Извинявам се ако темата не е за този раздел.
голф 3 1.6 абу - Постаряне на ресет реле как?
голф 3 1.6 абу - Постаряне на ресет реле как?
Решил съм да слагам реле за ресване на компютъра,интересува ме кои кабел трябва да прекъсна,според мен кафявия?

- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Постаряне на ресет реле как?
и как реши че е кафевия ? реже се червения ако колата е голф 3-ка , я вземи премери каде има постоянно захранване и вземи прекъсни веригата вържи една маса и един контактен плюс на управляващата верига на релето и си готов като разбирасе двата кабела които прекъсваш ги сложиш на нормално отворената верига на релето като номера на реленцето ще ти дам и жокер , 30 и 87 са крачетата които ти трябват за прекъснатия кабел а 85 и 86 са крачетата на бубинката на релето аиде грабваи уреда клещите тиксото и бегом към колата
Да колега колата е голф 3 1.6 абу мотор,релето ми е ясно как се връзва,реших че е кафявия понеже четох че се прекъсвала масата.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
не се прекъсва маса иначе компа ще изгори започва да си търси маса от някъде другаде и стават проблеми реже се плюса
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А за какво въобще ви е реле? Връзва се постоянния + за към компа (по спомен червен проводник),към + през контакт (по спомен черен проводник) и готово (цвеответе трябва да се проверят,карам по спомени,а те никак не са пресни
).Няма релета,няма управляващи вериги и глупости.Причина да се прави с реле е,само ако искате от време на време да го ресетирате,от време на време да не го ресетирате,иначе е безсмислено да се усложняват нещата с връзки,релета,управления и т.н.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:А какъв е смисъла от цялата гимнастика
Явно колегата, ще слага обикновена газова, и са му казали когато трупа грешки да растартита с това реле компа и ще се оправят нещата, ма ми намирисва на проблеми!

Re: голф 3 1.6 абу - Постаряне на ресет реле как?
Да имам проблеми на бензин.Трудно палене,понякога не държи обороти и двигателя не работи добре,явно компа трупа грешки .
На газ няма този проблем,много рядко карам на бензин но понякога се налага и ми писна всеки път да свалям клемите на акумулатора да се ресва компа.
На газ няма този проблем,много рядко карам на бензин но понякога се налага и ми писна всеки път да свалям клемите на акумулатора да се ресва компа.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако ще го ресетваш от време на време едно ЦК ключе на кабела би вършило същата работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,то за релето те упътиха,но понеже рядко караш на бензин-огледай добре маркучите влизащи в моното!Вчера така случайно надникнах в комшийски голф със същите симптоми и докато разкачахме акумулатора се натъкнахме на страшна гледка:маркучите разложени и тече повече отколкото харчи голфа!Е,как ще работи добре на бензин?!При тебе едва ли ще е така "грозно"-ама погледни!Защото това рязко намалява "горенето" на голфа-давам му 3-4(минути)!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”