Връщане на стока Deichmann

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Връщане на стока Deichmann

Мнениеот kr1s0 » Нед 06 май 2012 14:43

scuba написа:Aз пък не си купувам тесни обувки, които не ми харесват и нямам такива проблеми. Чудя ви се вие защо си купувате обувки, които не ви харесват. че отгоре на всичко са ви и тесни.
Някъв вид мазохисъм ми се струва. Купуваш си грозни, тесни и неудобни обувки и след това почваш да се тревожиш дали ще ти върнат парите. Че даже и тема пускаш. И я следиш :не: death

Къде съм казал,че не ми харесват ?? Даже това е причината да ги взема,въпреки че ми стягаха малко с надеждата да се отпуснат като ги понося.Сега си представи колко са ми харесали,за да съм склонен да поема този риск.А това защо съм пуснал тема,и дали я следя,и изобщо всичко свързано с темата ,която АЗ съм пуснал теб те интересува най-малко.Ако имаше да кажеш нещо по случая.. трябваше да го кажеш,а не само да ми опяваш какво съм можел,и какво не. :063:

Сега по темата..
Бях до магазина днес,изслуша ме служителката,не реагира остро,поговорихме си за възможностите,които имам.Предложи ми да видя дали може да намеря аналог,който да взема,и да доплатя/да ми върнат пари.Намерих едни 45номер,но се оказа,че ми стягат малко и те,та се оказа,че няма да има подходящ номер.Попитах след като няма с какво да ги заменим каква ще е процедурата ,и дали ще мога да си взема парите,на което тя отговори,че е възможно ,но те не са упълномощени да правят това,а само управителката им,която пък е в понеделник,вторник и сряда до 12:00 там,така че сега ще отида утре или в други ден да говоря с нея.Но бях очарован от отношението им към мен,даже викна нейна колежка,която пък откри ,че скосяването в горната част на 2те маратонки беше различно,и ми посочи тази,която ме убиваше точно,че е била по-рязко скосена,така че е имало защо да се върна,и да си потърся парите,или замяната :beer

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Нед 06 май 2012 14:47

В пълното право си да ги подмениш, но може би с друг размер или на същата цена друг модел. Дали ще ти върнат парите зависи от това кой ще седи срещу теб. Отиди и провери, но на 100про няма да се върнеш със същите обуща :)))

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 06 май 2012 15:04

Еми браво на тях,ама аз бих взел веднага други,за да не се разкарвам по 100 пъти,ама ти се знаеш :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 06 май 2012 16:50

kr1s0 написа:...

Немско обслужване с български оттенък - какво значи "ние не сме упълномощени, само управителката, ама нея я няма до понеделник"
Тоя магазин или работи, или не! Ако работи, щом така са го измислили, управителката трябва да е на работното си място!!

Щото ако аз кажа "искам тия маратонки, ама не съм упълномощен да плащам, само жена ми, ама тя днеска я няма, та ще взема маратонките ама вие елате да си вземете парите в други ден" надали ще им хареса :idea:

Разбира се продавачките не са виновни за това, но едно мъничко оплакване до централата и следващите 50 съботи управителката ще е на работа от 8 до 8.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 07 май 2012 1:10

StS написа:Длъжни са! В 7 дневен срок имаш право :arrow:

Тази тема е поредния пример как като потребители не си знаем правата и задълженията.

Haralampi написа:Разбира се продавачките не са виновни за това, но едно мъничко оплакване до централата и следващите 50 съботи управителката ще е на работа от 8 до 8.

Едва ли това ще свърши работа, предполагам че отсъствието на управителката не е своеволие, а решение на тези от "централата". Защото за да е на работа управителката трябва и някой да и плати за това mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 07 май 2012 8:38

Winner25 написа:
StS написа:Длъжни са! В 7 дневен срок имаш право :arrow:

Тази тема е поредния пример как като потребители не си знаем правата и задълженията.

Искам ти да имаш магазин и някой да ти върне малко носени обувки понеже му стискат да видим как ще тълкуваш правата и задълженията :012: Или да си собственик на магазин за техника,ама не като технополис а квартален и в петък да дойдат двама да ти донесат едно LCD купено в понеделник за 1000лв и една пералня за 600 и да си искат парите щото не ги кефят уредите...тогава нещата стават малко по-други !

