аз лично сипвам на ЦЦ-то това:
С какво масло карате дизелите си?
- genevaboy2
- Автомобил: Volkswagen CC
- Двигател: CUVC 2016
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво масло карате дизелите си?
genevaboy2 написа:аз лично сипвам на ЦЦ-то това:
и правилно правиш

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
malic написа:Привет на всички колеги. До няколко дни трябва да сменя маслото на Голфу 1.9 TDI, 1Z, 95г. От толкова много коментари и толкова марки моторни масла, направо ми се зави святМоля, дайте ми съвет какво масло да сложа на количката ми за да се чувства тя добре, а и аз също. До колкото видях трябва да търся да има стандарт на VW 505 00. До колкото ми е известно, в момента колата е с масло 10В 40, марката масло мисля, че е IGAT или нещо от сорта, но определено не ми харесва работата на мотора. Точно заради това се чудя дали да не сложа и някоя добавка от рода на универсалния модификатор. Благодаря ви
Ето това е точното масло за твоя двигател
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... db=web.nsf
да не те бърка , че няма 505.00 - лично за мен е перфектното масло за двигатели с голям пробег - няма да съжаляваш

ползвал съм го години - единственото масло , което нямаше "разход" за периода на употреба - колкото наливаш - толкова оставаше на пръчката след 8000 км.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
веселин написа:Ето това е точното масло за твоя двигател
да не те бърка , че няма 505.00 - лично за мен е перфектното масло за двигатели с голям пробег - няма да съжаляваш![]()
ползвал съм го години - единственото масло , което нямаше "разход" за периода на употреба - колкото наливаш - толкова оставаше на пръчката след 8000 км.![]()
Значи според теб трябва да отскочим до Волвсбург да намерим групара от инженери, които са въвели стандартите (или поне тия, които са все още живи), да им забием по един шамар и да им кажем, че нищо не разбират...

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
radi_nrj написа:веселин написа:Ето това е точното масло за твоя двигател
да не те бърка , че няма 505.00 - лично за мен е перфектното масло за двигатели с голям пробег - няма да съжаляваш![]()
ползвал съм го години - единственото масло , което нямаше "разход" за периода на употреба - колкото наливаш - толкова оставаше на пръчката след 8000 км.![]()
Значи според теб трябва да отскочим до Волвсбург да намерим групара от инженери, които са въвели стандартите (или поне тия, които са все още живи), да им забием по един шамар и да им кажем, че нищо не разбират...
Ради, няколко пъти ти четох мнението и не ми стана ясно какво искаш да кажеш....
В началото liqui-moly нямаха сертификати от повечето производители на возила. Не защото са лоши масла, а защото не са заявили нужда от такива. Ако аз произвеждам масла, няма да дойде Ханс и да ми даде сертификат по VW само защото съм производител. Трябва аз да си го заявя и да си го платя. Така ще мога да продавам на всички, които карат VW, защото тези от [url]Волфсбург[/url] гарантират, че маслото няма да им строши колите.
И последно вече има този стандарт на повечето масла на liqui-moly: за инфо- справка в нета!
Приятно четене и ползотворна почивка!

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Да споделя мойте наблюдения от маслата купени от Бг.В момента съм с Пенасол 5/40 505,01 купено от Германия, изминал съм над 12000 х.км и инспекцията не ми е светнала.Предишното масло беше лики моли купено от Бг и точно на 12000х.км почна да ми пише сервисе ин 3000х.км и т.н. И се чудя аз кво става- дали щото маслото е качествено, или съм оплескал интервала.Но едва ли, само съм го занулявал с вагком-а без да променям нищо.Сега като му дойде времето ще го сменя с Castrol също закупен от Герм.
- kikson1979
- Автомобил:
- Двигател:
Здравйте колеги,в момента съм минал на Репсол 5/40 505.01:
http://www.repsoloil.bg/bg/producti/rep ... -5w40.html
Първоначално бях скептично настроен,но в момента съм приятно изненадан.Преди карах с Равенол.
В интерес на истината веднъж бях ползвал Лики моли 505.01 докарано от Германия и мотора наистина не се нуждаеше от доливане и бе много добре.С Репсола за сега се държи по същия начин.
Според мен най-важното е маслото да е от доказан източник и по спецификация задължително.

