Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Re: Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?

Мнениеот Pirogov » Нед 06 май 2012 7:51

Колега ако искаш може да намина някой път да се облекча в резервоара, виждам че търсиш икономия, моята урина е с много високо цетаново число ;) По - добре е от гранясал зехтин от черупки ;)

jeli vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jeli vw » Нед 06 май 2012 9:15

Pirogov написа:Колега ако искаш може да намина някой път да се облекча в резервоара, виждам че търсиш икономия, моята урина е с много високо цетаново число ;) По - добре е от гранясал зехтин от черупки ;)

Колега,немаш ядове,само да не ти стане навик и да си намериш нова работа :)

Последна промяна от gr_kanev на Пон 07 май 2012 18:05, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

jeli vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jeli vw » Нед 06 май 2012 9:18

Добре колеги убедихте ме да не слагам :) първо ще пробвам на някое по-старо дизелче.....просто ми е интересно как ще върви с това олио ,как ще пали,как ще работи двигателя ........иначе колата си е супер икономична кво повече да искам от нея ;) ако некой е мераклия за олиото може да се разбереме :)

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 06 май 2012 9:20

Pirogov написа:
Колега ако искаш може да намина някой път да се облекча в резервоара, виждам че търсиш икономия, моята урина е с много високо цетаново число По - добре е от гранясал зехтин от черупки [/quote]

Ей тва беше много тъпо. Това и в Бисерите не заслужава
Иначе и аз съм против тези алтернативи с олиото. По -точно като дойде студът и почва едно безкрайно чистене на резервоари, сонди, горивопроводи, филтри.....Тука у нашию край му викаме, че "козата си сака пръч"[

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 06 май 2012 9:28

Добавяй по малко в нафтата, не се шашкай от мнение на хора, които хал хабер си нямат.
Ако знаеш какви боклуци има в нафтата...

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 06 май 2012 9:41

Сипвай смело 60-40, и се не бой, едно Ивеко Дейли го караме само със употребявано олио от един ресторант,лятото на 50л олио само 10л нафта се сипва и върви така вече 3та година

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Нед 06 май 2012 10:47

jeli vw написа:Добре колеги убедихте ме да не слагам :) първо ще пробвам на някое по-старо дизелче.....просто ми е интересно как ще върви с това олио ,как ще пали,как ще работи двигателя ........иначе колата си е супер икономична кво повече да искам от нея ;) ако некой е мераклия за олиото може да се разбереме :)

Слагай смело,само да няма боклуци...Един авер на ПД взе да слага,АХФ-носи на много бой,единсвената разлика е , че отзад ще мирише на мекици....Дрого нищо няма да осетиш....50:50 е добра комбинация за топлото време.... :beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 06 май 2012 14:20

И с гранясало ли става бе колеги :shock Аз карам с олио и нафта- смес евридейката си ( не ми е готова на 100% системата за олио и затова не смея на 100% олио ) ,ама чак и с гранясало да става :roll: И на мен да ми "изпадне" 300 кила зехтин за "технически" цели и аз го подкарвам в резервоара mhihi ,ама този на колегата е гранясал :wink: как става "оправията" ....Няма ли да скапе нещо по мАторЯ :roll: .....

Потребителски аватар
villi78
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот villi78 » Нед 06 май 2012 14:31

samo_pechka написа:И с гранясало ли става бе колеги :shock Аз карам с олио и нафта- смес евридейката си ( не ми е готова на 100% системата за олио и затова не смея на 100% олио ) ,ама чак и с гранясало да става :roll: И на мен да ми "изпадне" 300 кила зехтин за "технически" цели и аз го подкарвам в резервоара mhihi ,ама този на колегата е гранясал :wink: как става "оправията" ....Няма ли да скапе нещо по мАторЯ :roll: .....

Освен по мириса,не вярвам по друго да може да се познае че е гранясало,а не вярвам на мотора да му пресяда :talk:

Последна промяна от gr_kanev на Пон 07 май 2012 18:06, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Нед 06 май 2012 20:36

После ще има още една тема "Не пали, помощ".. Колега, щом нямаш проблеми с колата, защо си ги причиняваш?

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Нед 06 май 2012 22:01

Ако е много гъст, ще трябва да си направиш някоя система за отопление на зехтина, за да се затопля и по този начин става по "рядък", че иначе ще задръства всичко :) Преди баща ми си караше голф 2-ката на олио (без нафта) и нямаше никакви проблеми...ама беше 1.6 чист дизел. На TDI-то не знам как ще е ;)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 07 май 2012 20:51

muns61 написа:Добавяй по малко в нафтата, не се шашкай от мнение на хора, които хал хабер си нямат.
Ако знаеш какви боклуци има в нафтата...

Добре... кажи тогава какво става с ненаситените късоверижни мастни КИСЕЛИНИ с които е богат зехтина,щом допълнително се окислят(гранясал зехтин)????И каква е киселинността и увреждащият ефект на продуктите на бактериалния метаболизъм с които бъка ГРАНЯСАЛИЯ зехтин????

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Пон 07 май 2012 21:14

Joker, на този въпрос може да отговори евентуално студент от горните курсове на ХТИ. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 07 май 2012 21:29

Аз ...ми дойде на ума една простотия :Mr Green Fun ако това гранясало олио се нагрее до към 150-160 градуса към 15-20 минути ( и половин час ако трябва) и след това се прецеди поне два пъти ,няма ли да стане :roll: :oops: дали ще има вредни и агресивни "съставки" в поносима степен, без да съсипе моторетката или все тая ще е :oops:

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Пон 07 май 2012 21:59

Съжелявам, че спамя в темата на колегата ама да не правя нова искам да попитам колко на колко се смесва масло с нафта .. колата е чист дизел 1.9d поло 6н сега слагам около 100 грама на 10 литра .. ? :bishop

Върни се в “Дизелови агрегати”