Газова за Пасат 1,8 5V Turbo / 2,8 V6?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Газова за Пасат 1,8 5V Turbo / 2,8 V6?

Мнениеот Чудомир » Вто 10 окт 2006 0:49

Здравеите на всички,

за разтуха се порових в мобилето и почнах да мечтая по Пасатите след 1997. Има доста коли с "големи" двигатели (като тези в заглавието, 150 пс срещу 193 пс), и то на сравнително достижими (според мен) цени (за акциза ми е ясно).

Няколко думи да кажете дали е удачно на такъв дзвер да му се слага газова (ясно че ще е газов инжекцион) - или има някакви технически пречки, които обричат начинанието на неуспех? Кой от тия двата мотора е по-добър като качество / поддръжка?

Мерси предварително.

Потребителски аватар
jarjar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarjar » Вто 10 окт 2006 16:18

Мене ме интересува същия въпрос но за PASAT 2.3 V5

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 12 окт 2006 19:43

Тук има колега с газов инжекцион на VR6 Каравеле, а май имаше и друг с газ на 2.3 V5 само че Голф. Колко гори тоз петцилиндров Пасат и толкова непоносим ли е разхода?

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Газ на големи мотори

Мнениеот sin orel C20XE » Чет 19 окт 2006 22:54

Не знам защото всеки се хвърля веднага на газов инжекцион?Първо е тройно по-скъпо,а и не вярвам щом някой слага газ колата да му е за състезание,щракаш на бензин и айде газ!На такива мотори се слагат без проблеми обикновени(конвенционални) уредби,зареждам коли с метан и по цял ден им вдигам капаците и виждам,пък и на моята кола сам си я сложих и съм доста доволен. :wink:

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Re: Газова за Пасат 1,8 5V Turbo / 2,8 V6?

Мнениеот ak_47 » Чет 03 май 2012 10:01

Извинявам се че изтупвам тази тема от прахта ... но да не пускам нова, а съм със същото питане.

Реших да слагам газ на мойта ламя Спаска, Пасат B5, V6 , 2.8, APR, пластмасови колектори, 5 клапана.

Колата се кара предимно извънградско, на дълги разстояния.
Обикновено маршрутите ми са по 6-7-800 км отиване и връщане.
Предния месец трябваше да пътувам за една седмица 4 пъти София-Плевен-София и направо ме съсипа :)
На градско се кара рядко, на къси разстояния, така че за града няма значение на какво карам( в града си джиткам с колелото :) )

Искам да сложа нещо хубаво, което да не ме вкарва в сервиза всеки месец за настройки.
Бюджета ми е макс 2000 лв. Така като гледам какво има на пазара, мисля доволно ще стигнат.
Засега като гледам май най-доброто което има на пазара е Бардолини , или греша ?

От сайта на ПроГаз:
Газов инжекцион Bardolini MAX OBD 6 цил. – Италиански компютър и български софтуер с OBDII комуникация с бензиновия компютър, италианска рейка Rail, италиански изпарител Gama(до 200к.с.) . Цена 1550лв. Промоция : 1400лв !

Мислех и за вариант за течна фаза, обаче май единствените които предлагат в България, са май Каравеле Газ или нещо такова, имат форма за запитване на сайта си, писах, ама не ми отговориха.А и там май отивам на значително по-големи суми.

Един колега от форума със същия пасат е с Томасето, каза че е доволен, но нещо инжекторите му не били харесвали.

Какво бихте препоръчали като марка, а съответно и сервиз, където да ми я монтират.
Държа на наистина добър сервиз, а не на "марков". Достатъчно "маркови" съм посещавал вече mhihi

Едит: сега звънях да питам за газов инжекцион течна фаза, и там цената определено ме отказа :). Но пък ми казаха че в момента най-доброто за нормален газов инжекцион било Романо.

Благодаря,
Сашо

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Чет 03 май 2012 11:53

Коя година е тази кола?Още със споменаването на изпарител Гама са те излъгали :D Гама ако е италиански аз съм Хасан. :D

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Чет 03 май 2012 12:23

landir написа:Коя година е тази кола?Още със споменаването на изпарител Гама са те излъгали :D Гама ако е италиански аз съм Хасан. :D

Pasat-а е 99-ти набор.
Това за Гама изпарителя в цитата е извадка от сайта на Прогаз. http://progas.bg/visok-klas-max-obd.html
Не знам, аз не разбирам въобще от газ. Затова първо реших да посъбера мнения, да не почнат да ме мятат по върбите :)

П.С. принципно, като питах за читав сервиз не говоря само за София, ако има добри сервизи на разумно разстояние, бих отишъл.( примерно говорим до 100-200 км, не за Силистра или Видин :) )

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Чет 03 май 2012 12:47

Този автомобил няма нужда и от ОБД!

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Чет 03 май 2012 13:58

landir написа:Този автомобил няма нужда и от ОБД!

Колега, виждам че си запознат :) По ника ти съдя, че имаш нещо общо с Ланди Ренцо. Би ли споделил малко информация - мисля че ще е полезна, не само за мен :beer
Примерно за ОБД-то, не знам дали има нужда, но примерно аз си имам кабелче за диагностика, и съответно би било добре ако може да имам достъп и до ЕКУ-то на инжекциона( за четене на грешки най-вече, ако нещо забележа непривично поведение на колата ).

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Чет 03 май 2012 14:47

ak_47 написа:
landir написа:Този автомобил няма нужда и от ОБД!

Колега, виждам че си запознат :) По ника ти съдя, че имаш нещо общо с Ланди Ренцо. Би ли споделил малко информация - мисля че ще е полезна, не само за мен :beer
Примерно за ОБД-то, не знам дали има нужда, но примерно аз си имам кабелче за диагностика, и съответно би било добре ако може да имам достъп и до ЕКУ-то на инжекциона( за четене на грешки най-вече, ако нещо забележа непривично поведение на колата ).

ОБД-то се свързва с автомобили след 2002год.Затова и на теб няма да ти върши работа.Кабела за диагностика няма да ти върши работа за ГИ-то.За монтаж нашия сервиз е зает почти до края на месеца в София.В Пловдив има по голяма възможност.Мога да говоря с някой от партньорите ако се интересуваш от нашата марка.Лек ден!

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Вто 08 май 2012 8:55

Така, засега се спрях на сервиза на Ланди на Ботевградско шосе в София.
Имам запазен час за след 2 седмици.
Това което ми казаха е че понеже мотора е малко над границата от 140 kW( 142 ) е добре да се сложи двустепенен изпарител. Което на мен не ми говори много-много. Разбирам че е за по-мощни мотори. Излиза една идея по-скъпо, но пък предполагам колата ще може да си позапази динамиката , или се бъркам ? ( току виж взела че станала по-мощна :mrgreen: ).

Друго което ми изникна като въпрос е относно бензиновите дюзи - колата ще си пали на бензин, даже мисля евентуално да ги питам да я направят да прехвърля на газ чак като си загрее оптимално( 90 градуса ).
Но се притеснявам от запушване на тези дюзи. Та те ми казаха че имало опция на по-високи обороти да се направи да впръсква и по малко бензинец( примерно това би било полезно при изпреварване, като се вкара 3-та и се изреже над 5000 оборота ).
Има ли някой който да е с такава опция ? Как се държи колата при различните обороти ?

Поздрави,
Сашо.

Върни се в “Автогазови уредби”