компресор за въздух
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: компресор за въздух
вместо да ти я лее , че после да се обработва на струг - направо 1 стругар да ти я разстърже по размер от подходящо фи. Няма нужда да е чугун.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм с тебе ама неможехме да намерим материал доста е голяма 27см. Намерих ама някво парче закалена стомана и даже не се обадих на стругаря защото ще трябва да му купувам и ножове
:):)
пускам и малко снимчици

пускам и малко снимчици

- Прикачени файлове
-
- kompresor.JPG (29.87 KиБ) Видяна 1664 пъти
-
- kompresor1.JPG (29.3 KиБ) Видяна 1663 пъти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега като е нагледно е друго
Шайбата на мотора е по-голяма, а на компресора по-малка съответно слагам 2 малки еднакви по около 12 см. и не ще да тръгне моторът нещо се мъчи, не мога да си го обясня

Шайбата на мотора е по-голяма, а на компресора по-малка съответно слагам 2 малки еднакви по около 12 см. и не ще да тръгне моторът нещо се мъчи, не мога да си го обясня

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
[quote="6ansa"]Съгласен съм с тебе ама неможехме да намерим материал доста е голяма 27см. Намерих ама някво парче закалена стомана и даже не се обадих на стругаря защото ще трябва да му купувам и /quote]
Човек теб със апунче те работят.
Няма нужда от закалена стомана. Нямате ли фирми за черни железа? Във варна има фирми с т.н. банциг за метал. От фелязен прът примерно ф 27 или 30 см ти се реже филия , колкото е шайбата + необходимото за закрепване на струг . Примерна цена за сряз а 10-15 лв + цената на материала на килограм. Оттам стругаря хваща филията в патронника, стърже , пробива централния отвор , разстъргва канала за ремъка.
Дори да вземеш филия 100 мм дебела при необходимост от широчина на шайбата 20 мм пак си на кирия отколкото да се излива, да има шупли , после да се стругова ...
Ако е стругар няма нужда да е пр. 100 мм дебела шайбата, а ще се справи с 30-35 м дебела филия хваната на центри. Няма нужда да му се дава акъл.
Човек теб със апунче те работят.
Няма нужда от закалена стомана. Нямате ли фирми за черни железа? Във варна има фирми с т.н. банциг за метал. От фелязен прът примерно ф 27 или 30 см ти се реже филия , колкото е шайбата + необходимото за закрепване на струг . Примерна цена за сряз а 10-15 лв + цената на материала на килограм. Оттам стругаря хваща филията в патронника, стърже , пробива централния отвор , разстъргва канала за ремъка.
Дори да вземеш филия 100 мм дебела при необходимост от широчина на шайбата 20 мм пак си на кирия отколкото да се излива, да има шупли , после да се стругова ...
Ако е стругар няма нужда да е пр. 100 мм дебела шайбата, а ще се справи с 30-35 м дебела филия хваната на центри. Няма нужда да му се дава акъл.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм но няма матриял... другото което е шайбата има перка която същевременно и охлажда което си е добре, а от материял стругар няма как да я издокара. Цената която ще ми го направят е 50 - 60 лева заедно със струговането (един човек прави всичко).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само не знам ако не е балансирана добре как се балансира немците са пробивали някакви дупки със свредло по самата шайба
:):)

