Каша и протекло място от и около двигателя B4 1,8mi 90hp АBS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Re: Не - нормално >>> Как да се оправя с това? Б4 1,8 90 к.с.

Мнениеот spoocky » Съб 21 апр 2012 9:27

Добре...
1- реших да извадя маркуч от отдушника и да го затапя него, пък нека природозащитниците ми се сърдят, щото и мен ми се струва кофти тази гняс да се връща в двигателя... :twisted:
2- да попитам четох в една тема, че термостата се варял или нещо си от сорта във вода и се мерило на колко градуса се отваря и т.н. та въпроса ми е има ли смисъл от тази процедура или да купувам нов ( по мнения на колеги да търся марка Wahler(може и да бъркам марката-поправете ме ако е така)) и да се приключва и с това!
3- ще купя ново масло 10W40 и маслен филтър, тъй-като още в началото доста хора предполагаха, че е от смяната на маслото и след това ще следя :)

При мен тройникът е с 1 датчик и отвора за вторият датчик е с тапа.
За затапването на отдушника може ли да се ползва такава тапа със скобите и да се задържи там и създава ли се налягане там, което може да избие тапата?!?
Ако не проблема със затапването е решен за около 1лев :banana

petiop
Автомобил: Пасат
Двигател: AVF 2003г 4х4

Re: Каша и протекло място от и около двигателя B4 1,8mi 90hp АBS

Мнениеот petiop » Съб 21 апр 2012 20:03

2- да попитам четох в една тема, че термостата се варял или нещо си от сорта във вода и се мерило на колко градуса се отваря и т.н. та въпроса ми е има ли смисъл от тази процедура или да купувам нов ( по мнения на колеги да търся марка Wahler(може и да бъркам марката-поправете ме ако е така)) и да се приключва и с това!

Това се прави на нов термостат защото не си отговарят на градусите. :beer

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 21 апр 2012 21:18

ако ще сменяш маслото не бързай със затапването,хем ще видиш с новото масълце дали ще трупа гняс.Преди да смениш термостата замери си дали ти показва точно стрелката на таблото.За мен е безмислено да го сменяш сега,защото идват жеги,а и често пъти новите термостати държат повече градуси.По-безопасно е тази манипулация да я оставиш за на зима...

Теча ти не разбрах от къде е точно,но се чудя дали отдушниците за картерна вентилация не бяха 2,сиреч още един за почистване.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Пон 23 апр 2012 8:16

Iezekil написа:ако ще сменяш маслото не бързай със затапването,хем ще видиш с новото масълце дали ще трупа гняс.Преди да смениш термостата замери си дали ти показва точно стрелката на таблото.За мен е безмислено да го сменяш сега,защото идват жеги,а и често пъти новите термостати държат повече градуси.По-безопасно е тази манипулация да я оставиш за на зима...

Теча ти не разбрах от къде е точно,но се чудя дали отдушниците за картерна вентилация не бяха 2,сиреч още един за почистване.

Еми аз го затапих вече отдушника, така и така го бях решил вече, а и доста приятели и колеги карат така, така че и аз го махнах( Ще кача снимки по-късно).
Термостатът ...хмм... по принцип бързо загрява колата, държи нормална температура(поне по таблото) ще ида да го замерят :да:

Течът... вчера след манипулацията по отдушника и затапването му, успях да си освободя повече място за наблюдение и това, което забелязах като теч беше от Щуцера/Фланеца (леко просълзил беше), Отделно покапваше от маркучите влизащи в купето за парното ( трябва да ги презакача и стегна, за да не прокапва ) и третото място , за което съм 50/50 дали от там не тече е от сглобката на блока на двигателя за фланеца точно...това което ме съмнява е че подлизва от самият фланец, но пък като видях, че подлизва много ама мноооого отстрани на двигателя, а не мисля че може чак до там да стига... За съжаление тези последни дни бяха работни и нямах време да я оправя и да потвърдя нещата, но при първа възможност действам ;) :bowdown

naskovw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskovw » Вто 01 май 2012 8:46

Spoocky,здр,смени капачката на разширителния сьд и ще спре да играе температурата,а за "гняста" ако направиш един преход 350-500км ще изчезне.Успех

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 01 май 2012 21:46

къде е писал че му играе температурата,че нещо не довиждам?

