ламбда сонда с 5 кабела за 1,6 16v105 к.с.AUS двигател
-
- Автомобил:
- Двигател:
ламбда сонда с 5 кабела за 1,6 16v105 к.с.AUS двигател
Днес разбрах,че ламбда сондата е с 5 кабела за този модел.По разпитах из магазините в Бургас но повечето служители вдигат рамене и не могат да ми помогнат,даже някои ми отговарят,че за първи път чуват за такава сонда!!!!.Само в магазина "При Генчо"ми казаха,че могат да ми я осигурят оригинална но след предварителна заявка и капаро понеже струва 390 лв.Искам да попитам ако някой знае дали няма нещо по евтино на по сносна цена защото тази цена ми се струва някак си нереално висока .
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Re: ламбда сонда с 5 кабела за 1,6 16v105 к.с.AUS двигател
Този двигател е с 2 ламбда сонди. Едната е преди другата е след катализатора. Коя сонда е за смяна и как точно е преценено че е за смяна. И катализатора на колата премахнат ли е?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
madwifi написа:Този двигател е с 2 ламбда сонди. Едната е преди другата е след катализатора. Коя сонда е за смяна и как точно е преценено че е за смяна. И катализатора на колата премахнат ли е?
Само основната (първата) е широколентова (т.е. с 5 кабела)

Втората е обикновена.
Т.е. колегата пита за основната, катализатора и втората са без значение.
batnaskooo написа:...
Правилно си разбрал. Широколентовата ламбда има своите безспорни предимства (прецизност, време на реакция и т.н.), но и своя недостатък - цената. Ако си попаднал в магазин, в който не са чували за таква, не бих влязъл отново в него, защото явно за още доста неща след поколението на Голф 2 няма да са чували

Единия вариант е VW, там разбира се е най-скъпа и няма смисъл в случая.
Прочети тази тема viewtopic.php?f=5&t=192810
От около 7-ма страница нататък ще намериш именно отговори на въпросите си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата я имам от скоро но си има всичко по изпускателната система.Наскоро ми се наложи да сменям мека връзка и я разгледах от долу по обстойно понеже чека от време на време светваше и аз помислих,че нещо от там може да е пипано - но не.Имам колега ,който се занимава с диагностика и я закачих ме на компа и се оказа прекъсната връзка на ламбда сондата ,след като направих ме замерване се оказа ,че нагревателя не отчита съпротивление т.с.е прекъснат.Интересното е,че по някога когато я запаля и чека изгасне /по някога той гасне/може да караш колкото си искаш и колата си върви без изобщо да светне , но някога още от самото начало светва и си свети постоянно.Другото което искам да споделя е ,че когато е студена колата по някога мени оборотите 600-1100 и след като поработи малко/загрее/ и се нормализира това при положение , че чека си свети .С колата разполага синът ми и редовно пътува от Бургас до Варна и му е направило впечатление , че когато пътува при светнат чек разходът на гориво/колата няма ГИ/ му скача около 0,5-1,00 литра - това по компютър ако може да му се вярва. А колкото до цената на сондата в VW там е убийствено по скъпа от това което ми предложиха и съм споменал като цена по горе. Иначе колата си върви супер ,тиха и пъргава без проблем.
- Haralampi
Ами всичко се връзва логично сочейки именно към ламбдата...
Прочети другата тема, както ти казах, там ще намериш информация от друг, който е минал по този път.
Прочети другата тема, както ти казах, там ще намериш информация от друг, който е минал по този път.
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
batnaskooo написа:Днес разбрах,че ламбда сондата е с 5 кабела за този модел.По разпитах из магазините в Бургас но повечето служители вдигат рамене и не могат да ми помогнат,даже някои ми отговарят,че за първи път чуват за такава сонда!!!!.Само в магазина "При Генчо"ми казаха,че могат да ми я осигурят оригинална но след предварителна заявка и капаро понеже струва 390 лв.Искам да попитам ако някой знае дали няма нещо по евтино на по сносна цена защото тази цена ми се струва някак си нереално висока .
Колега,
Преди година смених моята, като я закупих от Ауто+ оригинална на Бош - 273,95ст. по фактура.
Имай на из предвид, че единствено Бош правят такива сонди, пробват се и Фае но в Б-я не можеш да намериш а и цената е почти същата.
Оригинална от VW е 390лв. и пак е на Баш с тази разлика, че има щампите на Ауди и VW.
Увери се, че е за смяна с поне още две мнения на читави сервизи, тъй като аз се доверих на един и то без да имам проблеми с колата. Правих профилактична диагностика и ми казаха, че е за смяна, взех я и накрая се оказа температурен датчик.
Поздрави!
- Haralampi
marin_andonov написа:batnaskooo написа:Днес разбрах,че ламбда сондата е с 5 кабела за този модел.По разпитах из магазините в Бургас но повечето служители вдигат рамене и не могат да ми помогнат,даже някои ми отговарят,че за първи път чуват за такава сонда!!!!.Само в магазина "При Генчо"ми казаха,че могат да ми я осигурят оригинална но след предварителна заявка и капаро понеже струва 390 лв.Искам да попитам ако някой знае дали няма нещо по евтино на по сносна цена защото тази цена ми се струва някак си нереално висока .
Колега,
Преди година смених моята, като я закупих от Ауто+ оригинална на Бош - 273,95ст. по фактура.
Имай на из предвид, че единствено Бош правят такива сонди, пробват се и Фае но в Б-я не можеш да намериш а и цената е почти същата.
Оригинална от VW е 390лв. и пак е на Баш с тази разлика, че има щампите на Ауди и VW.
Увери се, че е за смяна с поне още две мнения на читави сервизи, тъй като аз се доверих на един и то без да имам проблеми с колата. Правих профилактична диагностика и ми казаха, че е за смяна, взех я и накрая се оказа температурен датчик.
Поздрави!
Само да уточня, че твоята е обикновена, а не широколентова (с 5 кабела)

