С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Volkswagen CC
Двигател: CUVC 2016
Контакти:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот genevaboy2 » Чет 26 апр 2012 22:51

аз лично сипвам на ЦЦ-то това:
22122011175.jpg

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 27 апр 2012 20:46

genevaboy2 написа:аз лично сипвам на ЦЦ-то това:
22122011175.jpg

и правилно правиш :да:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 28 апр 2012 8:07

malic написа:Привет на всички колеги. До няколко дни трябва да сменя маслото на Голфу 1.9 TDI, 1Z, 95г. От толкова много коментари и толкова марки моторни масла, направо ми се зави свят :) Моля, дайте ми съвет какво масло да сложа на количката ми за да се чувства тя добре, а и аз също. До колкото видях трябва да търся да има стандарт на VW 505 00. До колкото ми е известно, в момента колата е с масло 10В 40, марката масло мисля, че е IGAT или нещо от сорта, но определено не ми харесва работата на мотора. Точно заради това се чудя дали да не сложа и някоя добавка от рода на универсалния модификатор. Благодаря ви :)

Ето това е точното масло за твоя двигател
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... db=web.nsf
да не те бърка , че няма 505.00 - лично за мен е перфектното масло за двигатели с голям пробег - няма да съжаляваш :да: :beer
ползвал съм го години - единственото масло , което нямаше "разход" за периода на употреба - колкото наливаш - толкова оставаше на пръчката след 8000 км. :shock :bowdown

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 28 апр 2012 14:08

веселин написа:Ето това е точното масло за твоя двигател
да не те бърка , че няма 505.00 - лично за мен е перфектното масло за двигатели с голям пробег - няма да съжаляваш :да: :beer
ползвал съм го години - единственото масло , което нямаше "разход" за периода на употреба - колкото наливаш - толкова оставаше на пръчката след 8000 км. :shock :bowdown

Значи според теб трябва да отскочим до Волвсбург да намерим групара от инженери, които са въвели стандартите (или поне тия, които са все още живи), да им забием по един шамар и да им кажем, че нищо не разбират... :dontknow:

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Мнениеот swir4o » Съб 28 апр 2012 22:27

radi_nrj написа:

Значи според теб трябва да отскочим до Волвсбург да намерим групара от инженери, които са въвели стандартите (или поне тия, които са все още живи), да им забием по един шамар и да им кажем, че нищо не разбират... :dontknow:

Ради, няколко пъти ти четох мнението и не ми стана ясно какво искаш да кажеш....
В началото liqui-moly нямаха сертификати от повечето производители на возила. Не защото са лоши масла, а защото не са заявили нужда от такива. Ако аз произвеждам масла, няма да дойде Ханс и да ми даде сертификат по VW само защото съм производител. Трябва аз да си го заявя и да си го платя. Така ще мога да продавам на всички, които карат VW, защото тези от [url]Волфсбург[/url] гарантират, че маслото няма да им строши колите.
И последно вече има този стандарт на повечето масла на liqui-moly: за инфо- справка в нета!
Приятно четене и ползотворна почивка! :beer

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 29 апр 2012 6:08

Да споделя мойте наблюдения от маслата купени от Бг.В момента съм с Пенасол 5/40 505,01 купено от Германия, изминал съм над 12000 х.км и инспекцията не ми е светнала.Предишното масло беше лики моли купено от Бг и точно на 12000х.км почна да ми пише сервисе ин 3000х.км и т.н. И се чудя аз кво става- дали щото маслото е качествено, или съм оплескал интервала.Но едва ли, само съм го занулявал с вагком-а без да променям нищо.Сега като му дойде времето ще го сменя с Castrol също закупен от Герм.

Потребителски аватар
kikson1979
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikson1979 » Нед 29 апр 2012 8:54

Здравйте колеги,в момента съм минал на Репсол 5/40 505.01:
http://www.repsoloil.bg/bg/producti/rep ... -5w40.html
Първоначално бях скептично настроен,но в момента съм приятно изненадан.Преди карах с Равенол.
В интерес на истината веднъж бях ползвал Лики моли 505.01 докарано от Германия и мотора наистина не се нуждаеше от доливане и бе много добре.С Репсола за сега се държи по същия начин.
Според мен най-важното е маслото да е от доказан източник и по спецификация задължително.
:)

cecka1864
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecka1864 » Нед 29 апр 2012 18:27

Извинявам се за въпроса, но по повпд на един пост малко по нагоре на колега. Доколкото аз знам инспекцията си свети по подразбиране на определени километри след зануляване, без да се взима в предвид реалното състояние на маслото. Ако има проблем с маслото ще светне лампата за маслото.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 апр 2012 19:37

ulipet написа:редишното масло беше лики моли купено от Бг и точно на 12000х.км почна да ми пише сервисе ин 3000х.км и т.н.

