Голф3 1.8 ААМ - Свети лампата за маслото и пищи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Голф3 1.8 ААМ - Свети лампата за маслото и пищи

Мнениеот stefan4o » Чет 12 апр 2012 20:18

Ще сменяш, ще сменяш и накрая ще се окаже или някоя голяма глупост (студена спойка в таблото, примерно) или мотор за ремонт. Диагностицирането не е чак толкоз сложно. Ама на масторите така им е кеф - да те карат да сменяш ненужно неща по колата си. 10 човека ти казаха да си премериш налягането, ти ходиш по разни пишман майстори, дето 15В40 го зоват "гъсто" масло :lol:
Общо взето хора като теб си заслужават това, понеже сами си го правят :lol:

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Чет 12 апр 2012 21:41

Да прави сте преди малко пак почна да писка само разликата беше че от 2000 до 2400/2500 оборота и се изключва.Вече смених масло смених датчика за ниско налягане дали да не сменя и за високото ама какъв е смисала на тия датчици след като ги разкача и си карам и пак писка има ли общо с тях или нещо по тоците се е скапало или другия варият е маслената помпа :( Някой има ли представа колко взимат майсторите за смяна на маслена помпа?

Потребителски аватар
tisho79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho79 » Чет 12 апр 2012 21:45

здравеите колеги.....споко приятел аз така карам ве4е 6г. кви ли не баш маистори не сам питал всеки ти казва по нещо то не беше лагери,дат4ици,запушени магистрали,и куп още предполужения.....един познат маистор механик ми каза 4е са имали такав проблем и танка стени4ка на блока до маслената помпа се спукала и от там като загрее се губило малко налягане но не било фатално пукали се от прегряване на мотора...за да се оправи зна4и нов блог....аз си реших проблема по друг на4ин извадих жьлтия кабел от дат4ика и го вьрзах на маса и сега няма пиу миу....карам си на тишинка.....като си замериш помпата ако е наред прави като мен и газ да нети пука. 8)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 12 апр 2012 21:47

tisho79 написа:здравеите колеги.....споко приятел аз така карам ве4е 6г. кви ли не баш маистори не сам питал всеки ти казва по нещо то не беше лагери,дат4ици,запушени магистрали,и куп още предполужения.....един познат маистор механик ми каза 4е са имали такав проблем и танка стени4ка на блока до маслената помпа се спукала и от там като загрее се губило малко налягане но не било фатално пукали се от прегряване на мотора...за да се оправи зна4и нов блог....аз си реших проблема по друг на4ин извадих жьлтия кабел от дат4ика и го вьрзах на маса и сега няма пиу миу....карам си на тишинка.....като си замериш помпата ако е наред прави като мен и газ да нети пука. 8)

То с питане... стават някои неща, ама ремонт по автомобили с питане не се прави, а със замерване, отваряне, тестване :lol:

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Чет 12 апр 2012 21:52

tisho79 написа:здравеите колеги.....споко приятел аз така карам ве4е 6г. кви ли не баш маистори не сам питал всеки ти казва по нещо то не беше лагери,дат4ици,запушени магистрали,и куп още предполужения.....един познат маистор механик ми каза 4е са имали такав проблем и танка стени4ка на блока до маслената помпа се спукала и от там като загрее се губило малко налягане но не било фатално пукали се от прегряване на мотора...за да се оправи зна4и нов блог....аз си реших проблема по друг на4ин извадих жьлтия кабел от дат4ика и го вьрзах на маса и сега няма пиу миу....карам си на тишинка.....като си замериш помпата ако е наред прави като мен и газ да нети пука. 8)

Колега жълтия кабел за ниското налягане ли ? Ако е той замасявам го и е*ал съм майката ако ще да блокира целия двигател толкова ми е писнало от тая кола,че ако блокира взимам нов двигател (примерно 2.0 АБФ) със скоростна кутия и го насаждам в мойто купе ама преди тва един основен ще му направя и колата заспива.

Потребителски аватар
tisho79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho79 » Чет 12 апр 2012 21:56

мери помпата и ако е здрава хи4 не се притесняваи и аз в на4алото се гипсирах ама то 6 г. минаха ако беше лагери или помпа 4е тя до сега щеше да е изтракала.

Потребителски аватар
tisho79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho79 » Чет 12 апр 2012 22:03

като гледаш от пред се пада не пьрвия а втория.

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Пет 13 апр 2012 9:37

този дето е отгоре ли ? че той не е ли за виското налягане?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 13 апр 2012 11:18

Колеги спрете да пишете безсмислици,моля ви...нека човекът си измери налягането.От това измерване следват всички останали мероприятия,като някои може да са много лесни и евтини(например смяна на маслен филтър заради неефективен клапан-както се оказа при мен преди 7 г)...
Колега,запознай се със системата за ранно предупреждениие!Не се паникьосвай,но и не се успокоявай!Свети ли която и да е червена лампа няма спокойно!!!!.....те заъова и са червени-символът изисква незабавно!!!! спиране на колата до уточняване на проблема1!!

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 13 апр 2012 17:57

Светването на лампата означава че има някакъв проблем.
Този проблем няма да се реши с игнорирането на датчиците :!:

Потребителски аватар
kokito
Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
Двигател: PB 1989

Мнениеот kokito » Пет 13 апр 2012 18:41

Абе,накрая като ти светнат всичките червени ше се сетиш :shock ,слагай манометъра на маслото НАЙ-НАПРЕД после се занимавай с датчици-матчици.

don4o.ood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don4o.ood » Пет 13 апр 2012 18:52

аз съм го имал веднъж само този проблем и тои се реши като си оправих датчика за стрелката на водата - няма вода колата загрява и маслото става рядко и пищи зумер свети лампа масло аз аз си карам с 90-100 и температура 90гр и си викам оле отиде ми колата то скасан маркуч и всичко се опраи виж си водата

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 13 апр 2012 20:19

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Пет 13 апр 2012 22:11

От тази тема ми стана ясно,че проблема може да е и от датчика за високо налягане (аз смених за ниското) та мисля и него да го сменя 5лв е и тогава ще се разбере защото ако е ниско налягането би трябвало да свети при ниското налягане поне така мисля ( някаква логика)

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Съб 14 апр 2012 0:55

Аз честно казано така и не разбрах защо са 2 датчиците за налягане на масло!? Тъй като си сложих манометър в колата.. и не си бях направил тройник реших да го набия на мястото на някой от мойте датчици. Откачих буксата на датчика за високо.. след 3к оборота колата се разпищя.. откачих буксата на другия - нищо. В момента датчика на уреда е на мястото на датчика за ниско.. който пък е монтиран на стилажа в къщи mhihi И така вече месец/два..

Ти май, май си сменил датчик от който таблото няма как да се осветка. Ама и аз като колегите апелирам.. замери си налягането на маслото. Ако толкова не ти пука за мотора, по-добре го продай, не го троши излишно :012: .

А тая история как майстора е вдигнал пръчката и ти е казал бегай за 15в40.. ебава майката на цялото монтьорско съсловие. Е така се диагностицират коли!!! Да не ме чуе дявола, ама вече 10к километра си карам колата с много газ с 0в40.. пък проблеми с маслото нямам никакви.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”