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 07 май 2012 9:37

Нищо не е по-друго!! Ако искаш да взимаш, трябва да се научиш и да даваш и уважаваш :idea: Ако не можеш - сменяш професията!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 07 май 2012 9:42

Haralampi написа:Нищо не е по-друго!! Ако искаш да взимаш, трябва да се научиш и да даваш и уважаваш :idea: Ако не можеш - сменяш професията!

Не знам дали си работил с клиенти, но разбери че не всички клиенти са като теб. Ако ти би върнал продукт защото не ти харесва, други биха го направили безпричинно.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 07 май 2012 9:57

Winner25 написа:
Haralampi написа:Нищо не е по-друго!! Ако искаш да взимаш, трябва да се научиш и да даваш и уважаваш :idea: Ако не можеш - сменяш професията!

Не знам дали си работил с клиенти, но разбери че не всички клиенти са като теб. Ако ти би върнал продукт защото не ти харесва, други биха го направили безпричинно.

Несъмнено има и такива. Но едновременно с това пък е твое право като търговец да откажеш да продадеш стока на вече познат клиент, ако смяташ, че ще ти я върне за 14-ти път :idea:

Но все пак правилата се правят в интерес на масовия потребител, а не на изключенията.

Иначе да, имам няколко години опит с клиенти - никога не сме отказвали връщане на продукт (стига да е в оригиналния си вид разбира се). Винаги е било по-важно печеленето на траен клиент, от колкото one time deal...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 07 май 2012 11:33

Winner25 написа:

Вие все едно откривате топлата вода в търговията на дребно и никой никъде по света не е имал магазин, в който е приемал върната стока. Хората отдавна са изчислили, че статистически е по-изгодно да приемат малък брой върнати продукти. Предполагам, че ако си отишъл да купиш 200 чифта дънки от Турция, които да продадеш на пазара в Каспичан нещата за теб стоят малко по-различно, ама е смешно един магазин, който се опитва да държи някакво ниво за пред публиката да се цигани за стока, чийто производствени разходи са 10-20% от продажната цена. Виж обаче не оправдавам много автора за това, че е ходил по улицата с обувките - за мен разумното е ако имаш съмнения да ги разтъпчеш у вас.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 07 май 2012 12:16

Haralampi написа: Но едновременно с това пък е твое право като търговец да откажеш да продадеш стока на вече познат клиент, ако смяташ, че ще ти я върне за 14-ти път :idea:

Сигурен ли си, че търговеца има такова право :roll:
Преди няколко години на някакви цигани им отказали да им сервират в заведение и те завели дело за дискриминация. Циганите спечелили делото доколкото си спомням.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 07 май 2012 12:26

Аз пък друго не мога да се начудя. Как някой ще си купи дреха/обувка, която му е видимо неудобна и ще разчита, че ще отпусне :lol: Като нямаш номер, който да ти е удобен просто си харесай друг модел, който ти е добре на крака или изобщо не си купувай :shock

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 07 май 2012 12:30

ktamen написа:
Haralampi написа: Но едновременно с това пък е твое право като търговец да откажеш да продадеш стока на вече познат клиент, ако смяташ, че ще ти я върне за 14-ти път :idea:

Преди няколко години на някакви цигани им отказали да им сервират в заведение и те завели дело за дискриминация. Циганите спечелили делото доколкото си спомням.

Ако си собственик, ВИНАГИ!! Имаш право да откажеш обслужване! Могат да спечелят делото ако този който е отказал обслужването си е казал че отказва обслужване щото са от малцинствата.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 07 май 2012 12:38

Мдааа... Я да чуя, кой от вас иска да даде 2000 лв за телевизор, който преди това някой е ползвал и върнал...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 07 май 2012 14:07

Traytor написа:
ktamen написа:

Ако си собственик, ВИНАГИ!! Имаш право да откажеш обслужване! Могат да спечелят делото ако този който е отказал обслужването си е казал че отказва обслужване щото са от малцинствата.

Точно така!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”