И каква според теб е връзката на качеството на маслото със напомнянето за интервала на смяна ??

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 30 апр 2012 7:30

cecka1864 написа:Извинявам се за въпроса, но по повпд на един пост малко по нагоре на колега. Доколкото аз знам инспекцията си свети по подразбиране на определени километри след зануляване, без да се взима в предвид реалното състояние на маслото. Ако има проблем с маслото ще светне лампата за маслото.

На мен постоянно ми свети Servis Oil.Сменям си го на 10 000 и не му обръщам внимание.Сигурно трябва да се занулява ама си карам така.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пон 30 апр 2012 15:48

kikson1979 написа:Здравйте колеги,в момента съм минал на Репсол 5/40 505.01:
Първоначално бях скептично настроен,но в момента съм приятно изненадан.Преди карах с Равенол.
В интерес на истината веднъж бях ползвал Лики моли 505.01 докарано от Германия и мотора наистина не се нуждаеше от доливане и бе много добре.С Репсола за сега се държи по същия начин.
Според мен най-важното е маслото да е от доказан източник и по спецификация задължително.

-СЕРТИФИКАЦИОННИ НИВА
-ХОМОЛОГАЦИИ
-ОДОБРЕНИЯ
...това са все термини с които производители,(вносители)се опитват да "заобиколят" процедурата по сертификация на дадения продукт от надлежния сертификационен орган.Производителите показват параметрите на дадения продукт (в този случай масло) който покрива нормите зададени от съответния производител на автомобили НО,това НЕ означава че продукта е "сертифициран-одобрен" от производителя на автомобили.В този случай http://www.repsoloil.bg/sites/default/files/50501_TDI_5W40.pdfпроизводителя на маслото би трябвало към тази информация която ни предоставят за тех. спецификации да "прикачи" и сертификационния протокол.
Стана много сложно за обяснение,дано някой е разбрал за какво иде реч.

76presley
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 76presley » Пон 30 апр 2012 17:44

Колеги, какво ще кажете за Castrol 5W 40 Magnatec Professional B4 за Пасат 1.9 ТДИ, АФН, 1998г.?
Всъщност какво е това масло?
Да не е същото като Castrol Magnatec 5W 40, но с някаква добавка, за да покрива и норма 505.01?
:?:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 30 апр 2012 19:15

76presley написа:Колеги, какво ще кажете за Castrol 5W 40 Magnatec Professional B4 за Пасат 1.9 ТДИ, АФН, 1998г.?
Всъщност какво е това масло?
Да не е същото като Castrol Magnatec 5W 40, но с някаква добавка, за да покрива и норма 505.01?
:?:

не покрива. серията професионал е направена за сервизи най вече в англия. просто различен етикет, нищо друго. на теб ти трябва 5-40 пдф с спец. 505.01, това не го покрива.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 30 апр 2012 19:17

kn9453 написа:
kikson1979 написа:Здравйте колеги,в момента съм минал на Репсол 5/40 505.01:

-СЕРТИФИКАЦИОННИ НИВА
-ХОМОЛОГАЦИИ
-ОДОБРЕНИЯ
...това са все термини с които производители,(вносители)се опитват да "заобиколят" процедурата по сертификация на дадения продукт от надлежния сертификационен орган.Производителите показват параметрите на дадения продукт (в този случай масло) който покрива нормите зададени от съответния производител на автомобили НО,това НЕ означава че продукта е "сертифициран-одобрен" от производителя на автомобили.В този случай http://www.repsoloil.bg/sites/default/files/50501_TDI_5W40.pdfпроизводителя на маслото би трябвало към тази информация която ни предоставят за тех. спецификации да "прикачи" и сертификационния протокол.
Стана много сложно за обяснение,дано някой е разбрал за какво иде реч.

е то е елементарно. фв си има одобрени масла от тях и спокойно, това е едно от тези :да:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 01 май 2012 0:56

radi_nrj написа:

Семки и бомбонки ти е хобито :banghead: - ако нямаш нещо конструктивно по темата , не виждам причина да спамиш! :talk:
Ползвал съм маслото толкова години - нямаше нужда да питам инжинерите от Волфсбург - без тяхното одобрение двигателят си беше в перфектно състояние с това масло - дори и без vw norm 505.00

Върни се в “Дизелови агрегати”