Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5, Микроключета
Разглобих аз всичко и имах напукани студени спойки, но вътре където е моторчето това кафявото калпаче се върти свободно и въпросът ми е така ли трябва да е? Не твябва ли да се върти заедно с моторчето тоест като въртя кафявата част и моторчето да се върти а то все едно превърта? Кафявата част превърта не завърта целият мотор така да се каже.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Така трябва да е. Като мотора се развърти го зацепва (има си механизъм). Докато мотора не се върти - не е зацепен към колелото.
- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
Кажете моля Ви как си регулирате бравата на врата, че да може да се затваря така леко както преди да я свалите (бравата). Има ли някакъв трик, защото аз пробвах (поради друга причина свалих бравата), но сега се затваря по-трудно и нещо немога да го докарам както преди. Благодаря Ви предварително за идеите.
RESPECT.
RESPECT.
- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
Без да отклонявам тази доста полезна тема (вършила ми работа и на мен) искам да попитам нещо свързано с разглобяването и сглобяването:
Боядисаха ми предна дясна врата, като са разглобили и сглобили всичко, НО след това вратата от вън за да се отвори дръжката се дърпа ДВА пъти, първия път отваря малко (като недорбе затворена врата) втория път вече успешно! Ест. записва и грешка:
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221)
27-00 - Implausible Signal
Много е кофти, накрая ще се изкърти. Мога ли да регулирам нещо ? предполагам нещо не са регулирали добре ? има едно жилце с една пластмаса с едни зъбчета... да и променя позицията за по-стегнато или по-свободно жило ? До колкото помня болта, закрепящ елемента за патрон/ключ имаше определен брой обороти, дали от там трябва да коригирам нещо ? Много благодаря предварително !!!
///когато си разглбоя сам нещо помня кое как е било и грешка няма, но така незнам къде са допуснали грешката
///
Боядисаха ми предна дясна врата, като са разглобили и сглобили всичко, НО след това вратата от вън за да се отвори дръжката се дърпа ДВА пъти, първия път отваря малко (като недорбе затворена врата) втория път вече успешно! Ест. записва и грешка:
Много е кофти, накрая ще се изкърти. Мога ли да регулирам нещо ? предполагам нещо не са регулирали добре ? има едно жилце с една пластмаса с едни зъбчета... да и променя позицията за по-стегнато или по-свободно жило ? До колкото помня болта, закрепящ елемента за патрон/ключ имаше определен брой обороти, дали от там трябва да коригирам нещо ? Много благодаря предварително !!!

///когато си разглбоя сам нещо помня кое как е било и грешка няма, но така незнам къде са допуснали грешката

- Steels
Тъй като ключетата който бях купил по рано се оказаха напълно несъвместими. Реших да си поръчам това http://store.comet.bg/bg/CatalogueFarne ... t/1011585/ , но имам въпрос и той е - Къде да запоя кабелите?

- Steels
alexkoleff написа:Кажете моля Ви как си регулирате бравата на врата, че да може да се затваря така леко както преди да я свалите (бравата). Има ли някакъв трик, защото аз пробвах (поради друга причина свалих бравата), но сега се затваря по-трудно и нещо немога да го докарам както преди. Благодаря Ви предварително за идеите.
RESPECT.
Мисля че няма никакъв трик просто като си я вадил е трябвало да смажеш. Тя бравата се хваща с болчета и до там, няма как да я регулираш.

