфектна!)
Продължавам да ползвам и двата браузъра, но нямам намерение да се връщам към ФФ скоро! Изключително доволен съм от Опера (с някои дребни изключения).
STEYN написа:Не знам защо така се получи при мен. Всичко това мотане при опера става на прясно инсталиран win7 с последна версия на браузъра. Сега ще наблюдавам с ФФ какво ще се случи, защото в началото нямах такива проблеми с Операта. И след като започнаха проблемите с многото точене на рам памет се разрових из форуми и сайтове да прочета аджеба кой е по-лекия браузър от двата и навсякъде сочеха Опера като по-лек. Уви при мен засега е обратното. В момента ФФ ми взема 124 мб рам при отворени 3 сайта. Явно зависи от доста неща
TiL написа:Chrome
icemenn написа:интернет банкиране и paypal
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 18 госта