Проблем с температура на двигателя - Венто 1,6 ABU РЕШЕНО!
- angel4o9497
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с температура на двигателя - Венто 1,6 ABU
замери си темпертурата на главата близо до изхода дето е датчика с някой уред.Аз си имам един мултицет дето мери градуси и съм го прогонил да видя с колко лъже на моя голф.АЗ също съм 1.6 ABU и стрелаката си ми заковава на 90 гр. и почти не мърда дори и перката да се включи и после виж дали уредите ти показват вярно.А до това че нямаш парно значи ти прави въздушна тапа някъде има теч.Засякъл ли си я дали ти бутва антифризец
Навремето патих с моя опел така и намерих на едно кофти място ръждясала тапа на блока откъдето си слъзеше.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де,като я правиха майсторите,като я заредиха с антифриз-има си мярка мин/макс на казанчето-нещо да се е губило като количество?Колкото и да не разбираш,това е едно от основните неща като вдигнеш капака,има го в потребителската книжка-т.е. за "неуки" карачи дори..Защото това наистина е важно за правилна преценка на проблема.
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове... проверявам всеки ден! Антифриз, масло... не ги бута! Когато я карам в града държи температура що-годе, но когато вкарам двигателя в продължителен режим, например 120 при 2800 оборота и така повече от 10 минути колата загрява, скоростта пада до 60 със същото натискане на газта. Няма как някоя нация да направи автомобил, при който да не може да се катерят планини, камоли леки баирчета, а за германците още повече се съмнявам. Мерси за помощта, но не ми се струва нормално това поведение на колата.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
В другата тема, мисля нищихме мощноста и вървежа, сега и загряване. Мери ли компресия? И ако направим един извод - докато е що-годе нормално загряла - върви добре, види ли байр, възвира и умира а? 

- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Да, нещо такова се получава... Кофти работа а? Интересуват ме мнения на хора с същия мотор, които са патили. Това би ми било най-полезно!snupeca написа:В другата тема, мисля нищихме мощноста и вървежа, сега и загряване. Мери ли компресия? И ако направим един извод - докато е що-годе нормално загряла - върви добре, види ли байр, възвира и умира а?
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Здравей колега! Аз имам голф с този мотор. Ако работи на място стига 90 и ги държи между 85 и 90 (като пуска перката). Като започна да се движа температурата пада до към 75 градуса и повече от 80 не вдига. Мисля, че трябва да сменям термостат, защото иначе не мога да си обясня явлението. Та, според AutoData за този мотор термостата трябва да отваря на 84 градуса, не 87! При мен за около 1000км изчезва количество антифриз от Max до Min, което не мога да разбера къде изтича. Засичал ли си я на толкова километри?
- snupeca
- Контакти:
re_gamen написа:...
Ама колега, упорито отказваш да отговориш как е компресията

А колегата над мен да си прегледа капачката на разширителния съд, и дали не му го гори липсващия антифриз.
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
не отказвам, просто не съм я мерил.snupeca написа:Ама колега, упорито отказваш да отговориш как е компресията
- naru6itelq
- Автомобил: PASSAT
- Двигател: AFN
Тест за газове в охладителната система правен ли е?
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Понеделник ще меря компресия, газове и всичко, което може да се премери по тая кола 

- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с температура на двигателя - Венто 1,6 ABU РЕШЕНО!
Колеги, проблема се оказа в термостат, който не е бил за моята кола. Сложих такъв, какъвто трябва и всичко се оправи. Мерси на всички за помощта и съветите! 

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
re_gamen написа:Колеги, проблема се оказа в термостат, който не е бил за моята кола. Сложих такъв, какъвто трябва и всичко се оправи. Мерси на всички за помощта и съветите!
Колега какъв е за твоята кола....на 84 или на 87 отваря,че и аз съм с АБУ и ми е интересно.
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
По каталог е 87. На мен сега ми сложиха обаче на 84 и съответно държи малко по-ниска температура. Мисля така да покарам още няколко дена и да отида да си сложа какъвто трябва. Ако ще сменяш гледай какъв махат и какъв слагат. На мен в един от реномираните и лъскави сервизи не ми сложиха подходящ, не знам колко и те са виновни, но монтьорчето можеше да си направи устата, че не е същия.
- snupeca
- Контакти:
Ако държи нормална температура - въобще не го махай. Аз на Пасата съм с точно такъв от ABU на 87, че пущината не искаше да загрява
Сега е пушка
А с такъв дето ми е по каталог - вълна
75 и това е.

- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Гледам все майстори са писали, чааите и аз да се туря.
АБУ Стандартна охладителна ситема на два кръга.
Два датчика за температура, един за перката, един комбиниран за оборотите и отчитане на таблото.
Термостат в зависимост от какъв е сложен или 84 или 87 градуса на отваряне.
Разширителен съд с капачка(която позволява да се поддържа налягане в системата на 0.2бара ако не се лъжа)
Налягането в системата не позволява образуването на мехурчета които повреждат най-вече водната помпа.
За хората които не чуват още петела!
Антифриза не завира на 100 градуса а на 100 и малко обаче когато има налягане в системата тоест 0.2 бара температурата на завиране е към 115/120 градуса.
Моята си кара така, 95 градуса пуска перка пада на 85 градуса.
Няма смисъл от издребняване за 5/10 градуса.
АБУ Стандартна охладителна ситема на два кръга.
Два датчика за температура, един за перката, един комбиниран за оборотите и отчитане на таблото.
Термостат в зависимост от какъв е сложен или 84 или 87 градуса на отваряне.
Разширителен съд с капачка(която позволява да се поддържа налягане в системата на 0.2бара ако не се лъжа)
Налягането в системата не позволява образуването на мехурчета които повреждат най-вече водната помпа.
За хората които не чуват още петела!
Антифриза не завира на 100 градуса а на 100 и малко обаче когато има налягане в системата тоест 0.2 бара температурата на завиране е към 115/120 градуса.
Моята си кара така, 95 градуса пуска перка пада на 85 градуса.
Няма смисъл от издребняване за 5/10 градуса.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”