Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
Re: Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
Колега ако искаш може да намина някой път да се облекча в резервоара, виждам че търсиш икономия, моята урина е с много високо цетаново число
По - добре е от гранясал зехтин от черупки 
-
jeli vw
- Автомобил:
- Двигател:
Pirogov написа:Колега ако искаш може да намина някой път да се облекча в резервоара, виждам че търсиш икономия, моята урина е с много високо цетаново числоПо - добре е от гранясал зехтин от черупки
Колега,немаш ядове,само да не ти стане навик и да си намериш нова работа
Последна промяна от gr_kanev на Пон 07 май 2012 18:05, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
-
jeli vw
- Автомобил:
- Двигател:
Добре колеги убедихте ме да не слагам
първо ще пробвам на някое по-старо дизелче.....просто ми е интересно как ще върви с това олио ,как ще пали,как ще работи двигателя ........иначе колата си е супер икономична кво повече да искам от нея
ако некой е мераклия за олиото може да се разбереме 
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Pirogov написа:
Колега ако искаш може да намина някой път да се облекча в резервоара, виждам че търсиш икономия, моята урина е с много високо цетаново число По - добре е от гранясал зехтин от черупки [/quote]
Ей тва беше много тъпо. Това и в Бисерите не заслужава
Иначе и аз съм против тези алтернативи с олиото. По -точно като дойде студът и почва едно безкрайно чистене на резервоари, сонди, горивопроводи, филтри.....Тука у нашию край му викаме, че "козата си сака пръч"[
Колега ако искаш може да намина някой път да се облекча в резервоара, виждам че търсиш икономия, моята урина е с много високо цетаново число По - добре е от гранясал зехтин от черупки [/quote]
Ей тва беше много тъпо. Това и в Бисерите не заслужава
Иначе и аз съм против тези алтернативи с олиото. По -точно като дойде студът и почва едно безкрайно чистене на резервоари, сонди, горивопроводи, филтри.....Тука у нашию край му викаме, че "козата си сака пръч"[
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Добавяй по малко в нафтата, не се шашкай от мнение на хора, които хал хабер си нямат.
Ако знаеш какви боклуци има в нафтата...
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сипвай смело 60-40, и се не бой, едно Ивеко Дейли го караме само със употребявано олио от един ресторант,лятото на 50л олио само 10л нафта се сипва и върви така вече 3та година
-
tdi_20yare
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
jeli vw написа:Добре колеги убедихте ме да не слагампърво ще пробвам на някое по-старо дизелче.....просто ми е интересно как ще върви с това олио ,как ще пали,как ще работи двигателя ........иначе колата си е супер икономична кво повече да искам от нея
ако некой е мераклия за олиото може да се разбереме
Слагай смело,само да няма боклуци...Един авер на ПД взе да слага,АХФ-носи на много бой,единсвената разлика е , че отзад ще мирише на мекици....Дрого нищо няма да осетиш....50:50 е добра комбинация за топлото време....

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И с гранясало ли става бе колеги
Аз карам с олио и нафта- смес евридейката си ( не ми е готова на 100% системата за олио и затова не смея на 100% олио ) ,ама чак и с гранясало да става
И на мен да ми "изпадне" 300 кила зехтин за "технически" цели и аз го подкарвам в резервоара
,ама този на колегата е гранясал
как става "оправията" ....Няма ли да скапе нещо по мАторЯ
.....
,ама този на колегата е гранясал - villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
samo_pechka написа:И с гранясало ли става бе колегиАз карам с олио и нафта- смес евридейката си ( не ми е готова на 100% системата за олио и затова не смея на 100% олио ) ,ама чак и с гранясало да става
И на мен да ми "изпадне" 300 кила зехтин за "технически" цели и аз го подкарвам в резервоара
,ама този на колегата е гранясал
как става "оправията" ....Няма ли да скапе нещо по мАторЯ
.....
Освен по мириса,не вярвам по друго да може да се познае че е гранясало,а не вярвам на мотора да му пресяда

Последна промяна от gr_kanev на Пон 07 май 2012 18:06, променено общо 1 път.
- goshy
- Автомобил: 2009 VW Tiguan
- Двигател: 2.0 TDI
После ще има още една тема "Не пали, помощ".. Колега, щом нямаш проблеми с колата, защо си ги причиняваш?
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Ако е много гъст, ще трябва да си направиш някоя система за отопление на зехтина, за да се затопля и по този начин става по "рядък", че иначе ще задръства всичко
Преди баща ми си караше голф 2-ката на олио (без нафта) и нямаше никакви проблеми...ама беше 1.6 чист дизел. На TDI-то не знам как ще е 
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
muns61 написа:Добавяй по малко в нафтата, не се шашкай от мнение на хора, които хал хабер си нямат.
Добре... кажи тогава какво става с ненаситените късоверижни мастни КИСЕЛИНИ с които е богат зехтина,щом допълнително се окислят(гранясал зехтин)????И каква е киселинността и увреждащият ефект на продуктите на бактериалния метаболизъм с които бъка ГРАНЯСАЛИЯ зехтин????
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Joker, на този въпрос може да отговори евентуално студент от горните курсове на ХТИ. 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз ...ми дойде на ума една простотия
ако това гранясало олио се нагрее до към 150-160 градуса към 15-20 минути ( и половин час ако трябва) и след това се прецеди поне два пъти ,няма ли да стане
дали ще има вредни и агресивни "съставки" в поносима степен, без да съсипе моторетката или все тая ще е 
ако това гранясало олио се нагрее до към 150-160 градуса към 15-20 минути ( и половин час ако трябва) и след това се прецеди поне два пъти ,няма ли да стане - BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Съжелявам, че спамя в темата на колегата ама да не правя нова искам да попитам колко на колко се смесва масло с нафта .. колата е чист дизел 1.9d поло 6н сега слагам около 100 грама на 10 литра .. ? 

Върни се в “Дизелови агрегати”