Връщане на стока Deichmann

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Връщане на стока Deichmann

Мнениеот kr1s0 » Съб 05 май 2012 23:33

Здравейте колеги.Днес след като обух маратонките,които си бях купил от Deichmann забелязах,че ми стягат прекалено много,и така и така не се отпуснаха.Решил съм да ги върна и да си искам парите,за да си купя други (може и да не е от тях) Все още съм в 7дневния срок от датата на закупуване на маратонките,пазя бележката си от тях,кутията и всичко.Мога да приведа маратонките в годен търговски вид,което е едно от условията за връщане.В закона за защита на потребителите в чл.55 намерих подобна информация за 7-дневния срок,но не мога да го разбера точно дали моят случай влиза в този параграф.Моля някой от по-запознатите да ми каже имам ли право да си искам парите,или да не се правя труда :roll:

Благодаря предварително!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Връщане на стока Deichmann

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 05 май 2012 23:38

Според мен нямаш никакво основание да ги връщаш Това че ти си мислил че ще се отпуснат а те не са не е дефект

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 05 май 2012 23:43

Добре,но аз не искам да правя рекламация,просто бях чувал,че ако не е нарушен търговският вид мога в 7дневен срок да върна стоката.Имам подозрения,че ще тръгнат да се разлепват на едно място,но за там си имам 2месеца гаранция за маратонките.Там вече е ясна процедурата,но ми беше останало в главата това за 7дневен срок,та реших да си попитам.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 05 май 2012 23:48

Защо анализираме, а просто не отидеш и не (опиташ да) го направиш?

В повечето случай в БГ е важен не закона, а манталитета на търговеца.
В Дайхман в Германия това не е проблем.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 05 май 2012 23:56

Ами просто исках да бъда по-подготвен ако има някой,на който му се е налагало нещо подобно колега.Най-лесно утре ще отида :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 06 май 2012 0:24

kr1s0 написа:Ами просто исках да бъда по-подготвен ако има някой,на който му се е налагало нещо подобно колега.Най-лесно утре ще отида :beer

Попринцип това за връщането важи най-вече за онлайн покупки. Но според мен би трябвало да можеш да ги върнеш и така, стига да са "като нови".

KirilGeorgiev написа:Според мен нямаш никакво основание да ги връщаш Това че ти си мислил че ще се отпуснат а те не са не е дефект

Както коментирахме и в една друга тема, фактът, че "не го кефят" и е размислил е напълно основателна причина да ги върне (стига да са в състояние като при покупката, т.е. да нямат никаква амортизация където и да било).
Поне в белите страни е така и така трябва да бъде!
Викат му закрила на потребителя.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 06 май 2012 7:33

Ако не са носени, няма никакви проблеми...отивай смело...

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 06 май 2012 7:39

Длъжни са! В 7 дневен срок имаш право :arrow:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 06 май 2012 9:59

Имам 300метра ходене както му се вика + това ще ги изчистя така,че да изглеждат ,че са като нови :lol:
Благодаря колеги :bowdown

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 06 май 2012 10:11

За длъжни, длъжни са гадовете, но ние живеем в Африка или по-скоро някаква смесица от дивия запад преди век и половина и древна Япония където самураите, каубоите, туземците, решават правните казуси с кавга, бой, заплахи, итн..., миналата година си купувам маратонки от един "аутлет" в кавички, прибирам се вкъщи, обувам ги и разхождам в рамките на апартамента ми за 5 мин и съответно решавам, че ми стискат, и веднага ги върнах в магазина, сумарно от закупуването до връщането им в магазина е изминало по малко от 30мин, като разбраха в магазина за какво се връщам, чаровността на продавачките се секна, и от там се почна, ами не може, чакай да питаме управителя, мрънкане хъкане, аз им казах, няма начин да не ми върнат парите, връщам стоката в изряден вид, в рамките на 3дни от закупуването, плюс това е минало само половин час и съм напълно в правото си, в крайна сметка след 10мин реплики и дуплики, ми върнаха парите!!!!!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Нед 06 май 2012 10:38

Aз пък не си купувам тесни обувки, които не ми харесват и нямам такива проблеми. Чудя ви се вие защо си купувате обувки, които не ви харесват. че отгоре на всичко са ви и тесни.
Някъв вид мазохисъм ми се струва. Купуваш си грозни, тесни и неудобни обувки и след това почваш да се тревожиш дали ще ти върнат парите. Че даже и тема пускаш. И я следиш :не: death

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Нед 06 май 2012 10:41

Там сменят без проблем,носи си опаковката и касовата бележка.Януари месец купихме детски обувки от там за подарък.На детето се оказаха малки и след 2 дни отидохме и ги сменихме без проблем.Имаше и нов модел , малко по евтин на промоция даже и пари ни върнаха.Със сигурност няма да имаш проблем ;)

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Нед 06 май 2012 10:55

Колега не се притеснявай, а иди и ги върни заедно с касовото бонче и въобще както си ги взел от магазина. Точно с DEICHMANN сме вършили тази процедура. Купихме един Найк за приятел да рита с тях, но се оказа по-малък номер. Заедно с него отидохме в магазина, харесахме един друг Найк с 15 лева по-скъп и просто доплатихме разликата. Проблеми нямаше никакви и персонала на магазина се държа много любезно. Става въпрос за магазин във варненски мол :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 06 май 2012 11:25

За подмяна проблем няма да има, но за връщане може и да ти се наложи да се поразправяш. За съжаление българските търговци все още са с манталитет на бай Ганьо. От друга страна ако са франчайз може да ги задължават на някакви общи правила за фирмата, тъй че...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 май 2012 11:30

И ние сме питали дали може да се върнат обувки ако не стават на човек /трудно подвижен и не е за ходене по магазините/ и казаха че няма проблем ако са във вида в който са купени с касовата бележка,виж вече ако има някакви следи от ползване /и за 300 метра може да се появят/ не знам каква е хавата. Лично аз ако имах съмнения дали ще ми убиват обувките бих си ги обул в къщи за 1-2ч и то ще се разбере но нямаше да тръгна навън да ги разтъпквам !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”