- d0n_t0ni
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AZD
Има разлика м/у 1.6 SR и дадения мотор (при него са 2, а едната е основната - широколентова с 5 кабела) както по нагоре е написал колегата.
-
Haralampi написа:marin_andonov написа:batnaskooo написа:Днес разбрах,че ламбда сондата е с 5 кабела за този модел.По разпитах из магазините в Бургас но повечето служители вдигат рамене и не могат да ми помогнат,даже някои ми отговарят,че за първи път чуват за такава сонда!!!!.Само в магазина "При Генчо"ми казаха,че могат да ми я осигурят оригинална но след предварителна заявка и капаро понеже струва 390 лв.Искам да попитам ако някой знае дали няма нещо по евтино на по сносна цена защото тази цена ми се струва някак си нереално висока .
Колега,
Поздрави!
Само да уточня, че твоята е обикновена, а не широколентова (с 5 кабела)
Haralampi,
Моите уважения към теб но прочети малко повече за двигател APF.
Много мразя,когато някой се изказва неподготвен.
Поздрави!
-
[quote="Antonio_Parvanov"Има разлика м/у 1.6 SR и дадения мотор (при него са 2, а едната е основната - широколентова с 5 кабела) както по нагоре е написал колегата.[/quote]
Двигател APF e Еuro 4 и е с две сонди. Едната е широколентова с 5 Кабела а другата (на катализатора) е с 4 извода.
Двигател APF e Еuro 4 и е с две сонди. Едната е широколентова с 5 Кабела а другата (на катализатора) е с 4 извода.
Последна промяна от marin_andonov на Чет 03 май 2012 13:34, променено общо 1 път.
- Haralampi
marin_andonov написа:Haralampi,
Моите уважения към теб но прочети малко повече за двигател APF.
Много мразя,когато някой се изказва неподготвен.
Поздрави!
Пардон, не обърнах внимание на кода.

- Haralampi
marin_andonov написа:Хора,
Четете!
Двигател APF e Еко 4 и е с две сонди. Едната е широколентова с 5 Кабела а другата (на катализатора) е с 4 извода.
Абе "Еко 4" не знам, ама за Euro 4 може да мине

Както и да е - при APF нещата конкретно с ламбдите са като 1.6 16V.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление файла от цялата диагностика на колата остана на лаптопа на колегата а аз в момента не съм на работа за да мога до го кача за да видите ,че единствения проблем /грешка/е само на така наречената ламбда сонда.Но и температурния датчик по съвета на колегата и него ще проверим преди да изсипя токова пари.Току що се връщам от Ауто + и там ми отговориха ,че нямат в наличност но като цена им излиза NGK-325 лв. а кога ще я доставят не знаят, за БОШ изобщо нищо не споменаха- това малко ме учудва защото все пак са име в този бранш. Друго предложение имам от сайт в Интернет, NGK - 285 лв.с отстъпката от 10% която ще ми направят ако си я поръчам и още един вариант 390-400 на HOFFER с доставка след един ден и капаро но тук ме попитаха дали има червен кабел а на сондата която е в момента на колата са бял,сив,жълт, син и отдолу черен /може да греша за някой от цветовете /но червен определено няма.Не знам дали има значение но все пак да попитам.
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОМАГАТ ПО ТЕМАТА!
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОМАГАТ ПО ТЕМАТА!
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
batnaskooo написа:Днес разбрах,че ламбда сондата е с 5 кабела за този модел.По разпитах из магазините в Бургас но повечето служители вдигат рамене и не могат да ми помогнат,даже някои ми отговарят,че за първи път чуват за такава сонда!!!!.Само в магазина "При Генчо"ми казаха,че могат да ми я осигурят оригинална но след предварителна заявка и капаро понеже струва 390 лв.Искам да попитам ако някой знае дали няма нещо по евтино на по сносна цена защото тази цена ми се струва някак си нереално висока .
Наскоро сменях и аз тази сонда-NGK -330лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”