Колеги, днес си смених жилото на съединителя с ново, саморегулиращо се SACHS. И старото си беше саморегулиращо made in France, най-вероятно оригиналното (пък кой знае все пак).
В комплекта има прикрепена и една пластмасова скоба. Къде се ползва тя, някой знае ли? За прикрепване на жилото към нещо си ли...
Старото жило нямаше такава скоба. Може и някой да я е махнал преди това, знам ли.
Като цяло точно механизма с тресчьотката опира в акумулатора и е кофти. Въпреки, че съм захванал леглото преди маншона за металната скоба, която е поставена точно с тази цел и пак се търка.
Саморегулиращо жило съединител Г3 1.6 ABU
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Саморегулиращо жило съединител Г3 1.6 ABU
Понеже жилото ти е самонатягащо (саморегулиращо) се, този "инструмент" служи за отключването му, когато се е натегнало и освобождаването му до най-освободено положение - при смяна на съединител например.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не можах много добре да разбера за какво ще ми послужи това - за да свия жилото, ако много се е разтегнало поради голяма износеност на съединителя ли? Ако е за това, нали бялата скоба, която е монтирана върху жилото, прави такова нещо.
Явно трябва да си го запазя ("инструмента"), но как точно ще се ползва не можах да си изясня за момента.
Явно трябва да си го запазя ("инструмента"), но как точно ще се ползва не можах да си изясня за момента.
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Правилно си разбрал, като се разтегне много жилото заради износване на съединителя и искаш да го сменяш, с тоя инструмент го събираш. Бялото е същото, но оригинално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм, че то това SACHS където го взех си я има бялата скоба и освен нея и това черното скобе
Дават бонус ли...

Дават бонус ли...
- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
колега, а каква пара даде за жилото?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Бонус е от някой,който е проспал обяснението как трябва да го пакетират
Редовно се случва да дойде помпа с две гарнитури (еднакви),при положение,че трябва само една или пък амортисьор с 4 гайки,като трябва само една и т.н. ,както и в някои комплекти пък няма някои неща
За цената - жило на Закс е около 80-90лв и е едно от малкото саморегулиращи се,които работят повече от 1 седмица (евтините от Ауто+ и евро 07 изкарват толкова).

За цената - жило на Закс е около 80-90лв и е едно от малкото саморегулиращи се,които работят повече от 1 седмица (евтините от Ауто+ и евро 07 изкарват толкова).

-
- Автомобил:
- Двигател:
Жилото излезе 80лв. Препоръчаха ми го, че ще работи нормално, а не да взема нещо за 30-40лв и да се счупи бързо.
Дано е така
Дано е така

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък си купувам от стария модел (с ръчно регулиране с гайка) и си го правя да ми отлепя където ми е кеф...
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Cern Swiss написа:Аз пък си купувам от стария модел (с ръчно регулиране с гайка) и си го правя да ми отлепя където ми е кеф...
Ето това е истината!И аз си взех едно такова за 27 лв и пее сърце!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Жилото работи според мен добре. Аз над 5 години карах с проблемно такова саморегулиращо - не му работеше тресчьотката и педала оставаше блокиран натиснат, бях му свил машинката със скобата и сложих една гайка допълнително на края на жилото, където се законтря за корпуса на скоростната кутия.
Обаче и при това положение, и сега скоростите продължават да се включват трудно, даже и на място първа и задна.
Имам луфт в скоростния лост, но не помня как беше преди да се появи той ( а той се появи преди 3 години да кажем). Дали в това е проблема или синхронизатори в кутията или кой знае какво друго?
Обаче и при това положение, и сега скоростите продължават да се включват трудно, даже и на място първа и задна.
Имам луфт в скоростния лост, но не помня как беше преди да се появи той ( а той се появи преди 3 години да кажем). Дали в това е проблема или синхронизатори в кутията или кой знае какво друго?
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз също карах Г3 4 години с обикновено жило но есента съединителя свърши курса и маистора които ми го смени каза да си взема самореголиращо за да има съединителя по дълъг живот.И от колега от форума вземах за 10 или 15лв.самореголиращо се жило и съединителя стана по мек.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, съединителя сега е доста по-мек от преди, работи много приятно. То преди само аз си можех да карам колата добре щото бях му свикнал на отделянето и зацепването много години - беше много ниско, долу.
Обаче това трудно превключване... Особено задна - започва понякога голямо "ронене" на зъби, трябва да превключа на 1-ва, на някоя друга скорост и тогава пак внимаааателно и ... така.
Обаче това трудно превключване... Особено задна - започва понякога голямо "ронене" на зъби, трябва да превключа на 1-ва, на някоя друга скорост и тогава пак внимаааателно и ... така.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”