Б3 климатик - не охлажда достатъчно - Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: климатик - не охлажда достатъчно

Мнениеот zfa159 » Сря 21 сеп 2011 11:42

Ами аз съм в София още 1 час и после ме няма :) Мога да я видя след почивните дни,както ти е удобно.
:beer

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 21 сеп 2011 12:49

ОК ще се разберем

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 17 апр 2012 10:28

Малко да възобновя темата. Миналата година се отказах да оправям климатика, т.е отказах се не по мое желание, понеже ми изтече фреона след неприятна случка на цариградско .. Както и да е, сега реших да го оправям, даже свалих дехидатора да търся такъв. Ето го http://genov2.snimka.bg/automobiles/dehidrator.670279 Та въпроса ми е, мога ли да търся такъв втора употребва или трябва да си търся нов от магазина, и ако може да ми каже някой ориентировъчна цена. Другия ми въпрос е, и тъй или иначе няма фреон във системата, се замислям дали да не си сменя прегорелите изолации на маркучите. Мисля си да развия онези неща от маркучите в които се получава пад на налягането (незнам точно как се казват, бленда или нещо от този род), те са 2, като работи климатика едното е студено а другото горещо, и така да нанижа на маркучите изолация. Или така мога да прецакам някоя резба или уплътнение? Другия вариант е да сцепя това уплътнени и да го сложа така на маркучите без да развивам нищо, но така няма ли да му се наруши целостта? И още един въпрос, каква изолация да търся, гледам че в големите вериги продават такава която е за тръби за топла вода примерно, или да вземам която ми хареса и е за моя размер.
Не изкам да ходя по майстори за това се опитвам сам да направя каквото мога, айде за сипването на фреона няма как, ако бях в София щях да отида колегата zfa, но сега съм в Стара Загора ..

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 апр 2012 14:17

Дехидратор, само нов.
И, за да бъда разбран правилно ще оставя на всеки който би се изправил пред такава дилема да си отговори на въпроса - Би ли си купил употребяван въздушен или маслен филтър, на неясно колко километра и години?
Цената за твоя дехидр. не знам каква е, но оригинален за Б3 (за фреон R134) струва до към 40 лв.

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 17 апр 2012 14:35

Ако наистина е толкова е супер, някой беше ми казал че е от порядъка на 80-120 лв. А те къде се продават тези дехидратори, в магазините за авточасти или където се занимават с климатици

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 апр 2012 15:34

Продават се и в магазини за авточасти. Цената, която съм посочил е от пролетта миналата година и е с 20% отстъпка.

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

Re: климатик - не охлажда достатъчно Б3

Мнениеот Nikunata » Сря 18 апр 2012 18:00

Същия съм виждал във фирма за авточасти"Косер"-около 60 лв. ми се върти цената

Потребителски аватар
genov1

Re: Климатик - не охлажда достатъчно Б3 - Решен

Мнениеот genov1 » Пон 28 май 2012 9:13

Оказа се наистина дехидратора - беше запушен тотално. То за това като съм го пускал преди ми падаха оборотите и се спъваше колата. Миналата седмица купих нов, 26 лв от Косер, универсален. Сложихме го и надуха системата (или я вакумираха, едно от двете), оказа се че миналата година при удара съм спукал климатичния радиатор, та като се прибрах от работа го свалих. Беше се цепнала самата тръбичка за която се завива щуцера, което беше добре, даже се пробвах да я запоя с газов поялник, но стана късно и не ми се занимаваше. Занесах го на климатикаджията и там са го заварили с оксижен. Сложих пак обратно радиатора с нови о-пръстени че старите бяха станали на дърво, сипаха фреон и климатика тръгна! Е, не охлажда като на модел 2010, но все пак е нещо. Човека ми каза че ми бил малък радиатора и толкова може. Важното е че работи и съм подготвен за жегите през лятото ..

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Чет 05 юли 2012 8:47

Забелязах че когато го пускам/спирам клапата която затваря въздуха който идва отвън се отваря/затваря. Незнам точно кога отваря и кога затваря, и защо го прави, но прави някакви анджаклами. Някой знае ли за какво точно го прави това ..

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 05 юли 2012 10:17

Ако правилно те разбирам колега, ситуацията е като в тази тема viewtopic.php?f=5&t=50841&start=0&hilit=%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA Вероятно проблема е в клапана, който управлява вакума за отваряне и затваряне на клапата за вътрешна циркулация на въздуха. Трябва да се намира на левия калник между акумулатора и съда за стъкломиячна течност. Провери и тръбичките, маркучетата свързани с него.

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Чет 05 юли 2012 11:11

Благодаря колега, прочетох темата и разбрах какъв бил ключа за палатката. Като цъкнеш климатика на Макс тогава се затваряла тази клапа. Аз преди карах на Норм, за това не съм я чувал да се затваря. BTW при мен не е на вакуум а е със ел. моторче ..

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Сря 05 дек 2012 14:37

Реших да разкарам климатика. И понеже най-вероятно ще свалям таблото за смяна на радиатора на парното, мисля да разкарам и изпарителя (радиаторчето на климатика в купето). Та въпроса е може ли да се изкара само радиатора на климатика или той върви със целия пласмасов кожух. При мен сега цялата работа се състои от 2 неща, кутията с клапите която е закрепена със щипки към този пласмасов кожух в който е радиатора на климатика, и към този кожух накрая се закрепва вентилатора. При моделите без климатик тва нещо като едно цяло ли върви или кутията с клапите пак може да се разкача?

Върни се в “Passat”