Смяна на предни накладки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Re: Смяна на предни накладки

Мнениеот ZeroCool » Вто 24 апр 2012 0:24

Аз ги развивам с ето такъв компект...влучай че като набия еврейската звезда и тя изтърве...с това комплекче развивам напълно заоблен болт...

Изображение

П.С. Снимката е примерна, моя комплект е малко по-различен

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 24 апр 2012 0:57

Aз само два пъти съм развивал прецакани шестограми, първият път с крокодилските клещи че незнаех че съществуват екстрактори, а вторият с долният екстрактор, отви се доста лесно.

Изображение

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 24 апр 2012 6:10

ZeroCool написа:Аз ги развивам с ето такъв компект...влучай че като набия еврейската звезда и тя изтърве...с това комплекче развивам напълно заоблен болт...

Изображение

П.С. Снимката е примерна, моя комплект е малко по-различен

от този комплект ще ти трябва номер 8
това е инструмента за вадене на тези болтове - при мен винаги действа, но трябва да си купиш хубав и както ваското ти казва с чука го погали на няколко равни и прави удара
а колегата с екстракторите да помисли ако го завие в леглото и се скъса там ко правим :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 24 апр 2012 7:28

x15 написа:Aз само два пъти съм развивал прецакани шестограми, първият път с крокодилските клещи че незнаех че съществуват екстрактори, а вторият с долният екстрактор, отви се доста лесно.

Изображение

Имам чувството, че производителите на екстрактори ти плащат процент, да им правиш реклама. Още веднъж като пльоснеш такава снимка ще е за първи път. Всички разбрахме, че ти така ги развиваш, но не прекалявай с опитите да убедиш и останалите. Благодарен съм ти за снимката на онзи "външен екстрактор" (ще ти бъда по-благодарен, ако ми кажеш как се казва наистина този инструмент) от предпоследната снимка на предишната страница.
Аз имам екстрактори от 86г и потвърждавам мнението на muns61, че употребата им е твърде ограничена.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 24 апр 2012 9:29

х15, мисля че е време да се уточним.
писанията ти издават остра липса на опит и познания в областта, в която се опитваш да даваш съвети-това може да бъде скъпоструващо за някои-но ти явно не се замисляш...
използвал си екстрактор и знаеш че съществува-браво! само дето не си трошил екстрактор и не знаеш, че е много по лесно, отколкото си мислиш... и последствията са много по неприятни, отколкото си представяш-но съдейки по настойчивостта и дебелоглавието ти-и това скоро ще ти се случи...
най много ми харесва идеята някой стругар да ти направи екстрактор! това е гениално! познанията ти в областта ме затрогват! с такъв екстрактор можеш много успешно да си извадиш кашкавала от сандвича...
освен това, всичките два болта, които си развил лесно с тези екстрактори нямат нищо общо с местонахождението или дори с условията на които са подложени болтовете, за които се пуска тази тема.
каза ти се-там това е неприложимо! единствения евентуален екстрактор, с който може да стане нещо е късия бит хенсън, който си показал-но дори и той е въпросителен, тъй като няма място да влезе. този, който ктамен си хареса е за вадене на заоблен болт с...външен шестограм.
спри вече да пробутваш ПРО идеите си, защото ще имат много ПРО последствия, с които ти няма да се бориш.
форума е пълен с акълодатели, като тебе, от чиито съвети хората масово си патят! тук не е мястото да се дават хипотези! който е дошъл да пита е в затруднено положение и иска нещо, което работи наистина, не нещо, с което някой, някъде е развил цели 2 болта!
не ми се искаше да бъда чак толкова откровен, но ти не се спря!
:evil:

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 24 апр 2012 14:22

Ктамен, не знам как се казват, наричат ги Bolt Grip sockets на този уебсайт : http://www.dieselbike.net/extraction/extraction.html

Васко, аз на спирачките на джетата съм ги ползвал тези екстрактори и бях доста впечатлен, незнам защо се палиш, само се опитвам да помогна!
Не го вземай лично :beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 24 апр 2012 15:22

не го вземам лично бе човек.
ама не мислиш.
наистина има огромен проблем, ако се строши това чудо, а то е термично обработено да е адски яко, но това го прави крехко (затова и ти викам за стругаря-няма начин да се направи такова нещо на стругар). малко да го завъртиш на кестерме и хръс-чао.
а после това няма пробиване с нищо! ама с нищо!!!
аз така го ядох на едно мое старо ауди-скъсах датчик за маслото на главата и се опитах да извадя парчето с екстрактор-точно същия и той се строши и познай дали после не свалях глава за няма нищо и не се чудиха къде и как да ми оправят простотиите? :banghead:
та се наложи да се прави втулка-на фрезата цапера бяга в мекото и беше издълбал адския кратер в главата-парчето от тоя шибан екстрактор ми стана баща!
за чираци-изобщо не споменавай, ако не е станало крайно състояние-оня маншон, за който говоря е важен. а чираците, без да го убиеш-няма как да хванат. да не говориме че понякога от ръжда болт и втулка стават на едно, а ако хванеш и накълцаш втулката-заминават и тефлоновите водачи вътре-тоя апарат става почти напълно неизползваем...
недей-за беля ще те послуша някой с тия пусти екстрактори и така ще те псува после...
и винаги, като ги използваш МНОГО внимавай!
строшиш ли го-жална ти майка!
:beer

pmidas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmidas » Вто 24 апр 2012 20:10

Малко ъпдейт по темата:

Днес проверих и другата гума (тази на пасажерската страна). Там болтовете се развиват без проблеми. На единия му липсва уплатнението и болтовете от тази страна са по различни ..... по тумбести.

Опитах се да набия Т40 но без успех.

Ваското - можеш ли да намериш време за мен. Ако да кажи кога да дойда (между другото и оборотите не са стабилни та евентоално може и това да погледнеш). Да си купувам ли болтове и накладки от някъде или ти имаш?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 25 апр 2012 21:19

От опит знам-местото е малко,но при тотал-щета на "инбуса",аз бих постъпил така:разпробивам главата с подходящ диаметър-така че тя да се отдели от болта.Изваждам настрани апарата(ако излезе втулката-водач,добре-ако не-гледам да я извадя НЕ-надрана).Ще остане да стърчи остатък от болта-е,него бих подхванал с "гаргите".
От цялото описание не знам как ще се навре средно-статистическа домашна бормашина там,барабар с бургията,ако има "ъглова"-бива.....ама ме бива да давам "акъл",а? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 25 апр 2012 22:09

Тогава откачаш супорта от щенкела и на тезгяха .

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 25 апр 2012 22:31

До този момент не ми се е отървал нито един, ползвам всички възможни битчета, които имам. Случвало се е и заварка да играе.
Най-важното е набиването да е точно и уверено, а ако някой е успял да развие такъв болт с клещи, не е бил стегнат достатъчно.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 25 апр 2012 22:49

vasko__2 написа:Тогава откачаш супорта от щенкела и на тезгяха .

Е, на някои не се сваля...та барабар с шенкела ... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 25 апр 2012 22:52

Заварката е много ефикасна заради загряването, ръждата се разпада и развиването е много по-лесно дори без да се заварява върток, а просто да се загрее главата на проблемния болт, ама разни маншончета и прочее нямат шанс, затова електожена е последното което бих използвал само след като съм пробвал останалите начини.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 25 апр 2012 23:03

Аз предлагам са спреме до тук,че станаха 2 страници за един замазан болт...

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Чет 26 апр 2012 0:58

Koлеги на кои клещи казвате гарги, на първите или на вторите?

Изображение

или

Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”