Колко струва да се зареди климатроника с фреон?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Колко струва да се зареди климатроника с фреон?

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 01 май 2012 16:33

Става дума за голф 4 няма смисъл да казвам модел :)
Профилактика на климатроника да се види всичко дали му е наред само в сервиз ли се прави или може и да се извика човек примерно да погледне колата където се намира :)
И какви са парите за това?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Колко струва да се зареди климатроника с фреон?

Мнениеот predat0r » Вто 01 май 2012 16:33

всеки ден друга тема пускаш за някакви въпроси :D

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 01 май 2012 16:36

Ами няма как да пиша в тема колко харчи голф 4 гти 1.8Т
И да питам за климатроника или за гумите ...
За това пускам нова тема това нещо лошо ли е ? :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 01 май 2012 16:41

За да се провери климатроника, трябва да се откара колата в оторизиран сервиз, майстора трябва да е гледачка за да го погледне на място, но ако тръгне да работи веднага, значи всичко му е наред!

п.п Следващата тема, сигурно ще е култова
mhihi

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Вто 01 май 2012 17:10

Около 60-70лв, зависи колко грама пише на табелката под капака. А за профилактика за течове се пуска някаква цветна течност, която влиза в цената ако не се лъжа. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 01 май 2012 17:13

xploid91 написа:Около 60-70лв, зависи колко грама пише на табелката под капака. А за профилактика за течове се пуска някаква цветна течност, която влиза в цената ако не се лъжа. :Mr Green Fun

Добре благодаря :) за информацията :)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 01 май 2012 17:24

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 01 май 2012 17:25

добра оферта но е в Асеновград :(

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Вто 01 май 2012 17:33

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Вто 01 май 2012 17:34

39лв. в София, от това по-евтино - здраве му кажи! viewtopic.php?f=45&t=200014

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 01 май 2012 17:42

Cern Swiss написа:39лв. в София, от това по-евтино - здраве му кажи! viewtopic.php?f=45&t=200014

БЛАГОДАРЯ :)
Сигурно с тях ще се консултирам :) благодаря :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 01 май 2012 18:00

Малко бъркате нещата :)
Цялостното зареждане на системата,е доста по-различно от профилактиката,защото в 1-вия случай вътре няма фреон и системата е тотално празна.Тогава си смяташ средна тарифа по 10лв на 100 грама фреон според табелката и си смяташ колко лв ти трябват.На повечето места в тази цена влизат масло и оцветител (онова за течовете).Голф 4 събира 800 грама фреон т.е. на повечето места по сервизите би ти струвало 80лв да се зареди изцяло празна система на този автомобил.
Ако си работи,тогава ценообразуването е по-сложно,при мен примерно се заплаща разликата между източен и налят фреон (т.е. не мога да ти кажа твърда цена преди да източа фреона и да видя колко е),като минималната цена за това е 30лв,в което влизат и доливане на до 300 грама фреон.От там нагоре за всеки 100 грама липса отгоре +10лв.В тази цена влиза масло,оцветител,труд и т.н.
Ако беше прочел в раздел "сервизи",щеше да видиш,че имаме и 20% отстъпка за зареждане и профилактика на системите до края на Април и на доста колеги (освен с Пасат В5 или В5,5,където се сменя и капилярната тръбичка), това им струваше 24лв :)
Общо взето зависи - аз го правя машинно с техника за маса пари и цените ми са една идея по-ниски от тези на другите сервизи,които се занимават с автоклиматици.Не мога да си позволя да работя на цената на другите колеги,които го правят без автоматична техника,защото аз имам доста повече разходи от тях по поддръжка на техниката и не ми е рентабилно.Качеството на услугата не е толкова силно зависимо от техниката (и тя си казва думата все пак ест.),но и от човека,който го прави,защото вече всеки гумаджия има машина за климатици и табела "автоклиматици" и резултатите от посещението при тях е покъртително просто,защото машините им са евтин клас китайчета,с огромни неточности,а и изобщо не знаят какво да правят с тях...Зависи и какви материали се ползват.Предвид,че аз ползвам най-скъпото и качествено масло и оцветител и фреон с една папка сертификати за липса на примеси,гаранция от производителя,вносителя и т.н.,истината е,че не мога да си позволя да заредя система от 800 грама за 40лв (само материалите няма да мога да си платя,камоли износването на машината,камоли някаква печалба от цялата работа).
:beer

