Благодаря предварително!
Връщане на стока Deichmann
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Връщане на стока Deichmann
Здравейте колеги.Днес след като обух маратонките,които си бях купил от Deichmann забелязах,че ми стягат прекалено много,и така и така не се отпуснаха.Решил съм да ги върна и да си искам парите,за да си купя други (може и да не е от тях) Все още съм в 7дневния срок от датата на закупуване на маратонките,пазя бележката си от тях,кутията и всичко.Мога да приведа маратонките в годен търговски вид,което е едно от условията за връщане.В закона за защита на потребителите в чл.55 намерих подобна информация за 7-дневния срок,но не мога да го разбера точно дали моят случай влиза в този параграф.Моля някой от по-запознатите да ми каже имам ли право да си искам парите,или да не се правя труда
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Връщане на стока Deichmann
Според мен нямаш никакво основание да ги връщаш Това че ти си мислил че ще се отпуснат а те не са не е дефект
Добре,но аз не искам да правя рекламация,просто бях чувал,че ако не е нарушен търговският вид мога в 7дневен срок да върна стоката.Имам подозрения,че ще тръгнат да се разлепват на едно място,но за там си имам 2месеца гаранция за маратонките.Там вече е ясна процедурата,но ми беше останало в главата това за 7дневен срок,та реших да си попитам.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Защо анализираме, а просто не отидеш и не (опиташ да) го направиш?
В повечето случай в БГ е важен не закона, а манталитета на търговеца.
В Дайхман в Германия това не е проблем.
В повечето случай в БГ е важен не закона, а манталитета на търговеца.
В Дайхман в Германия това не е проблем.
Ами просто исках да бъда по-подготвен ако има някой,на който му се е налагало нещо подобно колега.Най-лесно утре ще отида 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
kr1s0 написа:Ами просто исках да бъда по-подготвен ако има някой,на който му се е налагало нещо подобно колега.Най-лесно утре ще отида
Попринцип това за връщането важи най-вече за онлайн покупки. Но според мен би трябвало да можеш да ги върнеш и така, стига да са "като нови".
KirilGeorgiev написа:Според мен нямаш никакво основание да ги връщаш Това че ти си мислил че ще се отпуснат а те не са не е дефект
Както коментирахме и в една друга тема, фактът, че "не го кефят" и е размислил е напълно основателна причина да ги върне (стига да са в състояние като при покупката, т.е. да нямат никаква амортизация където и да било).
Поне в белите страни е така и така трябва да бъде!
Викат му закрила на потребителя.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не са носени, няма никакви проблеми...отивай смело...
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Длъжни са! В 7 дневен срок имаш право 
Имам 300метра ходене както му се вика + това ще ги изчистя така,че да изглеждат ,че са като нови
Благодаря колеги
Благодаря колеги

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
За длъжни, длъжни са гадовете, но ние живеем в Африка или по-скоро някаква смесица от дивия запад преди век и половина и древна Япония където самураите, каубоите, туземците, решават правните казуси с кавга, бой, заплахи, итн..., миналата година си купувам маратонки от един "аутлет" в кавички, прибирам се вкъщи, обувам ги и разхождам в рамките на апартамента ми за 5 мин и съответно решавам, че ми стискат, и веднага ги върнах в магазина, сумарно от закупуването до връщането им в магазина е изминало по малко от 30мин, като разбраха в магазина за какво се връщам, чаровността на продавачките се секна, и от там се почна, ами не може, чакай да питаме управителя, мрънкане хъкане, аз им казах, няма начин да не ми върнат парите, връщам стоката в изряден вид, в рамките на 3дни от закупуването, плюс това е минало само половин час и съм напълно в правото си, в крайна сметка след 10мин реплики и дуплики, ми върнаха парите!!!!!
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aз пък не си купувам тесни обувки, които не ми харесват и нямам такива проблеми. Чудя ви се вие защо си купувате обувки, които не ви харесват. че отгоре на всичко са ви и тесни.
Някъв вид мазохисъм ми се струва. Купуваш си грозни, тесни и неудобни обувки и след това почваш да се тревожиш дали ще ти върнат парите. Че даже и тема пускаш. И я следиш

Някъв вид мазохисъм ми се струва. Купуваш си грозни, тесни и неудобни обувки и след това почваш да се тревожиш дали ще ти върнат парите. Че даже и тема пускаш. И я следиш

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Там сменят без проблем,носи си опаковката и касовата бележка.Януари месец купихме детски обувки от там за подарък.На детето се оказаха малки и след 2 дни отидохме и ги сменихме без проблем.Имаше и нов модел , малко по евтин на промоция даже и пари ни върнаха.Със сигурност няма да имаш проблем 
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Колега не се притеснявай, а иди и ги върни заедно с касовото бонче и въобще както си ги взел от магазина. Точно с DEICHMANN сме вършили тази процедура. Купихме един Найк за приятел да рита с тях, но се оказа по-малък номер. Заедно с него отидохме в магазина, харесахме един друг Найк с 15 лева по-скъп и просто доплатихме разликата. Проблеми нямаше никакви и персонала на магазина се държа много любезно. Става въпрос за магазин във варненски мол 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
За подмяна проблем няма да има, но за връщане може и да ти се наложи да се поразправяш. За съжаление българските търговци все още са с манталитет на бай Ганьо. От друга страна ако са франчайз може да ги задължават на някакви общи правила за фирмата, тъй че...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И ние сме питали дали може да се върнат обувки ако не стават на човек /трудно подвижен и не е за ходене по магазините/ и казаха че няма проблем ако са във вида в който са купени с касовата бележка,виж вече ако има някакви следи от ползване /и за 300 метра може да се появят/ не знам каква е хавата. Лично аз ако имах съмнения дали ще ми убиват обувките бих си ги обул в къщи за 1-2ч и то ще се разбере но нямаше да тръгна навън да ги разтъпквам !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”