! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот IvailoOo » Нед 22 апр 2012 16:04

Абе то за бавното каране...тази втората случка стана на връщане ,а тогава не бързах за никъде,но кой нормален човек ще издържи някакъв дивак да му свири,да го засича, при това не веднъж.По-добре да си замина по живо,по здраво,защото миналата година го ядах голям ,като го игнорирах един подобен идиот..и резултата беше .. 3 врати,1 калник и 2 задни вежди за смяна,и цялата кола за боя+джантите :banghead:

П.п. http://news.ibox.bg/news/id_301695252

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Нед 22 апр 2012 16:08

IvailoOo написа:П.п. http://news.ibox.bg/news/id_301695252

"Правителството предлага промени в Закона за пътищата..."

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 22 апр 2012 16:56

Тия и в неделя ли работят? Само трябва да кажат къде са ни магистралите че аз не ги знам

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Нед 22 апр 2012 17:04

Новината е от януари / вече я отхвъриха тази поправка/.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Нед 22 апр 2012 23:25

Всичкото е, защото сме най-умните и най-хитрите!
Ама няма по-хитри от нас...
Извинявам се, че ще намеся политиката но...
Защо Германци, Американци Швеицарци и всякакви -анци живеят по-добре от нас? Отговора е много прост - защото си спазват правилата!!! Във всичко!
Баща ми кара без светлини целогодишно, защото познавал ченгетата.
Минчо от село карал с 300, щото продал свинете и имал пари.
Мутрата... знаем какво и защо.
Няма да се оправим. НИКОГА!!!
Оня ден чета - новите камери засекли нарушител с 251км/ч и какво? Глоба 900лв. Преди няколко месеца четох за подобен случай - в Швеицария е засечен нарушител карал с 290 км/ч - глобата му била 190 000 ЕВРО!!! Айде намерете разликите!
Лека нощ и безаварийни километри на всички!!!

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 22 апр 2012 23:36

Muku написа:Всичкото е, защото сме най-умните и най-хитрите!
Ама няма по-хитри от нас...
Извинявам се, че ще намеся политиката но...
Защо Германци, Американци Швеицарци и всякакви -анци живеят по-добре от нас? Отговора е много прост - защото си спазват правилата!!! Във всичко!
Баща ми кара без светлини целогодишно, защото познавал ченгетата.
Минчо от село карал с 300, щото продал свинете и имал пари.
Мутрата... знаем какво и защо.
Няма да се оправим. НИКОГА!!!
Оня ден чета - новите камери засекли нарушител с 251км/ч и какво? Глоба 900лв. Преди няколко месеца четох за подобен случай - в Швеицария е засечен нарушител карал с 290 км/ч - глобата му била 190 000 ЕВРО!!! Айде намерете разликите!
Лека нощ и безаварийни километри на всички!!!

Аз като спазвам да не би заплатат да ми е като на всички -анци.Не е пак си е 400лв и даже може и по малко да стане,ама повече не.Много сте ми интересни като започвате да спазвате това онова,но всичко прилича на едно животно,където от страх си зарива главата,обаче горкото не му стига пипито че главата като е зарита,то задните му части са отвънка и не само това ами и задният му вход изглежда като готов за парад,оо да и там не само му правят парад,а направо цял купон,а животното се кефи и дава само назад :dummy: Когато държавата започне да спазва собствените си закони,започне да прилага тези закони не в името на интереса и парата,а в името на своите данъкоплатци,то тогава и аз ще съм примерен гражданин.

Да допълня само,няколко пъти засичам тези дни самите патрулки да извършват нарушения,висока скорост,неправилни маневри и т.н Интересно какъв пример дават на останалите водачи?

Последна промяна от enigma79 на Нед 22 апр 2012 23:48, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 22 апр 2012 23:40

Бая оспамихте темата...
Де да знам, като чета тия коментари, само се сещам за чушката от "7 часа разлика"........
Да ме извинявате :oops:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 23 апр 2012 5:54

Traytor написа:... Ограниченията на околовръстния път на София е 80(по-голямата част от него...) Карах с 60 защото не е добре пътната настилка. Дори и ниската скорост не ме спаси и се разминах на косъм със сблъсък с ТИР, защото джантата ми стана елипсовидна и изгубих контрол над колата...
Къде точно ограничението е 80км/ч и пътят е толкова зле, че 60 е висока скорост според теб?

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пон 23 апр 2012 7:13

enigma79 написа: Когато държавата започне да спазва собствените си закони,започне да прилага тези закони не в името на интереса и парата,а в името на своите данъкоплатци,то тогава и аз ще съм примерен гражданин.

