Малко да възобновя темата. Миналата година се отказах да оправям климатика, т.е отказах се не по мое желание, понеже ми изтече фреона след неприятна случка на цариградско .. Както и да е, сега реших да го оправям, даже свалих дехидатора да търся такъв. Ето го
http://genov2.snimka.bg/automobiles/dehidrator.670279 Та въпроса ми е, мога ли да търся такъв втора употребва или трябва да си търся нов от магазина, и ако може да ми каже някой ориентировъчна цена. Другия ми въпрос е, и тъй или иначе няма фреон във системата, се замислям дали да не си сменя прегорелите изолации на маркучите. Мисля си да развия онези неща от маркучите в които се получава пад на налягането (незнам точно как се казват, бленда или нещо от този род), те са 2, като работи климатика едното е студено а другото горещо, и така да нанижа на маркучите изолация. Или така мога да прецакам някоя резба или уплътнение? Другия вариант е да сцепя това уплътнени и да го сложа така на маркучите без да развивам нищо, но така няма ли да му се наруши целостта? И още един въпрос, каква изолация да търся, гледам че в големите вериги продават такава която е за тръби за топла вода примерно, или да вземам която ми хареса и е за моя размер.
Не изкам да ходя по майстори за това се опитвам сам да направя каквото мога, айде за сипването на фреона няма как, ако бях в София щях да отида колегата zfa, но сега съм в Стара Загора ..