Въпрос относно километраж ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Re: Въпрос относно километраж ?

Мнениеот butsefal » Вто 15 фев 2011 20:20

щом си с оборотомер, и имаш часовник, то значи той е дигитален....
най вероятно не ти е закачено захранването на дигиталния часовник...
малко по късно ще прегледам инсталацията и ше ти кажа дали е така и ако е койи кабели къдфе да вуржеш.....
между другото сподели таблото само с часовник ли е или има и други опжий на дигиталния дисплей (ако покажеш снимка най добре)
с колко букси е таблото?

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Сря 16 фев 2011 9:57

Ето снимка на старото табло което беше до 220 с предавателно число - 950. Има и лампа за чек-енжине. Новото табло нямаше лентата където се слагат лампичките взех я от старото табло. Купих чисто нови крушки , сложих ги и новото светна. Предавателното число на новото е 1540..Незнам каква роля играят тия предателни числа.Също така ,както се вижда на снимката , таблото си е вярно , всмисъл в скороста, километража и работи, оборотите също.. само ,че ми показва по малко количество бензин в резервоара - немога да си обясна защо така. Часовника незнам дали има други опций тъй като несъм го виждал още да работи. Пък и човека от който го взех каза че не работи,но тъй като ще слагам светодиоди искам да ремонтирам часовника щот ме дразни така! Преди имах еб*ти часовника а ся дори нямам часовник :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Сря 16 фев 2011 21:42

от снимката която ис прикачил, не си личи много хубаво ама май май изобщо нямаш часовник на тва табло. Това че на таблото ти пише чредавателно от 1540 ще рече че таблото е от синхро голф, но не разбрах с колко букси ти е таблото

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Сря 16 фев 2011 22:55

Не си ли личи по старото . На него се вижда че е със две :) По принцип трябва да има часовник нали, но незнам кво му се е случило. Изгорял ? .. Счупен ? .. Няма ток за него ? незнам - затова питам, какво може да се смени и как да се ремонтира :?

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Сря 16 фев 2011 23:17

:banghead: кьорава работа... не се загледах. относно часовника, загледай се че на твоето табло, на мястото където трябва да ти е дигиталния часовник седи черно а иначе трябва да изглежда така:
004704896-big.jpg

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Чет 17 фев 2011 10:22

Точно така . Тва го виждам и ме дразни . Къде е проблема ? Разглобявал съм и двете табла и мислих от двете да правя едно, но реших мойто старото да си остане защото може да ми потрябва тая жълта лампичка за диагностика. Та като свалих тоя дигитален часовник изобщо не си личат някви сенки на числа а просто черен дисплей ? Защо така - кво му се е случило . Нов къде има или някак си да направя друга интервенция за да светне и заработи. Някой няма ли с такъв проблем ?! Искам да знам как да го ремонтирам и тогава да го сваля таблото , щот полудях докато сменях осветленията и незнам си кво. Всеки ден с разглобено табло бях..

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Чет 17 фев 2011 19:03

лично аз бих те посъветвал да си вземеш друго табло което да си е наред всичко - 20-30 кинта, не че нещо, ама тва да се занимаваш да сменяш само дигиталния часовник не е работа - а и е безсмислено да купиш часовник нов (който ще струва повече от цяло табло). а да си търсиш табло за части - трябва да намериш някое за 5-6 кинта че да си струва да се занимаваш. Иначе няма невъзможни неща.

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Пет 18 фев 2011 10:41

Само желание се иска. Пък сега нямам голямо така че го оставям така предпочитам да си взема някой дигитател часовник по пазарите който струва 2 лева , дори ще ми мери и температурата в колата :Mr Green Fun - Засега . Пък по нататък ще взема друго табло :)

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот GAZARA » Съб 19 фев 2011 11:30

:arrow:

Последна промяна от GAZARA на Съб 21 апр 2012 22:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Вто 13 сеп 2011 9:55

Запалих се да сменям и това табло. Мойта кошница дали може да го подкара МФА? Колата е голф 2 88г. RP моторче с две букси съм и с малките лостчета. Къде да ровя да търся дали е пригодена за такава функция :?: Ще се радвам на снимков материал или други теми из форумите. Търсих и намерих разни теми но нищо несхващам. :screwy

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Чет 15 сеп 2011 20:35

Аз навремето като си купих мойто гоуфе беше с километраж без оборотомер и дори и без часовник. След това сложих табло с оборотомер и мфа.... сега вече съм с digifiz, но това е друга тема за разговор. В твоя случай трабва да добавиш кабели за датчика за външната температура, кабели за копчето на мфа-то, за температурата на маслото не съм убеден но май имаше и там нов кабел.... краката на който трябваше да се сложат не ги помня... но в общи линий операцията е лесна - само трябвадаси намериш някоярязната букса и да и земеш убувките че даможевш даги навреш на твойте....

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Сря 25 апр 2012 18:53

Изображение
Някой да ме светне дали тая джаджа отчита изминатите мили а не километри..
Защото ме вкарва няколко пъти във филми с разстоянието от точка А до точка Б.
Пък и за маслото същата работа..
Виждам че пише VDO MILES дефакто има вероятност да отчита в мили но несъм сигурен затова питам..

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Сря 25 апр 2012 19:20

точно в такова ти отчита (мили) :wink: и за скоростта и за изминатите километри иначе ти показва и скорост в км/ч - като гледаш малките цифрички (понавътре който са)

Потребителски аватар
antonco

Мнениеот antonco » Сря 25 апр 2012 19:30

Хаха.. Незнам да се смея ли въобще като една година съм карал така.. като се има предвид за сметките за разход изминати километри..
Трябва да ги сметна х 1.6 за да ми излезнат сметките..
:063:
Тъкмо мислих да го сменям , но някак си ме кефи повече от другите :)

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Сря 25 апр 2012 21:21

имам табло всичко му работи с оборотомер и е перфектно с една букса под оборотомера от Голф2 1.6 карбуратор 75к.с. 91г

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”