Случи ми се вчера като дам газ ми забива направо и прекъсва след посещение на сервиз ми изключи от буксата датчика за въздухa(поне той казва че от това(това е датчика точно до филтъра))и колата взе да работи в някакъв сервизен режим и всичко е добре с изключение на разхода.
Някой може ли да ми каже от къде да намеря нов датчик.И може ли да от дроселовата клапа.
Колата Пасат 98 1.6 газ инжекцион
мерси предварително

Придърпване плаващи обороти Б5 98 1.6 газ инжекцион - рeшено
-
- Автомобил:
- Двигател:
Придърпване плаващи обороти Б5 98 1.6 газ инжекцион - рeшено
Последна промяна от speedbg на Чет 09 юни 2011 16:47, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Придърпване плаващи обороти
Имах подобен проблем колега моето е ибиза същата година пак 1600 пак с газ инжекцион! Маисторите стрелят на посоки при мен бяха 100 неща от тоя датчик до Ламбда сонда накрая смених дросела и се оправиspeedbg написа:Случи ми се вчера като дам газ ми забива направо и прекъсва след посещение на сервиз ми изключи от буксата датчика за въздухa(поне той казва че от това(това е датчика точно до филтъра))и колата взе да работи в някакъв сервизен режим и всичко е добре с изключение на разхода.
Някой може ли да ми каже от къде да намеря нов датчик.И може ли да от дроселовата клапа.
Колата Пасат 98 1.6 газ инжекцион
мерси предварително

А иначе въпросният датчик ако е този, за който мисля беше няква сума от сорта на 200+ лева

Мен ако питаш пробвай някой дросел като за начало (гледай да си сигурен, че е здрав,защото тея дросели са им слабо място)
Поздрави !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Придърпване плаващи обороти - рeшено
Проблема беше в дебитомера след въздушния филтър,след обикаляне на няколко сервиза и изключен дебитомер разхода около 20 на 100.Срещнах хората от Ауто Унион Пловдив и сам много доволен 150 всичко супер направо.
и аз имам подобен проблем само че при мен прекъсва от време на време (когато тя си реши) и след рестарт на двигателя (гася и паля) в джижение се оправя за известно време след което пак натрупва грешката (на ламда сондата) загледах се в компютъра по време на работа с натрупана грешка напрежението което се поддава до ламбда сондата варира от 0.02 - 0.08 и не повече! а когато колата ми работи както си му е ред и без грешки е от 0.02 - 0.96 или нещо от сорта... нещо е свързано с токовете който ходят от компютъра на колата до ламбда сондата ли е нямам представа
иначе колата ми е Пасат Б5 98г. 1.6 бензин и няма газ

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре ... ами ако прекъсването започва само след като колата загрее над 80 градуса.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Придърпване плаващи обороти Б5 98 1.6 газ инжекцион - рeшено
Имах случай на една А3-ка с АКЛ мотор като загрее почваше да прекъсва и да пали трудно.След диагностика с vag-com излезе датчика за обороти на коляновия вал.Смених го и от тогава колата е пушка.Така,че вижте дали няма някакви грешки първо и от там нататък ще мислим