Проблеми с Golf 3 AFN

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dreth
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с Golf 3 AFN

Мнениеот dreth » Пон 02 апр 2012 14:18

Здравейте колеги, от 2 месеца съм собственик на Голф 3 110 к.с. АФН. Голфчето е 96 та година, но изглеждаше супер(на външен вид) и естествено имам доста проблеми по двигател и т.н. Беше скъсана маслена магистрала на турбото и течеше доста от нея. След като я сменихме с нова се оказа, че турбото е съвсем различно от оригиналното, а именно AR 65 GARRETT. Колата при 1,2 и 3 та върви повече от доволно, но след 140 набира много бавничко до към 180(което е максимума). Разхода на колата не отговаря на борд компютъра и е доста по-висок над 6л, като говорим за доста умерено каране 80-100 км/ч. Предполагам, че и дюзите са сменяни, за да има такава разлика с борд компютъра. Тъй като съм от Бургас писах на колегата Brezel и той ми отговори, че най-блиския негов сервиз е в Елхово и там мога да направя нужната диагностика. Мога ли да се обърна към друг сервиз от района, който може да ми помогне? Забравих да спомена, че на колата са сменени абсолютно всички консумативи...

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с Golf 3 AFN

Мнениеот nasko1978 » Пон 02 апр 2012 14:21

Брезел добре ти е казал,няма да сбъркаш! :012: Предполагам,че при този колега те праща!? :roll: memberlist.php?mode=viewprofile&u=110724

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 02 апр 2012 14:26

dreth написа:Мога ли да се обърна към друг сервиз от района, който може да ми помогне? Забравих да спомена, че на колата са сменени абсолютно всички консумативи...

Можеш, можеш - memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480

dreth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreth » Пон 02 апр 2012 15:40

Колега Елхово е по-близо, а и няма толкова завои:)

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пон 02 апр 2012 21:59

Абе да знаиш,някой път по добре завой.... :beer

dreth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreth » Чет 12 апр 2012 8:32

За колегите на които им е интересно какво се случи. Реших се най-после да стигна до Елхово и колегата Андонов, за да го занимавам с моите проблеми. След диагностика се оказа, че е сложен софтуер от предния собственик с доста форсирана турбина(над 1.5 бара)и предполагам това беше причината колата да се изтрелва така в ниските обороти, но във високите вървеше мудно и разхода беше повече от висок. Друг страничен ефект беше, че при натискане на педала на газта до долу сякаш нямаше ефект и колата не набираше скорост. След смяната на софтуера с такъв на Брезел всичко си дойде на мястото и колата се промени буквално. Благодаря на колегата Андонов, изключително търпелив и внимателен препоръчвам на всеки който има възможност да се възползва от услугите му.
:beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 апр 2012 9:13

dreth написа:За колегите на които им е интересно какво се случи. Реших се най-после да стигна до Елхово и колегата Андонов, за да го занимавам с моите проблеми. След диагностика се оказа, че е сложен софтуер от предния собственик с доста форсирана турбина(над 1.5 бара)и предполагам това беше причината колата да се изтрелва така в ниските обороти, но във високите вървеше мудно и разхода беше повече от висок. Друг страничен ефект беше, че при натискане на педала на газта до долу сякаш нямаше ефект и колата не набираше скорост. След смяната на софтуера с такъв на Брезел всичко си дойде на мястото и колата се промени буквално. Благодаря на колегата Андонов, изключително търпелив и внимателен препоръчвам на всеки който има възможност да се възползва от услугите му.
:beer

:bowdown Винаги съм ги препоръчвал Андонов и Иво-ifidik от Варна -това са хората ( за нашия регион-Източна и Североизточна Бг) на които човек спокойно може да предостави колата си и да знае ,че ще стане като хората!! :да:

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Нед 15 апр 2012 12:17

а за района на плевен кои маистор ще ми препоръчате

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989