Голф 4 1.9 TDI проблем със съединител - какво може да е?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.9 TDI проблем със съединител - какво може да е?

Мнениеот deversant » Пон 26 мар 2012 19:41

Колата е голф 4 AHF мотор 110к.с,вече втори ден ми се случва едно и също и си мисля че проблемът скоро ще стане сериозен!
Значи паля колата,вкарвам на първа и пускам плавно съединителя и съединителят не зацепва...
натискам го малко и пак отпускам и тя зацепва яко (не плавно,а рязко) и колата естествно изгася!Сецването е някакво много брутално...
Вчера се случи за първи път,днес 2 пъти за 5-6км каране!Сякаш помпата на съединителят задържа и после...изведъж се отмества и избутва мигновенно съединителя и той зацепва без да има някакво плавно зацепване!Отвратително е това,така неможе да се кара.Кола с керамичен съединител зацепва по плавно!
Давайте съвети,какво да гледам че работата я усещам как ще стане много много серьозна!Да не отиваме само към суединител.... че ще слагам вече VR6 маховика и така death

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.9 TDI проблем със съединител - какво може да е?

Мнениеот deversant » Чет 05 апр 2012 20:01

Е днес вече изтропа на цяло,първа-задна...първа задна
Каза чат,и после почна да стърже... по едно баирче и си спря както не беше на скорост!

Интересува ме,има ли нещо спецялно което се прави при сваляне на скоростната кутия на голф 4 AHF 110k.c 1.9TDI
Виждал съм на едно клипче как законтрят скоростите преди да свалят жилата/лостовата система...
Също така колата е с климатик/клипатроник...
Предполагам и помпата се сваля,преди да се извади кутията (става въпрос за тази на съединителя)!

Ако някой се е занимавал,нека сподели някакви тънкости!
Аз съм свалял хиляди пъти кутията на vw polo 1.9d 96" и си имам някаква представа...но там нещата са малко по различни (личен рекорд за сваляне на DCH 45 мин. :Mr Green Fun )Там не се налага да се развиват полуоските от големите гайки при шекелите...за четворката май това няма да мога да го избегна!

Колеги помагаите!!!! :horror:

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Чет 05 апр 2012 21:14

вижте си личните съобщения. изпратил съм ти как си смених моя. успех!

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Чет 05 апр 2012 22:52

Нищо сложно :) Откачаш си полуоските,обаче трябва на едното колело да извадиш шарнира и някой да дърпа главината иначе няма да мръдне тя кутия.И другото което е хубаво да пуснеш мотора под ъгъл от около 30 градуса.И освен спирачна течност и яко гедоре друго не ти трябва

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 06 апр 2012 9:38

Този клип имам предвид:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 06 апр 2012 9:54

Хм..това нещо е ненужно усложняване според мен. Аз направо си откачих жилата от ябълките на избирача,откачаш си отзад фиксаторите и това е

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 06 апр 2012 16:04

Каквото успях днес сам,разглобих.Стигнах до полуоските,там някой трябва да ми държи спирачките че да ги развия.Но бях сам!Та реших да източа маслото на кутията...едно масло винаги говори много за състоянието на една кутия...
Изпаднаха малко парченца от зъпчатки....Май ще се търси кутия на старо,предполагам нещата няма да са много розови вътре,пък и един лагер си е цифра...50 кинта....
И така и така се смъква кутията,ще сменя и тампона на скоростите (горният)!

