Проблеми с Golf 3 AFN
Проблеми с Golf 3 AFN
Здравейте колеги, от 2 месеца съм собственик на Голф 3 110 к.с. АФН. Голфчето е 96 та година, но изглеждаше супер(на външен вид) и естествено имам доста проблеми по двигател и т.н. Беше скъсана маслена магистрала на турбото и течеше доста от нея. След като я сменихме с нова се оказа, че турбото е съвсем различно от оригиналното, а именно AR 65 GARRETT. Колата при 1,2 и 3 та върви повече от доволно, но след 140 набира много бавничко до към 180(което е максимума). Разхода на колата не отговаря на борд компютъра и е доста по-висок над 6л, като говорим за доста умерено каране 80-100 км/ч. Предполагам, че и дюзите са сменяни, за да има такава разлика с борд компютъра. Тъй като съм от Бургас писах на колегата Brezel и той ми отговори, че най-блиския негов сервиз е в Елхово и там мога да направя нужната диагностика. Мога ли да се обърна към друг сервиз от района, който може да ми помогне? Забравих да спомена, че на колата са сменени абсолютно всички консумативи...
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с Golf 3 AFN
Брезел добре ти е казал,няма да сбъркаш!
Предполагам,че при този колега те праща!?
memberlist.php?mode=viewprofile&u=110724

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dreth написа:Мога ли да се обърна към друг сервиз от района, който може да ми помогне? Забравих да спомена, че на колата са сменени абсолютно всички консумативи...
Можеш, можеш - memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Абе да знаиш,някой път по добре завой.... 

За колегите на които им е интересно какво се случи. Реших се най-после да стигна до Елхово и колегата Андонов, за да го занимавам с моите проблеми. След диагностика се оказа, че е сложен софтуер от предния собственик с доста форсирана турбина(над 1.5 бара)и предполагам това беше причината колата да се изтрелва така в ниските обороти, но във високите вървеше мудно и разхода беше повече от висок. Друг страничен ефект беше, че при натискане на педала на газта до долу сякаш нямаше ефект и колата не набираше скорост. След смяната на софтуера с такъв на Брезел всичко си дойде на мястото и колата се промени буквално. Благодаря на колегата Андонов, изключително търпелив и внимателен препоръчвам на всеки който има възможност да се възползва от услугите му.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
dreth написа:За колегите на които им е интересно какво се случи. Реших се най-после да стигна до Елхово и колегата Андонов, за да го занимавам с моите проблеми. След диагностика се оказа, че е сложен софтуер от предния собственик с доста форсирана турбина(над 1.5 бара)и предполагам това беше причината колата да се изтрелва така в ниските обороти, но във високите вървеше мудно и разхода беше повече от висок. Друг страничен ефект беше, че при натискане на педала на газта до долу сякаш нямаше ефект и колата не набираше скорост. След смяната на софтуера с такъв на Брезел всичко си дойде на мястото и колата се промени буквално. Благодаря на колегата Андонов, изключително търпелив и внимателен препоръчвам на всеки който има възможност да се възползва от услугите му.

- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
а за района на плевен кои маистор ще ми препоръчате
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
За Плевен- ей този е човекаGuLiVeR написа:а за района на плевен кои маистор ще ми препоръчате

Върни се в “Дизелови агрегати”