-
Не се регулира бравата, а чопа дето на купето. Иначе и бравата мърда малко, ама от нея е по-трудно.
-
_Technics написа:Без да отклонявам тази доста полезна тема (вършила ми работа и на мен) искам да попитам нещо свързано с разглобяването и сглобяването:
///когато си разглбоя сам нещо помня кое как е било и грешка няма, но така незнам къде са допуснали грешката///
Т'ва жило можеш да го местиш докато му намериш добра позиция. В момента явно е хлабаво и затова така се получава. А т'ва дето се навива за заключване на патрона във врата няма малко или много - или държи патрона във вратата или не. Ако го пренатегнеш (или пре-разхлабиш) рискуваш заключващия пръстен да изскочи от леглото си и да трябва да разглабяш вратата зада го наместиш. Отделно, че ако ти е за първи път да го слагаш на мястото му е доста тегаво.
Грешката която ти записва не е свързана с този проблем дето описваш. Най-вероятно се дължи на напукани спойки. И по-малко вероятно на прекъсващ кабел.
_Technics написа:Без да отклонявам тази доста полезна тема (вършила ми работа и на мен) искам да попитам нещо свързано с разглобяването и сглобяването:
///когато си разглбоя сам нещо помня кое как е било и грешка няма, но така незнам къде са допуснали грешката///
Тази пластмаса на жилото е капсулована на него и служи за захващането му в ръчката за отваряне от вън. От нея не се регулира нищо. Болта за патрона се завива до край(без да се прекалява), служи за придвижване на метално кожушче, което осигурява патрона против изваждане навън.
Самата брава се стяга с два болта за вратата(също не се регулира нищо с тях), ако са стегнати прекалено силно може да се получи леко пресукване на бравата. От там механизма за отваряне да заяде и при дърпане на ръчката да не сработва и вратата да не се отваря. Съветвам те да ги отслабиш леко и пак да пробваш как се отваря.
Последна промяна от Bill на Съб 21 апр 2012 22:15, променено общо 1 път.
-
С капсулованото жило точно пък се регулира при колко дръпната дръжка (външна) на вратата да отвори вратата. Ако е прекалено хлабаво - не отваря, ако е прекалено стегнато май имаше някакъв проблем със затварянето. Самата капсуловка на жилото в единия край е оребренеа и ляга в едно каналче с ребра. Може да се мести напред и назад зъбче по зъбче в канала докато се намери правилното място. По спомени за да се стигне до това и да може да се регулира се сваля само патрона.
Знам че пластмасовата капсуловка на жилото е оребрена, просто не съм и отдавал такова внимание. При мен и на четирите врати, жилата са в крайно положение - навътре към бравата и се отварят перфектно. Също така карам и една Bora, при нея положението е същото. Явно може да се обере малко хлабината на жилото от тези оребрявания и вероятно е необходимо при някои брави. Предполагам това е направено с цел ако при серийното производство на тези жила, накое се яви малко по-дълго, това да може да се компенсира.
P.S.Моя грешка, че съм се изказал малко категорично за жилото.
P.S.Моя грешка, че съм се изказал малко категорично за жилото.
- lightfire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5
Milanov написа:Да действително схемата на Голф се различава, вижте в руския сайт.
Радвам, се че съм бил полезен, който си няма работа да си сменя микрета.
При мен проблема беше в дясна врата, в момента в който ми се развали лявата, ще пробвам варианта без външен бутон, тост да дублирам двата бутона и да не дупчим колите.
За информация на задната багажна врата, както съм написал по напред в темата, е плъзгач, в който реално са два бутона, който аз ги събрах в един. Ако не бъркам нещо, същата простотия е и в бравите на вратите, има бутони който са дублирани.
Проблем е какво точно управлява втория бутон, за да не се върне плюс, през плафона и да стане фал, не че няма решение, с диод. Бравите на задните врати се различават по това, че в тях липсват двата бутона за управление на централното, защото, там няма ключалки, но другите бутони си ги има.
Днес монтирах и аз външни бутончета всичко си сработи перфектно. Благодарности на колегата Milanov, който ми обясни всичко как трябва да стане по скайп. При голф 4 кабелът който трябва да заголите е кафяво-бял. Ако някой се нуждае от помощ да пита.
Поздрави
Георги
-
- Автомобил: Skoda Octavia III
- Двигател: CLHA 2014
_Technics написа:Без да отклонявам тази доста полезна тема ...
Колега аз имах подобен проблем с шофьорската врата на шкодата и се оказа, че като са я разглобявали са обърнали куката на жилото в другата посока и са загубили една пластмасова щипка, която държи жилото притиснато към канала вътре. С малко труд и творчество и незаменимата свинска опашка си реших проблема. Погледни като свалиш кората да не би да липсва и при теб щипката и затова да седи хлабаво жилото.
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
И аз си монтирах външен бутон, благодарение на колегата Milanov.
Аз предпочетох да го монтирам на вратата, а не на колонката, но не е от голямо значение. Утре се заемам с другите врати, понеже не ми работят три микроключета. Прилагам снимка за да придобиете представа.

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Здравейте колеги , изчетох темата с интерес . Никъде в нея обаче не срешнах "обратния" проблем с въпросните ключета. При мен се случва това ,че една нощ ми се налага да слизам до колата и да изключвам алармата , защото спонтанно се активира , и фабричната и допълнителната ,която имам . Проблема както се досещате идва от там ,че на една от вратите ключето подава сигнал за отворена врата . Както повечето от вас знаят при затворена врата ключето е освободено от натиск на палеца и прекъсва връзката , та изхождайки от това по-логичното е при износено ключе то да не дава контакт при натиск и съответно да не отчита отварянето на вратата , Но обратното не ми е понятно още защо се получава . Идва така ,че все едно се получава отечка в самото ключе и то подава маса към контролния кабел или незнам .
Някой с подобен проблем и евентуално опит в решението на проблема ??!
Някой с подобен проблем и евентуално опит в решението на проблема ??!

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”