Здравейте колеги.
Бих искал да ви помоля ако може да помогнете в моя случай. Имам следния проблем. Мотор АБФ, при запалване по първите 5мин мени обороти, мени цилиндрите като мога така да го кажа. Пред този период не може да се кара! Ако почне да се кара трябва да е без подаване на гас, като се подаде и или гадни или оборотите падат много и почва да гърми. След малко време работа оборотите се оправят и работи на 4 цилиндъра но при подаване на газ над 3к оборота почва да гърми и няма сила. Ако задържа педала се мъчи да ги вдигне и гърми яко повече от 4к не може, след няколко секунди дукат не съм пуснал педала ги вдига до край и не изключва а почва да пука много на гъсто. Колата няма и сила. Дукат я карам ту се оправя и има сила ту не.
Мотор ABF - не работи добре
- rayo_
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1991
Re: Мотор ABF - не работи добре
Кажи дали колата има газ и дали е инжекция или не за да могат хората да ти помогнат,иначе започни от лесното кабели, свещи,дистрибуторна капачка и тн. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ооо, да забравих, няма газ! Кабели, капачка, свещи - проверени! 

- rayo_
А кога ти ги прави тия мизерии? Трябва да се види и дали горивото се подава нормално също и дебитомер. Ако няма оправяне трябва да я водиш на доктор да я погледне. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Прави ги постоянно. Дебитомер няма, има МАП датчик. Забравих да кажа че, изфурсирвам я до край и като пусна гаста оборотите падат мнооого бавно до тия на празен ход. Това страва някой път. Иначе да кажем ако и дам гас да се изфурсира и я държа и като пусна съединителя на 1ва, не превърта гуми ами губи сила.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених кабели и дистрибутора капачка. Ефекта на лице но не изцяло, явно има още нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, забравих да питам, от въздушния филтър в долната чат на кутията има една тръба която отива под десния калник, тя е за входящ въздух ОК. От срещуположната страна има още една празна (в кутията отива в клапата). Тя за какво е? гледам на 30-40см срещу нея от генерацията има още една същия диаметър. Да не е да трябва да има въздухопровод между двете?
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Трябва да има въздухопровод.. това е за топлия въздух. Посредством клапана в кутията се смесва топъл и студен, но в случая това по абсолютно никакъв начин не играе при твоя проблем.
- rayo_
Да трябва да има тръба тя служи при студен старт особено зимата мотора да смуче по топъл въздух и да държи по стабилни обороти.Иначе колата трябва да е караш на доктор да и хвърли едно око така да се гадае не е лесно.Намери някой форумен майстор от твоя район и отивай при него. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм майстор и се занимавам с авто електроника. Тука целта беше да споделя и да се даде мнение. Просто ми беше интересно за тръбата ако я няма кое ще е по-зле?
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
може да е темп.датчик.направи диагностика
На мен заземяването на лмбдата ми правеше същият проблем, даваш газ, а колата се чуди да тръгне или не.
И това го правеше на студен двигател когато не би трябвало да има значение ламбдата.
И това го правеше на студен двигател когато не би трябвало да има значение ламбдата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Адаш качвам я на комп, всчико е ОК! 
х15 на кое казваш замасяване?

х15 на кое казваш замасяване?
Moята ламбда има 3 кабела, третият е без изолация и е вързан за корпуса на двигателя, за него говоря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На АБФ-а са 4 с изолация.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”