Голф 3 синхро -3литра масло на 10000х-защо

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 синхро -3литра масло на 10000х-защо

Мнениеот rokera671 » Нед 15 апр 2012 7:10

pas1.8mi написа:Ако ще карате колата още дълго,ще се наложи по-сериозен ремонт!До колко е оправдан финансово обаче....

Мотора има още малко хляб ама си е пътник!И както каза колегата ,струва ли се да се прави!?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 15 апр 2012 9:43

Може да губи компресия през клапаните. Така и така ще се правят гумички, свалете главата,припаснете клапаните, сменете и сегментите, ако прецените и готово.
Когато моите гумички се втвърдиха съвсем почна да гори доста масло. Не съм измервал колко точно, но често доливах. Едни гумички и се свърши с горенето на масло.

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Нед 15 апр 2012 11:39

В това състояние на мотора мога ли да му сложа АГУ и да доливам масълце или с газта ще ми дава допълнителни проблеми? Или да отварям двигателя за семеринги,гумички и клапани? Дайте акъл.По принцип автомобила ни върши работа особено зимата(заради синхрото) и мислиме да го задържиме и да си го ползваме.Колата е перфектна на външен и вътрешен вид никъде не е изгнила - без забележки.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 15 апр 2012 11:48

Имаш ли свестен майстор?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 15 апр 2012 11:52

Изборът е ваш! :wink: Като ориентир само,ако се наложи нови бутала(комплект),шлаиф(блок+глава),гарнитури,семеринги,лагери и др... сумата е около 800лв(части)!

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Нед 15 апр 2012 12:09

колега сложи selenia gold 10/40 и ще ти падне разхода на масло много съм доволен от тази марка уникално масло тествано е на писта и други съм тествал но неструват нищо че е 10/40 по тънко е но ще останеш доволен и си смени само гумичките на клапаните според мен няма да съжаляваш иначе да правиш мотора не си струва по добре си купи друга кола хубав ремонт се прави с нови лагери биелни основни сегменти око блока е заминал и шлаиф, шлаиф глава пасване клапани гумички и нови гарнитури навсякаде но не е сигурни че маистора е читав и може да стане по зле един приятел прави основен ремонт но маистора беше негоден и след около 500 километра му причука биела така че избора си е твои :respect

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Нед 15 апр 2012 19:14

Добре ,какво да правя? Да сменям само маслото , слагам газ и карам или ремонт.Майстори много ,и все изтъкнати и прехвалени ,грешат 1 път на 100.Пак питам при това състояние на мотора ако сложа газ ще имам ли ядове и проблеми.Питам ремонт ли да правя ,или да се газифицирам.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 15 апр 2012 19:44

Не ми отговори - имаш ли добър майстор? Този, дето ти е мерил компресия, явно не знае как да прави диагностика, за да се разбере клапани или сегменти са виновни.
Каквото е да правиш, пари ще даваш...

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Нед 15 апр 2012 20:10

muns61 написа: Този, дето ти е мерил компресия, явно не знае как да прави диагностика, за да се разбере клапани или сегменти са виновни.

Аз доколкото знам слагат масълце в цилиндрите и ако вдигне компресията са проблемни повече сегментите отколкото клапаните. Ако компресията запази предишните си параметри са виновни клапаните. Не се занимавам с ремонти, но.. Така ли е?

А иначе ми се струва, че доста понаплашихте колегата.
valter1968: На нашите мотори не се правят основни ремонти - не че е невъзможно, не е оправдано.
1.Гори масло - гумичи без махане на главата.
2.Няма копресия от клапани - обезглавяване и ревизиране на главата + гумички.
3.Няма компресия от сегменти - смяна на сегменти + ревизиране на главата, доколкото е нужно + гумички.
По-вероятно си за 2 (вагените са по-кекави в главата отколкото в блока)и едни 200 до 300лв ще те оправят :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 15 апр 2012 20:52

Layman написа:
muns61 написа: Този, дето ти е мерил компресия, явно не знае как да прави диагностика, за да се разбере клапани или сегменти са виновни.

Аз доколкото знам слагат масълце в цилиндрите и ако вдигне компресията са проблемни повече сегментите отколкото клапаните. Ако компресията запази предишните си параметри са виновни клапаните. Не се занимавам с ремонти, но.. Така ли е?