Първоначално бях скептично настроен,но в момента съм приятно изненадан.Преди карах с Равенол.
В интерес на истината веднъж бях ползвал Лики моли 505.01 докарано от Германия и мотора наистина не се нуждаеше от доливане и бе много добре.С Репсола за сега се държи по същия начин.
Според мен най-важното е маслото да е от доказан източник и по спецификация задължително.

Извинявам се за въпроса, но по повпд на един пост малко по нагоре на колега. Доколкото аз знам инспекцията си свети по подразбиране на определени километри след зануляване, без да се взима в предвид реалното състояние на маслото. Ако има проблем с маслото ще светне лампата за маслото.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ulipet написа:редишното масло беше лики моли купено от Бг и точно на 12000х.км почна да ми пише сервисе ин 3000х.км и т.н.
И каква според теб е връзката на качеството на маслото със напомнянето за интервала на смяна ??
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
cecka1864 написа:Извинявам се за въпроса, но по повпд на един пост малко по нагоре на колега. Доколкото аз знам инспекцията си свети по подразбиране на определени километри след зануляване, без да се взима в предвид реалното състояние на маслото. Ако има проблем с маслото ще светне лампата за маслото.
На мен постоянно ми свети Servis Oil.Сменям си го на 10 000 и не му обръщам внимание.Сигурно трябва да се занулява ама си карам така.
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
kikson1979 написа:Здравйте колеги,в момента съм минал на Репсол 5/40 505.01:
-СЕРТИФИКАЦИОННИ НИВА
-ХОМОЛОГАЦИИ
-ОДОБРЕНИЯ
...това са все термини с които производители,(вносители)се опитват да "заобиколят" процедурата по сертификация на дадения продукт от надлежния сертификационен орган.Производителите показват параметрите на дадения продукт (в този случай масло) който покрива нормите зададени от съответния производител на автомобили НО,това НЕ означава че продукта е "сертифициран-одобрен" от производителя на автомобили.В този случай http://www.repsoloil.bg/sites/default/files/50501_TDI_5W40.pdfпроизводителя на маслото би трябвало към тази информация която ни предоставят за тех. спецификации да "прикачи" и сертификационния протокол.
Стана много сложно за обяснение,дано някой е разбрал за какво иде реч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, какво ще кажете за Castrol 5W 40 Magnatec Professional B4 за Пасат 1.9 ТДИ, АФН, 1998г.?
Всъщност какво е това масло?
Да не е същото като Castrol Magnatec 5W 40, но с някаква добавка, за да покрива и норма 505.01?

Да не е същото като Castrol Magnatec 5W 40, но с някаква добавка, за да покрива и норма 505.01?

-
- Автомобил:
- Двигател:
76presley написа:Колеги, какво ще кажете за Castrol 5W 40 Magnatec Professional B4 за Пасат 1.9 ТДИ, АФН, 1998г.?
не покрива. серията професионал е направена за сервизи най вече в англия. просто различен етикет, нищо друго. на теб ти трябва 5-40 пдф с спец. 505.01, това не го покрива.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kn9453 написа:kikson1979 написа:Здравйте колеги,в момента съм минал на Репсол 5/40 505.01:
-СЕРТИФИКАЦИОННИ НИВА
-ХОМОЛОГАЦИИ
-ОДОБРЕНИЯ
...това са все термини с които производители,(вносители)се опитват да "заобиколят" процедурата по сертификация на дадения продукт от надлежния сертификационен орган.Производителите показват параметрите на дадения продукт (в този случай масло) който покрива нормите зададени от съответния производител на автомобили НО,това НЕ означава че продукта е "сертифициран-одобрен" от производителя на автомобили.В този случай http://www.repsoloil.bg/sites/default/files/50501_TDI_5W40.pdfпроизводителя на маслото би трябвало към тази информация която ни предоставят за тех. спецификации да "прикачи" и сертификационния протокол.
Стана много сложно за обяснение,дано някой е разбрал за какво иде реч.
е то е елементарно. фв си има одобрени масла от тях и спокойно, това е едно от тези

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
radi_nrj написа:веселин написа:Ето това е точното масло за твоя двигател
Семки и бомбонки ти е хобито

Ползвал съм маслото толкова години - нямаше нужда да питам инжинерите от Волфсбург - без тяхното одобрение двигателят си беше в перфектно състояние с това масло - дори и без vw norm 505.00
Върни се в “Дизелови агрегати”