Висок разход на Венто ААМ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Re: Висок разход на Венто ААМ?

Мнениеот ozyrus » Чет 29 мар 2012 21:37

joker написа:Ама..ама!!!!...Но това си е нормалния разход на добре поддържан газифициран Голф 1.8!!!!Оправете си колите и тогава говорете за разход!
:да: Колегата тук е много прав.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Пет 30 мар 2012 16:14

ozyrus написа:
joker написа:Ама..ама!!!!...Но това си е нормалния разход на добре поддържан газифициран Голф 1.8!!!!Оправете си колите и тогава говорете за разход!
:да: Колегата тук е много прав.

подкрепям! Golf 3 AAM 11-12 градско газ и 10 извън града гас, а на бензин 7.5 извън и 10 в града.

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Чет 05 апр 2012 9:28

След като колегата по-горе каза,че засичането на разхода пълно-пълно не е верен опитах и другия вариант.На празна бутилка заредих ~15 литра и минах 70 км.градско.За сравнение бих дал 1,4 моно инжекция на Астра Комби.При същото засичане,при същите градски условия минава 130-140 км. :talk: Километрите ми са изминати за два дни,т.е. имам само два студени старта рано сутрин.Другата седмица ще закарам колата за читава настройка на изпарителя при по-читав майстор от миналия,защото всичко опира до правилната настройка на изпарителя.
Когато се движа на втора около 2800-2900 оборота колата заглъхва и в този момент трябва да включа трета.Ако я измъча малко и мине 3300-3400 оборота все едно се включва турбото и колата се "изстрелва" и има мощност в излишък,която мощност може да се намали,за сметка на по-ниския разход на гориво.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 05 апр 2012 9:54

С тези 3000 оборота на втора няма как да не лапа...

Потребителски аватар
maksi
Контакти:

Мнениеот maksi » Чет 05 апр 2012 11:37

Колата не се кара на "ръчка".Принципно съм от спокойните шофьори от както изгорях с книжката за 3 месеца и олекнах с 250 лева,но това е друга тема.Написал съм,че около 3000 оборота глъхне и след това продължава да ускорява,не че постоянно се кара така...
След монтажа на газовата на Астрата тя също беше с такива симптоми и след читава настройка на изпарителя разхода и падна до максимум 11-11,5/100 градско зимата.Силно се надявам и при мен да е от това.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 06 апр 2012 13:34

Колега не е точно така, газовата не се влия само от изпарителя. Не съм много запознат с този ААМ но така като чета гледам че е с малка компресия (все пак е 75 мулета) т.е въздуха който засмуква е малко по-малко от на другите мотори, следователно и дроселирането в зоната на плочката ще е по-малко, а това оказва огромно влияние на газовата уредба. Моя съвет е да пробваш с по-малка плочка, т.е с по-малък дифузор, около 26-28 мм. Пробвай и виж какво ще стане. Почти съм сигурен че ще ти падне драстично разхода на газ

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 06 апр 2012 14:33

С очите си да видя този разход на 1,8 на фауве няма да повярвам

Ako искаш вярвай.Преди време бях на твоето мнение.Когато взех Толедото минало през реномиран АГУ сервиз гореше 14.5 по магистралата и 14 Пловдив -Свиленград.
Сега 1.8 Моно ADZ,в София (палене и каране само на газ): в студа 12.5-13,след затоплянето 11.4-10.9.Колата не е "скопена" и не се кара икономично.
От нова година смених бензиностанцията(чакам и тези да се издънят) и нулирам на всяка бутилка(5 пъти месечно),на 1 колонка.
МФАто на 2(дългия интервал) показва 12 при положение,че има поне 5-600км извънградско.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 06 апр 2012 15:25

чакай ся къде го гледаш това 12газ на МФА?
или не съм те разбрал - обясни как го мериш тоя разход и подгряваш ли на бензин?
щото много от вас летят в небесата ама разхода за достигане на работна температура на бензин не го броят :lol:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 06 апр 2012 16:02

Паля и карам само на газ.МФАто показва(предполагам) ,колко би горяла на бензин.Затова го дадох за сравнение.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 06 апр 2012 16:19

казваш че ти гори 11 и нещо газ докато ти показва 12 за бензин ли?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 06 апр 2012 16:25

parno написа:казваш че ти гори 11 и нещо газ докато ти показва 12 за бензин ли?

Да ,дългосрочния разход.

Потребителски аватар
maksi
Контакти:

Мнениеот maksi » Съб 07 апр 2012 15:28

genov1 написа:Колега не е точно така, газовата не се влия само от изпарителя. Не съм много запознат с този ААМ но така като чета гледам че е с малка компресия (все пак е 75 мулета) т.е въздуха който засмуква е малко по-малко от на другите мотори, следователно и дроселирането в зоната на плочката ще е по-малко, а това оказва огромно влияние на газовата уредба. Моя съвет е да пробваш с по-малка плочка, т.е с по-малък дифузор, около 26-28 мм. Пробвай и виж какво ще стане. Почти съм сигурен че ще ти падне драстично разхода на газ

Малко са мненията като твоето,genov1.Благодаря ти много.Повечето от мненията по темата са за това,на кой колко му е голяма п****та,а темата има съвсем различно заглавие и насоченост.
Утре ще проверя каква ми е плочката и ще погледна как е центровката на двигателя преди да я закарам на "майстора".

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 09 апр 2012 8:31

Газовия инжекцион не е толкова проста работа (не че аз го разбирам де :mrgreen: ), газовите дюзи не копират 1:1 бензиновите. Компютъра на газта взема данни от този на бензина и праща сигнал на газовите дюзи, но умножен с коефицент, понеже едното е бензин другото е газ, разликата е от небето до земята. Щото МФА-то като пише че колата гори 12 литра бензин, то брои импулсите на бензиновите дюзи, или там квото прави, ама си прави сметките без кръчмаря щото не знае кво се случва с газовите дюзи

П.П към maksi Да, форумите са малко или много клавиатурно пишкомерене

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 09 апр 2012 9:07

genov1 написа:Колега не е точно така, газовата не се влия само от изпарителя. Не съм много запознат с този ААМ но така като чета гледам че е с малка компресия (все пак е 75 мулета) т.е въздуха който засмуква е малко по-малко от на другите мотори, следователно и дроселирането в зоната на плочката ще е по-малко, а това оказва огромно влияние на газовата уредба. Моя съвет е да пробваш с по-малка плочка, т.е с по-малък дифузор, около 26-28 мм. Пробвай и виж какво ще стане. Почти съм сигурен че ще ти падне драстично разхода на газ

Това, с червеното, въобще не е вярно. Степента на сгъстяване влияе на компресията и КПД, но не и на засмуквания въздух - той се определя от работен обем, степен на отворен дросел и коефициент на пълнене.
....................
Темата доста се разводни. Освен правилните настройки на колата, огромно значение има стилът на каране. Някога, преди доста години, четох някъде един съвет за икономично каране - Натискай газта и спирачката така, все едно между кракът ти и педала има кокоше яйце!

Потребителски аватар
maksi
Контакти:

Мнениеот maksi » Пон 09 апр 2012 21:35

Преди да откарам колата за настройка на изпарителя ще си сменя ангренажния ремък.Исках да проверя дали евентуално не е изместила центровката и се оказах прав.Изместването е точно един зъм,но не знам как да определя на коя страна е :oops:
Като сменя ремъка и си направя читава центровка ще видя как ще е с разхода и тогава продължаваме напред,ако проблема го има още.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”