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега, като видях снимката - този двуцилиндров / може би двустепенен / компресор иска KW.
Провери на табелката на мотора каква е мощността му. Пробвай мотора без ремъци дали върти нормално.
Ако се върти добре, опитай да го натовариш с една дъска / или трупче / като спирачка на шайбата.Ако двигателя е наред и мощноста му е поне 2,2 kW , насочи се към компресора.С тази шайба която е счупена го завърти на ръка за да провериш лагерите в какво състояние са/ да няма блокиране или нещо задрало..../
Препоръчвам шайбата на мотора да бъде малка, а на компресора по-голяма независимо, че на него пише 2000 об/м. Ще ти помпи по-бавно. След като си видял тази цифра на табелата не пише ли мощността на компресора?? Тя не трябва да превишава мощността на мотора.
Провери на табелката на мотора каква е мощността му. Пробвай мотора без ремъци дали върти нормално.
Ако се върти добре, опитай да го натовариш с една дъска / или трупче / като спирачка на шайбата.Ако двигателя е наред и мощноста му е поне 2,2 kW , насочи се към компресора.С тази шайба която е счупена го завърти на ръка за да провериш лагерите в какво състояние са/ да няма блокиране или нещо задрало..../
Препоръчвам шайбата на мотора да бъде малка, а на компресора по-голяма независимо, че на него пише 2000 об/м. Ще ти помпи по-бавно. След като си видял тази цифра на табелата не пише ли мощността на компресора?? Тя не трябва да превишава мощността на мотора.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Абе на мен ли ми се привижда, или наистина на мотора е голямата шайба? Ако е така, няма да тръгне.
На мотора се слага малката, на компресора - голямата, за да свалиш оборотите.
На мотора се слага малката, на компресора - голямата, за да свалиш оборотите.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
6ansa написа:Само не знам ако не е балансирана добре как се балансира немците са пробивали някакви дупки със свредло по самата шайба:):)
За балансиране не се притеснявай - това става при самото изработване на струга по централняи отвор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мощноста ще я погледна колко е но нали ви казвам смъкван е компресора заедно с мотора от някаква немска машина и действително шайбата на мотора е по голема. Сега се замислям да не би да се е прецакал нещо самият компресор той си върти ама като дойде моментът да направи "ПУК" да вкара въздух в ресивера малко по трудно. Но компресорът си е работил така с тези големи шайби.
-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
6ansa написа:Мощноста ще я погледна колко е но нали ви казвам смъкван е компресора заедно с мотора от някаква немска машина и действително шайбата на мотора е по голема. Сега се замислям да не би да се е прецакал нещо самият компресор той си върти ама като дойде моментът да направи "ПУК" да вкара въздух в ресивера малко по трудно. Но компресорът си е работил така с тези големи шайби.
Дано го направиш колега.
Та само един въпрос ако мога да задам(да не повдигам нова тема).За правен компресор от зил двуцилиндров, ел. двигателя с каква мощност трябва да бъде приблизително?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм убеден, че компресора наистина е работил някога с тези шайби, или ако е работил е създавал някакво символично налягане.
Потърси стругар без да си купуваш нищо, той като го прегледа ще ти обясни какво е нужно да се направи. Голяма шайба може да се вземе от стара пералня, но така съвети от разстояние е трудно да се дават.
Поне като го гледам на снимката 2,2кВт не е желателно да въртят този компресор с повече от 750об/мин, ако искаш някакво по-сериозно налягане.
Потърси стругар без да си купуваш нищо, той като го прегледа ще ти обясни какво е нужно да се направи. Голяма шайба може да се вземе от стара пералня, но така съвети от разстояние е трудно да се дават.
Поне като го гледам на снимката 2,2кВт не е желателно да въртят този компресор с повече от 750об/мин, ако искаш някакво по-сериозно налягане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За налягането може и да си прав с тези шайби прави около 4-5 атмосвери не знам достатъчни ли са:):):)
Мога ли да разбирам че с по малка шайба ще прави по голямо налягане?
А за колегата питащ за големината на мотора си мисля, че колкото по голям по добре може би поне 2,5 - 3КВ ама оборотите си нямам представа колко да са
Мога ли да разбирам че с по малка шайба ще прави по голямо налягане?
А за колегата питащ за големината на мотора си мисля, че колкото по голям по добре може би поне 2,5 - 3КВ ама оборотите си нямам представа колко да са

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
6ansa написа:Мога ли да разбирам че с по малка шайба ще прави по голямо налягане?

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:6ansa написа:Мога ли да разбирам че с по малка шайба ще прави по голямо налягане?
Стига да не е издухан компресора. При всички случаи ще работи по-добре с по-малка шайба на двигателя. Дебита ще намалее, но пак ще е предостатъчен за боядисване примерно.
И с малка, и с голяма - налягането е еднакво. Променя се дебита.
Големината на шайбите зависи от мощността на мотора и конструкцията на компресора, но при всички случаи оборотите на компресора трябва да са по-малки от оборотите на мотора. Затова на мотора шайбата е по-малка. Ако я увеличиш, може да се стигне до претоварване на мотора при пуск под товар и да го прегрееш и изгориш.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”