Губи обороти на празен ход и гасне (Passat B3 '89 1,6 моно)
- puredevotion
- Автомобил:
- Двигател:
Губи обороти на празен ход и гасне (Passat B3 '89 1,6 моно)
Здравейте колеги пиша ви във връзка с това , че колата като е на място волана почва да тресе , губи обороти и гасне . На газ съм ( с газова уредба Ловато )и ходих при майстор който каза , че е магнитния клапан за газта . Смени ми го и няколко дена нямаше проблем , но тези дни пак се появи. И така и не намирам причина за проблема . Ще се радвам да споделите мнение какво може да е . Хайде със здраве 

- to6o-2101
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Губи обороти на празно място и гасне (Passat B3 '89)
С какъв двигател си моно или пълна инжекция?
- puredevotion
- Автомобил:
- Двигател:
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай на бензин дали го прави
И на мен ги правеше тия номера,смених ст мотор и се управи ,но сега вдига малко оборотите
И на мен ги правеше тия номера,смених ст мотор и се управи ,но сега вдига малко оборотите
- puredevotion
- Автомобил:
- Двигател:
Да , пробвал съм . На бензин го няма , но при газта си остава същото не знам от къде идва проблема ...
- puredevotion
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , пак имам същия проблем , а уж "майсторите" го оправиха като смениха стартера и свещите ... Известно време наистина го нямаше , но доскоро пак се появява ... Дайте някакъв съвет , че наистина не знам какво да правя ...

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Губи обороти на празен ход и гасне (Passat B3 '89 1,6 моно)
Има ли някаква промяна като е студена и загряла? Мембрани, газови филтри сменял ли си някога?
- puredevotion
- Автомобил:
- Двигател:
Мембраните ги смених Декември месец , а газовият филтър е сменен миналата седмица . Както и въздушния и масленият ... Просто не виждам от къде може да идва проблемът . Газаджията каза , че може да е от мембраните .. не го разбрах точно , но каза , че може да е от някакви клапанчета в изпаритела които засядат ... Хайде давайте съвети , че не знам какво да го правя ...

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де колега,тоя пич който ти прави изпарителя така и така го е отворил за мембраните да му сменя защо не е сменил и клапанчетата на изпарителя, ремонтния комплект гумени уплътнения е 5 лева, пробвай с тях и после търси някъде проблем в стъпковото моторче, другия вариант който е малко вероятен щом проблема се проявява само на газ е да дърпа от някъде въздух. И още нещо за което си мисля, че ако си сменявал наскоро ангренажен ремък или ролка, майстора не ти го е зацепил правилно.