naskovw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskovw » Сря 02 май 2012 21:21

Иезекиле,не се заяждам,но на пьрва страница човека се оплаква,че му играе от 95 до 80градуса,при ме беше от капачката,но може да губи налягане и от спукан "щуцер".И двете неща са по 5-10лв, тьй че не е фатална авария.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 02 май 2012 23:59

не се заяждам и аз,но никъде не пише че му "играе" температурата.Между охлаждане пи инерция примерно и играене има балкан разлика.Още повече,че няма данни дали е точен уреда дето показва въпросната температура.И най-вече,проблема на темата е съвсем друг,Наско

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 03 май 2012 3:05

80 градуса е сравнително ниска температура. Колкото е по-студен двигателя толкова повече гняс би трябвало да се образува. Може би трябва да си провериш термостата в тенджера при колко градуса отваря и да го смениш с друг, който отваря при 90градуса. През зимата и моята вентилация изглеждаше така, но сега си е чиста. Иначе в студовете ми минаваше през ума да увия с някаква вата капака и маркуча на вентилацията за да не се охлаждат толкова за да намаля и гняста по този начин, ама времето се стопли гняста изчезна и го отложих за другата зима.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Чет 03 май 2012 9:38

Така. Ходих да сменям разни работи по колата и между другото питах майстора и той ми предложи да сипя holts и щяло да се запуши теча. Та купих , сипах и за сега теч няма. А относно конденза откачих отдушника затапих го с тапа от старият тройник и сега е ок. :drunk

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Re: Не - нормално >>> Как да се оправя с това? Б4 1,8 90 к.с.

Мнениеот passenger » Чет 03 май 2012 10:04

spoocky написа:При мен тройникът е с 1 датчик и отвора за вторият датчик е с тапа.

Ако купуваш нова тапа може би ще вземеш и нова пластмасова скоба. Две скоби смених и все от налягането изкачаше - сложих тел и изхвърлих всички скоби за да не се прецакам пак някой ден да ги ползвам.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Чет 03 май 2012 11:33

Аз за тапата използвах скобата, която остана от отдушника ( метална ) Виждам че има малко овлажнено от там, и ще сменя само гумичката на тапата та всичко да си дойде на мястото най-накрая :bowdown

А относно коментарите на колегите за Температурата: не съм го записал правилно в описанието, и от там идват неразбирателствата. С температурата всичко си е ОК. Държи си постоянна 95 или малко над нея, не мога да преценя точно, щото сигурно знаете как са таблата та ми е трудно да преценя, но си е ОК :beer

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Чет 03 май 2012 12:05

petiop написа:2- да попитам четох в една тема, че термостата се варял или нещо си от сорта във вода и се мерило на колко градуса се отваря и т.н. та въпроса ми е има ли смисъл от тази процедура или да купувам нов ( по мнения на колеги да търся марка Wahler(може и да бъркам марката-поправете ме ако е така)) и да се приключва и с това!

Това се прави на нов термостат защото не си отговарят на градусите. :beer

Аха :mrgreen: Схванах... но се замислих че при положение, че видимо нямам проблем с термостата и не мисля да го пипам изобщо.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Вто 24 юли 2012 15:26

Ето и малко снимков материал с начина по който съм отстранил проблема, като снимките са след ремонта, по време на него не се сетих да снимам ;)1
От тук започваме като издърпваме отдушника от показаните места
2012-07-24 14.53.16.jpg

Тук запушваме с тапа (от тройник или друг вид тапа с уплътнение)
2012-07-24 14.53.05.jpg

и накрая удължаваме общият маркуч в който до сега е бил отдушника с маркуч около 30см и прокарваме на удобно място като имайте в предвид че е хубаво да го изведете до дъното на колата за да не капе по нея а под нея ;)
2012-07-24 14.54.42.jpg

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 24 юли 2012 18:00

Според мен колега, това, което си направил е опасно! През зимата като се запуши този маркуч, и ще ти вдигне маслото през щеката и всички семеринги по мотора! Да не говорим, че именно картерните газове и тяхното подаване отново в смукателния тракт, са изчислени и то не само за ЕКОЛОГИЯТА ...и твоята намеса, ще доведе до лоша работа на мотора на празен ход.

Върни се в “Passat”