Пак малко спам, ама ... Всеки ако мисли така, колега, нищо няма да се промени. Държавата сме ние. Аз примерно съм доволен от 90 % от пътищата по които шофирам. Дори има пътища, по които карам с кеф, че съм си платил винетката и данъка и виждам че е направено нещо. Да, на места има отвратителни дупки, неравности, но като цяло републиканските пътища са ОК. По магистралите е рядкост да има дупки. Има неравности, но държавата като няма възможност да оправи всичко, е сложила ограничения, който ако се спазват, пътя е ОК. Примерно на Хемус по мостовете на места има ограничения 70. Едни големи хубави жълти знаци. Там ме изпреварват дори ТИР-овете.
Преди този участък има табела - край на магистралата в продължение на 10 км. На околовръстното спокойно се кара с 90. Ако няма сложено ограничение - ами съобразяваш се с условията - не може да караш със 140 на път, който явно не е подходящ за тази скорост.
Стига сме обвинявали все някой друг - я държавата, я папата, я американците.
Ето, снощи имаше репортаж за пътищата в Тополовград - ами като хората виждат че властите не решават проблем, правят така, че държавата да ги чуе - събират се, правят протест, казват си исканията. А не, еми няма да плащаме данъци, примерно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 23 апр 2012 8:30

enigma79 написа: Когато държавата започне да спазва собствените си закони,започне да прилага тези закони не в името на интереса и парата,а в името на своите данъкоплатци,то тогава и аз ще съм примерен гражданин.

:да:
ak_47 написа: Държавата сме ние.

:не:
Определението за държава, което съм учил в училище, и което живота ми е доказал, че е 100% вярно няма нищо общо с това, което си написал.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пон 23 апр 2012 9:08

ktamen е прав.Държавата- това сме ние! И докато мислим с логиката на enigma никога нищо няма да се оправи... колкото до законите, всички знаем къде се "коват" и хората които ги измислят и приемат пак ние сме ги избрали.Вчера 2-3 пъти се включват хора пред мен от второстепенни улички към главен булевард без да се огледат и без да дадат мигач.Единия го отнасях за една бройка :dummy: ...........това за патрулките нарушители го гледам от години - нищо ново .. без колани, без мигачи, пускат сирената за да минат на червено и я спират след това, говорят по телефона докато шофират ( ест.без handsfree ) и т.н. Мен лично ме е засичала патрулка и за малко да я отнеса :banghead: Има една поговорка каквото сме си надробили, това ще сърбаме :wink:

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пон 23 апр 2012 9:12

малко спам и от мен

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 23 апр 2012 10:57

Muku написа:Оня ден чета - новите камери засекли нарушител с 251км/ч и какво? Глоба 900лв. Преди няколко месеца четох за подобен случай - в Швеицария е засечен нарушител карал с 290 км/ч - глобата му била 190 000 ЕВРО!!! Айде намерете разликите!

Само едно уточнение, в някои държави глобите се изчисляват на базата на доходите на конкретния нарушител.
Т.е. за едно и също нарушение, различни суми за различни хора.
Иначе си прав за всичко, което казваш относно правилата и спазването им.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 23 апр 2012 11:19

Като доходите станат като в Швейцария и не ни сервират постна пица може и глобите да станат като там а до тогава могат да ми вземат голия ---- Ще си карам и ще си правя каквото искам докато не бъда принуден да не го правя а като гледам това няма да е скоро

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 23 апр 2012 19:57

Pirogov написа:ktamen е прав.Държавата- това сме ние! И докато мислим с логиката на enigma никога нищо няма да се оправи... колкото до законите, всички знаем къде се "коват" и хората които ги измислят и приемат пак ние сме ги избрали.Вчера 2-3 пъти се включват хора пред мен от второстепенни улички към главен булевард без да се огледат и без да дадат мигач.Единия го отнасях за една бройка :dummy: ...........това за патрулките нарушители го гледам от години - нищо ново .. без колани, без мигачи, пускат сирената за да минат на червено и я спират след това, говорят по телефона докато шофират ( ест.без handsfree ) и т.н. Мен лично ме е засичала патрулка и за малко да я отнеса :banghead: Има една поговорка каквото сме си надробили, това ще сърбаме :wink:

Разбира се, че съм прав - аз винаги съм прав (освен когато съм седнал разбира се mhihi mhihi )
Моля не преиначавай мнението ми, аз съм съгласен с мнението на enigma79 и не съм съгласен с калашника, а ти май малко си се объркал :wink:
Не е нужно доходите ни да станат като швейцарските за да започнат и у нас да налагат глоби съобразени с индивидуалните доходи. Само, че това ще означава, че нЕкои господа няма да могат да правят каквото си искат безнаказано (или почти безнаказано защото сегашните глоби колкото и големи да се струват на повечето българи за някои други са просто смешни стотинки), а това в Бг в обозримо бъдеще няма начин да се случи по партийни съображения.
В България за всеки проблем се вземат всевъзможни мерки, само не и наистина ефикасни мерки, които биха решили проблема.

Върни се в “Пътеводител”