А иначе ми се струва, че доста понаплашихте колегата.
valter1968: На нашите мотори не се правят основни ремонти - не че е невъзможно, не е оправдано.
1.Гори масло - гумичи без махане на главата.
2.Няма копресия от клапани - обезглавяване и ревизиране на главата + гумички.
3.Няма компресия от сегменти - смяна на сегменти + ревизиране на главата, доколкото е нужно + гумички.
По-вероятно си за 2 (вагените са по-кекави в главата отколкото в блока)и едни 200 до 300лв ще те оправят :да:

Колега, много зависи от мастора и ценоразписа му. На мен в приличен сервиз, където бих си оставил колата за ремонт само за труд ми обявиха 160 лева (демонтаж и монтаж на главата). Другите неща са отделно, шлайфане, напасване, които също струват пари. Гумичките не са сериозна цифра, но наистина разберете де е проблемът с компресията, за да не излезе, че като отвориш мотора за профилактика на глава да се окажат за смяна някои непредвидени и скъпи неща. Дали да го правиш или да го продаваш/изхвърлиш на моргата е лично твой избор. Без да знаеш колко пари ще ти коства ремонтът е малко несериозно да се дават коментари. А газта няма да ти реши проблема с двигателя, в това можеш да си сигурен. :beer

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Нед 15 апр 2012 21:30

Колата си е вечно наша ,щото ни върши работа.Майстора който мери компресията каза или сегменти или клапани.Каза - да не сипвам масло в цилиндрите ще трябва да се отваря мотора със сигурност,ако решиш.Ако ли не ,слагай газ ,карай докато може и хвърляй двигателя и друг втора употреба или ремонт.Не знам колко е добър майстора,но гледам че доста коли му минават през ръцете и хората само добри думи казват за него.За работа ми каза горе долу 150лв ,и като го отвориме каза каквото сябя покаже.Може да минеш и с 200лв за части ,може и 400лв,зависи състоянието на мотора.Пак питам ,в това състояние в което е двигателя ако му сложа АГУ без да го ремонтирам на този етап ,ще върви ли колата.То е ясно че рано и ли късно ще се отваря.Въпроса е сега ли ,или малко да го покарам на газ.Да слагам газ и да карам, или да го правя ,и след това газова уредба.С други хора които се допитвах казаха че по добре е да сложа газ и да карам докато изкара ,и след 1-2г да правя генерален ремонт или друг мотор втора употреба.

shishkan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shishkan » Пон 16 апр 2012 18:57

Нещо много сложно стана ,опрости си живота.Смени гумичките без да цепиш главата ,човек който е в час и има нужните инструменти ще ги смени за не повече от час-два. Сложи масло 10-40 и ако пак имаш проблем тогава следва - сегменти ,напасване на клапани и ако са надрани цилиндрите ,шлаиф и нови бутала , в най-лошия случаи ще ти излезе около 1000лв ,ако не те измародерстват разбира се.Ако смяташ че за тези пари можеш да намерищ читава кола тогава не го прави. Защо месиш тука газова уредба не може да се разбере .Оправи си колата па тогава инвестираи още пари за ГАЗ.

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Вто 17 апр 2012 14:23

Колеги сагата около голфа приключи с хепи енд.Днес сутринта отидох до Стефчо(zfa). Момчето покара колата и след това ми премери компресията на топъл двигател по 2 пъти на цилиндър(един след друг)и познайте какво се случи.На 4те цилиндъра еднаква компресия по 13.5.Каза че голфа е просто супер въобще да не се притеснявам.Сменавай маслото сипвай Мотул,слагай смело АГУ и си карай колата,притеснения не трябва да имаш никакви-това бяха неговите думи.Извода е един:колеги ходете само при проверени ,препоръчани ,съвестни и доказани майстори,знаещи какво правят.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 18 апр 2012 8:47

Един Колега те попита по-горе имаш ли читав майстор.....Добре,че си се оправил вече! :beer

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Сря 18 апр 2012 15:43

Сега и ако случа на добър майстор газаджия ще е перфектно. The Machine за огромно съжаление не работи вече.Отивам при друг препоръчан ми от колеги от форума майстор.Дано всичко да е OK.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”