Първи впечатления след монтаж на ГИ на AEC

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Първи впечатления след монтаж на ГИ на AEC

Мнениеот myrshavija » Чет 29 мар 2012 9:39

Иде реч за осмака от гаража ми - от ококоло година и половина го имам и от няколко дни карам на газ. Засега съм много доволен. Първо засичане градско - 21.4/100, което е МНОГО добре, като се има пред вид, че минималният разход градско на бензин, който съм постигал е 19/100, а и заводските данни са там някъде. Градското ми включва предимно Дружба, Младост, Цариградско, Шипченски и Околомръсното. Наясно съм, че с едно зареждане е несериозно да се смята разход, но началото е обещаващо.
Газовата е BSM - поне това пише на копчето за превключване - честно казано не ми пука каква марка е, искам само да работи нормално и да получа адекватно отношение при нужда от сервизиране - което до момента е изпълнено. Индикаторът за гориво показва сравнително вярно - при показание половин бутилка заредих 28л газ, което е горе-долу половината от използваемия обем. От монтажа съм доволен - изпълниха дребните ми желания. Копчето в купето свети по-силно, отколкото ми харесва и мисля да го "лекувам" с полупрозрачно фолио или светлосив лак на нокти ... сякаш фолиото ми харесва повече засега :mrgreen:
С два изпарителя колата върви почти като на бензин - ускорението при "смачкване" на педала не е така "рязко" като на бензин. При нормално каране разлика се усеща много трудно ... макар по-добрата ми половинка още като седна да кара за пръв път на газ да каза "тая кола не върви като преди" ... :mrgreen: Бутилката е "поничка" на мястото на резервната гума - 66л по документи, като очаквам около 53-54л използваеми.
Ще пиша повече след Великден - когато ще тествам разход извънградско и ще съм зареждал няколко пъти градско и ще имам усреднени стойности за разхода.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: Първи впечатления след монтаж на ГИ на AEC

Мнениеот mafiota » Чет 29 мар 2012 10:18

Според мен си постигнал много задоволителен разход :да: , и определено те е отказал от продажба предполагам :wink:
Като чета в Ауди форума някй хора с Ц4-ки и АСЕ мотор имат подобен разход .

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 29 мар 2012 11:04

myrshavija Честито и много безаварийни. :beer

А бутилката откъде я купи? марка, производител? може ли да измериш приблизително размерите? външен диаметър, дебелина, с каква гърловина е? външна, вътрешна?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 29 мар 2012 12:03

Бутилката е турска, доколкото разбрах. Ще питам за марка, производител и размерите.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 29 мар 2012 12:34

Къде правиха монтажа?

Полезно е да се знае място, където изпълняват капризите на клиентите...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 29 мар 2012 12:52

В един много секретен и анонимен гараж. :mrgreen: Още не съм питал дали мога да публикувам контакти, ако са съгласни, ще ги напиша, разбира се.
А за капризите ми - те не бяха никак много - реших, че отдолу на легена на резервната гума не е най-добре да излизат маркучите за газ, защото е най-ниската точка отзад и бих могъл лесно да ги нараня или даже отрежа при контакт с подходящи на височина и форма обекти ... и ми ги изведоха отстрани на легена. Също зареждането на бутилката е под капачката на резервоара с много симпатична тапичка, за която даже не знаех предварително. Това е. :D

Потребителски аватар
mitko 82
Автомобил: vento VR6
Двигател: AAA 1996

Мнениеот mitko 82 » Чет 29 мар 2012 14:28

колега интересува ме каква е цената на ГИ.причината е че и аз искам да слагам ГИ когато се прибера в бг. защото на тия цени на бензина вече не се издържа:1,60€ за литър а и май ще се качва още :horror: death .Мотора ми е 6 цилиндъра ВР6 и дали могат да ми осигурят различни видове приставки.
пп.1.извинявай че ти ползвам темата
пп.2.ако някой друг колега може да помага ще съм благодарен,събирам мнения

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 29 мар 2012 14:30

Какво означава
mitko 82 написа:... различни видове приставки
?

Потребителски аватар
mitko 82
Автомобил: vento VR6
Двигател: AAA 1996

Мнениеот mitko 82 » Чет 29 мар 2012 14:43

myrshavija написа:Какво означава
mitko 82 написа:... различни видове приставки
?

в различните държави газовите накрайници са различни.
пп.Франция,Италия,Испания

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 31 мар 2012 6:51

KingoftheROAD написа:myrshavija Честито и много безаварийни. :beer

А бутилката откъде я купи? марка, производител? може ли да измериш приблизително размерите? външен диаметър, дебелина, с каква гърловина е? външна, вътрешна?

Бутилката е Tugra Makina. Размерите са 650/250мм. Какво разбираш под гърловина - диаметър на вътрешния отвор?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 01 апр 2012 9:24

Под гърловина имам предвид гърловината за евросондата. Може да бъде вътрешна - в централния отвор на тороидалната бутилка, може да бъде и външна - от външата страна на тороида...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 01 апр 2012 17:35

На моята сондата е в средата. Като гледам на сайта, има и с външни: http://www.tugramak.com/

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 03 апр 2012 9:35

Благодаря за линка, трябва да видим кой е дистрибуторът им в България. При теб 56 литра бутилка няма ли да е малко малка?

При мен кораба-майка хапва средно около 13-14 лятото, а зимата и 14-15л. газ на 100км. А бутилката е 56 литра пълен обем, понякога успяват да влязат и 52, но рядко, и като тръгна на дълъг път ми се иска по-голяма бутилка, че като карам, да не душим за газстанции mhihi :screwy :mrgreen: :Mr Green Fun
На година навъртам около 20-25 000 км. нормално.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 03 апр 2012 9:54

Бутилката ми е 66л, трябва да събира около 52-54л. Змеят ми харчи над 20/100 градско, около 15/100 по магистралата и мин 11/100, ако карам под 100км/ч. Не мисля, че едно зареждане по пътя за морето ще представлява неудобство - и без това никога не вземаме разстоянието наведнъж - спираме за кафе, талетна, ядене ... Съжалявам, че не взех малко по-ниска, защото сега резервната гума не ми се събира под пода на багажника - при газовата бутилка - САМО за 2-3см. Ще се пукна от яд. Като мерихме първоначално трябваше да се събира, но после повдигнаха газовата бутилка с 2-3см заради претенциите ми от коя страна на легена да изкарат тръбите и сега ... :banghead:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 03 апр 2012 10:40

myrshavija написа: ...Не мисля, че едно зареждане по пътя за морето ще представлява неудобство - и без това никога не вземаме разстоянието наведнъж - спираме за кафе, талетна, ядене... :banghead:

Спиране за почивка, тоалетна, кафенце, хапване, съм съгласен, и аз не взимам пътя до морето на един дъх, още повече с двете тамагочита - жинътъ и дитьету. Но честно казано ми е омръзнало да му ръчкам маркучи отзад mhihi :Mr Green Fun :mrgreen: :screwy , всеки път като спрем някъде, или през един път. ;) Та затова издирвам подходяща по размери и обем бутилка поне 70-75л. Понякога може и с едно зареждане в началото да стигне и за отиване и връщане донякъде (не непременно до морето). И за мен лично това е по-удобно. Не всеки път пътувам с тамагочитата, а предпочитам и да мога да зареждам на проверена газстанция, че понякога по-малките градове и селца и цената е леко нагоре от средната, и не е ясно какво точно зареждаш в бутилката...

Върни се в “Автогазови уредби”