Проблема е следния колеги.
След ремонт на мотора,колата не искаше да запали но някак си успяхме и пушеше много здраво.Сменихме температурния датчик и нещата се нормализираха(датчика беше супер фалшив от Евро 07).Струваше ми се че тая кола трябва да върви повече,сутрин на първо палене т.е на студен мотор никога не палеше от първия път.Пали чуди се какво да прави и след секунда 2-3 гасне.Следва второ палене при което вече задържа обороти но при докосване на газта веднага се задавя,трябва да поработи 20 сек на място и после можеш да тръгнеш.Леко миришеше на бензин т.е сместа е твърде богата според мен.След като позагрее вече се държи добре но не е достатъчно пъргава.При проверка на ваг-ком се оказа че има 25градуса разлика в показанията на таблото и показания от датчика.При замерване температурата в разширителното казанче температурата съвпадна с тази на таблото +/- 3-4 градуса.Последва нова смяна на същия температурен датчик с БОШ датчик.Колата оживя,почна да се държи точно както се очаква от АБФ макар и в Пасат.Пъргава,развърта се веднага,а бе супер удоволствие,никога не е била толкова добре.НООООО щастието трая само 4 дни.Пак стана същата мудна и не пали от раз,при паленето се чуди какво да прави.
Въпроса ми е възможно ли е нещо да гори датчика и защо.Сега съм с датчик Бош за 50 лв.При замерването полазва 35градуса повече отколкото е на таблото(по данни от Ваг Ком).При замерване с мултицет съпротивлението му отговаря на 10-15 градуса повече от таблото.
Може и просто да съм случил 2 датчика негодни.
Направи ми и впечатление че буксите на този датчик и другия температурен който май е за климатроника са напълно еднакви,но не смея да им разменя местата да видя каквоо ще стане.
Дайте съвети. БЛАГОДАРЯ ВИ.
Датчик температура Пасат Б4 АБФ проблеми.
-
- Автомобил: джета 2012г
- Двигател:
- Контакти:
Re: Датчик температура Пасат Б4 АБФ проблеми.
Здравей колега,и при мен температурния датчик създаде провлем,но го смених с един втора ръка за 5лв.и до сега4-5 месеца няма проблем.единствената разлика от преди е че на таблото показва с 2 милиметра на скалата ,че е по-студен мотора.говорим за 1,8 авс.
Този който е проблемен при мен не е за таблото.Аз имам 3 температурни.1ви за температура на антифриз за показания на табло,2 за температурата на антифриза за информация на компютъра и от там за образуване на горивна смес(той е проблемен),3 за температура на антифриза за да дава показания на климатроника(предполагам).
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Когато сложи новия датчик сравни ли го с таблото или го провери когато пак взе да не пали? Поради същата причина(разлика от 10-15градуса) и аз смених датчик-разликата си остана
.Провери и кабелите да не замърсяват някъде.
Сравни показанията на датчика за темп.на антифриза с тоя за темп.въздух-при външна темп.на двигателя(ако може да не е на слънце,че може да е по голяма разликата).

Сравни показанията на датчика за темп.на антифриза с тоя за темп.въздух-при външна темп.на двигателя(ако може да не е на слънце,че може да е по голяма разликата).
Чак когато взе да прави проблеми го проверих,и аз се сетих че трябваше при слагането да го замеря ама чак сега
.
Не те разбрах съвсем, да сравня данните от датчика на климатроника за външна температура с температурния за антифриза при студен напълно мотор ли?

Не те разбрах съвсем, да сравня данните от датчика на климатроника за външна температура с температурния за антифриза при студен напълно мотор ли?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Имах предвид тоя на маркуча на филтърната кутия(за температура на входящия въздух),но може и този от климатроника да погледнеш. Когато колата не е работила(темп.на антифриза е същата като външната)би трябвало тия 3 датчика да дадат еднакви(+/- някой градус)стойности - направи проверката без да палиш само на контакт.
Такаааа в целия цирк се намеси и веригата на разпределителните валове.Стана доста по-шумна,и диагностиците искат първо тя да бъде оправена а след това диагностика.Ако е разтегната това може ли да оказва влияние на вървежа на колата??????