Защо още използвате Internet Explorer?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

ЗАЩО!?!?!?

Свикнах с него
60
15%
Не ми се инсталират други браузъри
12
3%
Защото е по-добър от другите (wtf?)
25
6%
Бих го сменил с друг
8
2%
Не ползвам internet explorer
304
74%

Общо гласове: 409
Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо още използвате Internet Explorer?

Мнениеот Bat_Tsany » Пет 11 ное 2011 18:19

Аз се мъчих с ПИБ да наредя плащане с мозила и не ще и не ще иска мастер пасуорд ... а такава няма .. а с ИЕ бачка ...
Така че ползваме ИЕ по принуда mhihi

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пет 18 ное 2011 14:08

Изображение mhihi

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 15 дек 2011 18:49

Интернет експлолера 9 на уиндолс 7 е 200 пъти по бърз от този на мозила. :ble:

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Съб 31 мар 2012 15:03

Малко да разбутам старата тема - отказах се от Опера. Скоро ъпдейтнах до новата им версия и на два пъти ми се случи браузъра да крашне докато пиша дълга тема в друг форум с линкове към снимки, обяснения и т.н. След рестартиране естествено нищо не се беше съхранило. Също така при продължителен престои в един сайт за онлайн флаш игри операта лека полека започваше да се бави и съответно сайта започваше да насича.
Няма да споменавам за рам паметта, която смучеше - перманентно вземаше по 210 мб рам и то при отворен само форума да кажем. Ако се натовари с някой сайт със флаш + още 2-3 сайта е стигала и до 400 мб рам :не:

След няколко години с опера тези неща ми дойдоха в повечко и от седмица съм я сменил с Mozilla Firefox. В момента разхода на памет е по-малък, чрез множеството добавки си направи Мозилата да изглежда визуално както ми беше Операта (speed dial, gmail watcher и т.н.) и за момента мога да кажа, че твърдо оставам с Firefox :да:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 31 мар 2012 15:08

STEYN написа:Малко да разбутам старата тема - отказах се от Опера. Скоро ъпдейтнах до новата им версия и на два пъти ми се случи браузъра да крашне докато пиша дълга тема в друг форум с линкове към снимки, обяснения и т.н. След рестартиране естествено нищо не се беше съхранило. Също така при продължителен престои в един сайт за онлайн флаш игри операта лека полека започваше да се бави и съответно сайта започваше да насича.
Няма да споменавам за рам паметта, която смучеше - перманентно вземаше по 210 мб рам и то при отворен само форума да кажем. Ако се натовари с някой сайт със флаш + още 2-3 сайта е стигала и до 400 мб рам :не:

След няколко години с опера тези неща ми дойдоха в повечко и от седмица съм я сменил с Mozilla Firefox. В момента разхода на памет е по-малък, чрез множеството добавки си направи Мозилата да изглежда визуално както ми беше Операта (speed dial, gmail watcher и т.н.) и за момента мога да кажа, че твърдо оставам с Firefox :да:

Поабсолютно същите съображения мигрирах от Firefox към Opera!! :D :D
След години наред FireFox се уморих от мудното и нестабилно поведение на последните 3-4 версии. Опера е къде къде по-пъргава и стабилна, макар и не перфектна! :))
Продължавам да ползвам и двата браузъра, но нямам намерение да се връщам към ФФ скоро! Изключително доволен съм от Опера (с някои дребни изключения).

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Съб 31 мар 2012 15:16

kriso_g написа:Изображение mhihi

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 31 мар 2012 15:17

Монтажа е под всякаква критика :roll:

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Съб 31 мар 2012 15:22

Haralampi написа:Поабсолютно същите съображения мигрирах от Firefox към Opera!! :D :D
След години наред FireFox се уморих от мудното и нестабилно поведение на последните 3-4 версии. Опера е къде къде по-пъргава и стабилна, макар и не перфектна! :))
Продължавам да ползвам и двата браузъра, но нямам намерение да се връщам към ФФ скоро! Изключително доволен съм от Опера (с някои дребни изключения).

Не знам защо така се получи при мен. Всичко това мотане при опера става на прясно инсталиран win7 с последна версия на браузъра. Сега ще наблюдавам с ФФ какво ще се случи, защото в началото нямах такива проблеми с Операта. И след като започнаха проблемите с многото точене на рам памет се разрових из форуми и сайтове да прочета аджеба кой е по-лекия браузър от двата и навсякъде сочеха Опера като по-лек. Уви при мен засега е обратното. В момента ФФ ми взема 124 мб рам при отворени 3 сайта. Явно зависи от доста неща :)

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Съб 31 мар 2012 15:29

Доскоро ползвах chrome , ама са прее*а windows-a и инсталирах sp2 ,а на sp2 chorome не върви...
Има ли друг начин да го инстална?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 31 мар 2012 15:30

STEYN написа:Не знам защо така се получи при мен. Всичко това мотане при опера става на прясно инсталиран win7 с последна версия на браузъра. Сега ще наблюдавам с ФФ какво ще се случи, защото в началото нямах такива проблеми с Операта. И след като започнаха проблемите с многото точене на рам памет се разрових из форуми и сайтове да прочета аджеба кой е по-лекия браузър от двата и навсякъде сочеха Опера като по-лек. Уви при мен засега е обратното. В момента ФФ ми взема 124 мб рам при отворени 3 сайта. Явно зависи от доста неща :)

Дай му време ;) Опера определено е по-лекия и пъргав от двата. FF заема ОГРОМНО кличество РАМ с времето. Като поработи малко, понасъбере куукиис муукис и гледай какво става! Отврат!
Жалко, защото иначе е доста функциоанлен и практичен. Не исках да сменям, но ме принудиха. Търпението ми се изчерпа...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 31 мар 2012 15:31

Единствено и основно правило при Опера е, че като излезе нова версия се инсталира на чисто, като дори е препоръчително и да се изтрият и папките в %appdata% от 1-2 версии насам гледам че са го поставили като питане при деинсталиране на операта, дали да изтрие личните данни. При ъпдейт върху стара версия в сигурно 80% от случаите се получават нежелани странични ефекти. Настройките иначе и се прехвърлят за 3-5 минути, зависи колко много и различни са.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 31 мар 2012 15:34

Няма такова нещо :) Ъпдейтвам си я както всяка друга програма - автоматизирано.
Няма абсолютно никакви проблеми.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 31 мар 2012 17:06

TiL написа:Chrome :banana

+1 :да:

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 01 апр 2012 1:11

интернет банкиране и paypal

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 1:26

icemenn написа:интернет банкиране и paypal

Стана ми интересно - защо именно IE за горните? Те са също толкова достъпни с всеки друг браузър...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”