Искам да сменя антифриза
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да сменя антифриза
Първо се извинявам за новата тема,прочетох старите,но искам да попитам отново.трябва да си сменя тройника на маркучите на антифриза и антифриза ще сменя.Как да източа стария антифриз?Четох в едно упътване на руски,че трябва да се махне най-долния маркуч от радиатора.ОК,правил съм го ама на Москвич.На мойто Бу термостата му е баш отдолу на двигателя и ако двигателя е студен и термостата затворен ще ми изтекат ли всичките 6 литра?Или трябва да е загряла пущината?Не ми се работи с нагрят антифриз
.Хайде кажете,моля!
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Предполагам, че имаш хидравлика/климатик - трябва да свалиш помпата на хирдавликата и компресора на климатика за да стигнеш до термостата.
Аз моя го точих по следния начин:
Палиш загрява на 90 град да пусне перката.Гасиш и веднага махаш долния мъркуч на радиатора ( предварително си освободил скобата).Всичко изтича....Мъркуча го хващаш с ръкавица или парцал и няма проблеми.
ПП: Пази се от изпаренията - антифриза е отрова.
Палиш загрява на 90 град да пусне перката.Гасиш и веднага махаш долния мъркуч на радиатора ( предварително си освободил скобата).Всичко изтича....Мъркуча го хващаш с ръкавица или парцал и няма проблеми.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
bobcho написа:Предполагам, че имаш хидравлика/климатик - трябва да свалиш помпата на хирдавликата и компресора на климатика за да стигнеш до термостата.
Твоят начин ще е,има и клима и хидравлика.Питах един майсто и той каза като тебе.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Така,днес смених антифриза и една пластмасова гадост,откъдето течеше.Когато махнах долния маркуч от радиатора изтекоха 5,5 литра т.е.почти всичко,6литра е целия обем.Не съм я загрявал предварително колата до включване на перката,беше около 60 градуса,според таблото.Казвам го да знаят собствениците на АФТ и АЕК,че почти всичко изтича.Четох в едно упътване на руски,че за да изтече,просто се откача въпросния маркуч и не се пипа термостата.Моя си работи уж,като пипам маркучите си имам 2 кръга.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Отвих капачката на разширителното казанче.Това,което беше в радиатора изтече невероятно бързо.Това,което беше в блока го чаках 10-тина минути да се изкапе цялото.Пак повтарям в ръководство за ремонт не пише,че трябва да се маха термостата.Все пак ми останаха към 0,5 литра ,най-вероятно в радиатора на парното,но нямаше как с климатроник съм и той веднага връща всичко в изходно положение като угася двг.Не мога да врътна в положение "отопление" и да остане там 
-
twista2020
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Искам да сменя антифриза
Системата обезвъздушава ли се след процедурата или не
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Искам да сменя антифриза
ами сама се обезвъздушава.