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 01 май 2012 18:05

zfa159 написа:Малко бъркате нещата :)
Цялостното зареждане на системата,е доста по-различно от профилактиката,защото в 1-вия случай вътре няма фреон и системата е тотално празна.Тогава си смяташ средна тарифа по 10лв на 100 грама фреон според табелката и си смяташ колко лв ти трябват.На повечето места в тази цена влизат масло и оцветител (онова за течовете).Голф 4 събира 800 грама фреон т.е. на повечето места по сервизите би ти струвало 80лв да се зареди изцяло празна система на този автомобил.
Ако си работи,тогава ценообразуването е по-сложно,при мен примерно се заплаща разликата между източен и налят фреон (т.е. не мога да ти кажа твърда цена преди да източа фреона и да видя колко е),като минималната цена за това е 30лв,в което влизат и доливане на до 300 грама фреон.От там нагоре за всеки 100 грама липса отгоре +10лв.В тази цена влиза масло,оцветител,труд и т.н.
Ако беше прочел в раздел "сервизи",щеше да видиш,че имаме и 20% отстъпка за зареждане и профилактика на системите до края на Април и на доста колеги (освен с Пасат В5 или В5,5,където се сменя и капилярната тръбичка), това им струваше 24лв :)
Общо взето зависи - аз го правя машинно с техника за маса пари и цените ми са една идея по-ниски от тези на другите сервизи,които се занимават с автоклиматици.Не мога да си позволя да работя на цената на другите колеги,които го правят без автоматична техника,защото аз имам доста повече разходи от тях по поддръжка на техниката и не ми е рентабилно.Качеството на услугата не е толкова силно зависимо от техниката (и тя си казва думата все пак ест.),но и от човека,който го прави,защото вече всеки гумаджия има машина за климатици и табела "автоклиматици" и резултатите от посещението при тях е покъртително просто,защото машините им са евтин клас китайчета,с огромни неточности,а и изобщо не знаят какво да правят с тях...Зависи и какви материали се ползват.Предвид,че аз ползвам най-скъпото и качествено масло и оцветител и фреон с една папка сертификати за липса на примеси,гаранция от производителя,вносителя и т.н.,истината е,че не мога да си позволя да заредя система от 800 грама за 40лв (само материалите няма да мога да си платя,камоли износването на машината,камоли някаква печалба от цялата работа).
:beer

Да така е съгласен съм с теб няма спор :) Всичко което си казал е така и съм съгласен с теб :)
Става дума за следното :)
Пускам климатика и духа си студено ок си е всичко :)
Но една смяна на филтри ако трябва пълнене на фреона и такива нещица :)
Живот и здраве да се стигне до този момент ще говорим по въпроса :) :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 01 май 2012 18:39

Ами това се води "профилактика" и ти казах как вървят цените горе-долу.Единия филтър е филтър-дехидратора,за влагата в системата и за механични боклуци.Аз принципно го сменям,ако има проблем или ако не ми харесва как работи системата,иначе не е скъпо да се смени нито като труд,нито като филтър (пак има значение какъв ще се вземе,защото има някои за по 15лв,дето вътре са кухи и не вършат никаква работа :screwy ).Другия филтър на климатика е този за купето,който се сменя макс. на 10 000км заедно с другите филтри по колата. От там нататък във фреона има масло,което смазва компресора,то се сменя на макс 2 години,като при профилактиката,това се прави автоматично така или иначе.
Тук има информация,може да прочетеш -> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=195202

Последна промяна от zfa159 на Вто 01 май 2012 18:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 01 май 2012 18:44

70 лв .Когато продават кола с неработещ климатик повечето казват,че трябва да се зареди фреон.Много пъти причината е съвсем друга и става въпрос за доста парички.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”