Голф3 1.8 ААМ - Свети лампата за маслото и пищи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Голф3 1.8 ААМ - Свети лампата за маслото и пищи

Мнениеот joker » Съб 14 апр 2012 12:03

Iago...запознай се със системата за ранно предупреждение,нейните компоненти и взаимодействието им....и ще разбереш какво си направил.Манометъра можеш да го сложищ навсякъде по маслената магистрала....най-добре горе на главата за да ти показва по-бързо вероятен дори малък спад на налягането....имаш технологчен отвор там...

Потребителски аватар
kokito
Автомобил: WV GOLF 2 1.8 GTI
Двигател: PB 1989

Мнениеот kokito » Съб 14 апр 2012 14:28

scare :търсачкаа

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Нед 15 апр 2012 17:50

joker написа:Iago...запознай се със системата за ранно предупреждение,нейните компоненти и взаимодействието им....и ще разбереш какво си направил.Манометъра можеш да го сложищ навсякъде по маслената магистрала....най-добре горе на главата за да ти показва по-бързо вероятен дори малък спад на налягането....имаш технологчен отвор там...

Аз мисля че по хубаво ранно предупреждение от директно следене на налягането на маслото в реално време няма. Не мога да се сетя никъде в мотора да има електрически клапан или каквото и да е с ел. управление което да се управлява от датчиците.. освен таблото :Mr Green Fun . Така че ако нещо се случи и не го проспа ще видя че имам проблем веднага директно на дисплея на уреда.. Ако греша ще се радвам да ме поправиш :да:

А за технология отвор доста търсих ама не видях да има. Двигателя е АБФ.. и да знам че на главата сложен датчика е най-добре.. защото изгуби ли се налягане, там би трябвало да е първото място на което да се усети :да:

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Пон 16 апр 2012 0:42

колега споко най много да ти блокира двигателя но не се притесняваи във форума има евтини караи и си питаи питанката аз така купих от една АВТО КЪЩА едно поло и като излезох от авто къщата като позагря нормално и му светна лампата на маслото от софич до плевен го карах така и на входа на плевен му блокира двг-то но си купих друго от форума за 250 лв и така го продадох това поло пак на печалба щото да тругнеш да правиш тоя двиг. ако си е заминал не си струва така че караи смело квото има да става ще стане УСПЕХ и дано е от датчик :heeeavy metal

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Нед 22 апр 2012 22:22

Абе да ти кажа тва мисля и да направа моя двигател е 1.8 ААМ аз мисля да си сложа или АБС 90 коя или АБФ 150 коня. Обаче проблема е да не ми блокира на път ( например лятото за морето)

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Нед 22 апр 2012 23:23

Имах същия проблем като тебе. Смених датчиците, мерих налягането, всичко си беше наред. След 1 година мотора изтропа и се оказаха натрошени биелните лагери. Ако си сменил датчиците и си замерил налягането и всичко ти е наред, свали картера и си провери лагерите.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 23 апр 2012 9:45

zzzzzzz написа:Имах същия проблем като тебе. Смених датчиците, мерих налягането, всичко си беше наред. След 1 година мотора изтропа и се оказаха натрошени биелните лагери. Ако си сменил датчиците и си замерил налягането и всичко ти е наред, свали картера и си провери лагерите.

Значи просто не си мерил налягането както трябва!!!!!

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 23 апр 2012 15:49

joker написа:
zzzzzzz написа:Имах същия проблем като тебе. Смених датчиците, мерих налягането, всичко си беше наред. След 1 година мотора изтропа и се оказаха натрошени биелните лагери. Ако си сменил датчиците и си замерил налягането и всичко ти е наред, свали картера и си провери лагерите.

Значи просто не си мерил налягането както трябва!!!!!

Мерено е по всички правила на бойното изкуство, не веднъж и не на едно и също място. Проблема се прояви тотално година по-късно

Потребителски аватар
anton4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton4o » Сря 26 юни 2013 13:33

Темата е малко стара, но само това намерих подобно с търсачката. Карам двойка с 1.6 бензин мотор. На около 2500 оборота ми светва лампа и писва зумера. Мерено е налягане на не много загрят мотор на празен ход, и на ниското беше 5 бара, а на високото 6-7. Нормално ли е? Какъв може да е проблема или не съм го измерил правилно и като загрее хубаво пада? Дори да е студена колата задържа ли оборотите пак свирва зумера.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”