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 10 апр 2012 9:19

Кутията ми е DEA,и мисля да я сменя с EBF.
Двете кутии имат разлика в избирачите,затова мисля да си взема и ръчката с жилата.
Разликата м/у двете са по-дълга 5-та скорост(0,769 а старата с пред.число на 5-тата 0,837),и възможност за монтиране на 2 размера съединител 219мм и 225мм.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 11 апр 2012 17:07

Искам да питам,има ли голф 4 110 к.с. 1.9тди с 5 степенна скоростна кутия и с такива жила като на клипа?
Един колега ме убеждава че има 4 голф 4-ки на части от 98-2003 год. 110 ките били с кутии DEA,и всички били с жила без пружини (става въпрос такива като на клипа)!
Искам да сложа EBF кутия,но си търся да си купя и лоста с жилата (такива с пружини),че всико да си доиде на мястото!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 11 апр 2012 23:11

На Голф 3 тди как е колега, дали от него не става лост с жилата .Не съм запознат и не искам да давам грешен съвет :oops:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 12 апр 2012 7:51

На ауди а3 и сеат леон и толедо са такива (защото те са с EBF кутии).
Но си задавам въпросът,жилата да не дойдат къси!Ако са дълги,мисля че няма да има никакъв проблем!
За сега съм взел тампон за скоростите,че си беше за смяна!
Тампон скорости.JPG

Другото което ме притеснява е лагер помпата,че и е скъсан маншона.Един приятел ми каза,че те така се късат...
Чудя се дали има да се продава като зезервна част само маншон.Той ми вика,слагай от друга кола...от лада това-онова... :Mr Green Fun
Аз се чудя да я омажа с по гъста грес,и докогато изкара!Ще ми се да видя и как е съединителят,но пък ме притеснява че нямам инструмент за центроване после...та ми е под въпрос дали да го развивам...
Ще огледам,може да бележа и да го разглобя ако има възможност за белязане!

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 19 апр 2012 17:01

Закупих вече жила със скоростен лост и скоростна кутия!
Да се надяваме,че скоростната кутия ще е по добре от жилата:
jilooo.JPG

jila.JPG

Колега от форума ми изпрати тези жила,е верно счупена пласмасата...залепих я но поне да беше пратил законтрящата скоба.Без нея жилото си играе напред назад,и няма да включва скоростите коректно винаги...
(След което се оказа,че даже и лоста е проблемен останал натиснат надолу и е заклинил така!Задна неможе да се включи посмъртно...а другите скорости няма как,защото лоста трябва да не е натиснат надолу за да избира от 1-ва до 5-та скорост!)Най-веротно при избиването на кутииката надолу е удряно с чук по самият лост! :не:

Скоростите са от друг колега,уж били от вървяща кола....но му сбъркали диагнозата.Сменили му кутията пък се оказал лагер на главината! :drunk
Дано кутииника е в ред,да си подкарвам бараката до неделя!
Искаше ми се да видя съеднителят,но не съм свалял и нямам и инструмент с който после да го центрирам!
Нямам и такива познати в Русе!

Последна промяна от deversant на Съб 21 апр 2012 7:56, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 20 апр 2012 0:26

Ако говориш за долната помпа(която е на кутията) я сменяй направо!Да не окотиш и тази кутия като вземе да ти пада съединителя.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 20 апр 2012 9:27

Ludiq написа:Ако говориш за долната помпа(която е на кутията) я сменяй направо!Да не окотиш и тази кутия като вземе да ти пада съединителя.

Да за нея говоря,със скъсан маншон е.
Само да попиитам,изтласкването на съединителя идва от помпата.Така,а връщането избутването на помпата в обратно положение след като отпуснеш педала на съединителят не идва ли от напъна на пружините на притискателя съответно към лагера,а той съответно напъва помпата на обратно и я връща?
Доколкото знам,помпата няма какво а и стане освен да влезе феродо и да надере буталцето и от там да изпусне течността и няма да може да се натиска самият съединител,и да съединителят няма да отделя!Връщането идва от друго място!Ако нещо греше ме поправете!

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 20 апр 2012 12:06

Приятел абе ти да не смени цяла кутия заради долна помпа.Сега като ти чета първия пост пак симптомите ти са на точно изтърваща помпа.1 към 1.Или просто от напъни си я потрошил.Сменяй помпата защото това от коетто колата ти е гаснела и е била като с керамика е от помпата не от кутията. :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”