Колеги, моля за помощ ако някой е имал същия проблем с Golf3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mr.thebest
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги, моля за помощ ако някой е имал същия проблем с Golf3

Мнениеот mr.thebest » Съб 05 май 2012 13:06

Температурнит датчик на тройника сигурен ли си, че е в час?

Потребителски аватар
audiquattro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiquattro » Вто 08 май 2012 18:00

mr.thebest написа:Температурнит датчик на тройника сигурен ли си, че е в час?

Колега за сега няма причини да се съмнявам в темп.датчик колата поддържа и отчита добре температурата ако загрее малко на градско каране перката се включва когато трябва!

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Вто 08 май 2012 18:56

Карам и на газ и на бензин, сондата си е на мястото и е вързана, няма голяма разлика в разхода, зависи с колко карам де мотора ми е 1.6 ми. Газовата съм си е слагал сам и няма никакви маниполации на системата, само съм спрял с релета дюзата и помпата да не работят , докато съм на газ !

Потребителски аватар
audiquattro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiquattro » Вто 08 май 2012 19:18

Добре де колега като им сложа релета на дюзата и помпата как ще стане ресетването на компютъра той моя като го откача от акумулатора само тогава се оправя за ден и след това отново 2000 оборота ги държи! Стъпковия мотор е сменен преди два дни!

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Вто 08 май 2012 19:31

Добре колега а при мен защо не е така ? Не съм ползвал емулатори за сондата и настойки освен тези за регулиране на газта ? Всичко е правено в домаши условия за поставяне на газовото. Някои датчик ти прави проблем !

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 08 май 2012 19:41

имах същия проблем в продължение на много години,бях го решил по един начин,сега съм на друг,доста по-ефективен.С ламбда емулатор съм и ресет на компа заради дюзата,но не е направен с реле а елементарно,като връзване на касетофон.При мен държеше 1800 оборота и сменях стъпков мотор,ходих по диагностики и нищо.На газ бяях туширал проблема с навиване на болта на изпаритела до край почти ,оборотите бяха добре но пък динамиката си представи каква беше...
Ресета го направих заради дюзата,че трупаше грешка от там.Към ЕКУ-то отиват 2 плюса,единия е постоянен за паметта,а другия е през ключа,също както при авто касетофоните.Отрязах постоянния и го вързах за подвижния.Така с всяко изгасяне на двигатела компа се ресетва.А проблема с оборотите го реших,като разбутах ТПС-а.Това го усетих след едно такова задържане на оборотите,изключих му буксата и оборотите се кротнаха.Първо взех друг ТПС,после обаче си сложих стария и така карам,настроих го на ръка и толкоз.Бях питал тук във форума ако ида на адаптация дали ще го разбутат и ще ми върнат проблема,но никой не знаеше.В тази връзка пред като ходих по диагностики го настройваха,но проблема си остана...Вече не ходя по такива.Успех!

audiquattro написа:Добре де колега като им сложа релета на дюзата и помпата как ще стане ресетването на компютъра той моя като го откача от акумулатора само тогава се оправя за ден и след това отново 2000 оборота ги държи! Стъпковия мотор е сменен преди два дни!

като сложиш тея релета те та газ ще изключват въпросните обекти и компа няма да трупа грешки от тях,но ще си пази картината на бензин и после ще имаш нормален разход.Някои слагат ресет реле на самия комп,което върши същата работа като моя механичен начин-просто изключва компа и го ресетва.
Но ти като искаш всичко да ти е по старому,а ти дава грешка ламбда-защо питаш?Смени си ламбдата.

Потребителски аватар
audiquattro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiquattro » Сря 09 май 2012 17:34

Колеги уговорих се за другата седмица с един уж вещ по въпроса газаджия казах му за тези релета и това че колата е тествана с ВАГ кабел на комп. и дава само тази грешка на ламбда сондата - всичко друго излиза че е в нормални стойности - ъгъла под който се отваря дроселната клапа при студен и топъл мотор - командвана от ТПС-а, обороти от 830 до 870 на празен ход, температурата е нормална перката се включва малко след 95 градуса. Ще пробвам това с релето на дюзата. Разхода на колата с тази ламбда сонда е 8/100 извън града бензин при 90-110км.h 12 градско на бензин а на Газ 7,2 извън града 11градско. Всичко и е наред само да елиминираме това задържане на оборотите. Благодаря на всички които се отзоваха с идеи по въпроса ако има напредък ще пиша по въпроса веднага! :beer

vlad711
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlad711 » Сря 09 май 2012 18:57

Колега припредния ми Голф беше двойка с 1800 кубиков двигател моноинжекция като сложих газовата се появи същия проблем.Карам като освододя от скорост оборотите отиват на 2000.Няма да забравя репликата на газаджията "о я виж компютъра ти бил от умните" запомнял някакви настройки от бензина и след това дава грешка като си на газ.Сложи някакво реле което беше малко скъпо около 30тина лева но след това я карах поне 5-6 години и никога повече не се появи този проблем

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 09 май 2012 21:15

vlad711 написа:Колега припредния ми Голф беше двойка с 1800 кубиков двигател моноинжекция като сложих газовата се появи същия проблем.Карам като освододя от скорост оборотите отиват на 2000.Няма да забравя репликата на газаджията "о я виж компютъра ти бил от умните" запомнял някакви настройки от бензина и след това дава грешка като си на газ.Сложи някакво реле което беше малко скъпо около 30тина лева но след това я карах поне 5-6 години и никога повече не се появи този проблем

Аз нещо за ресет-реле споменах ли????...ама то струва много по малко от 30лв.!!!А майсторът здраво те е лъгал....че нали на всеки компютър това му е работата...да е "умен" :mrgreen:

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 12 май 2012 7:17

Е моя комп значи е гениален,тези обороти/1800/ ги държеше въпреки ресета но само като я засиля и пусна по инерция.Повечето пъти като спирах да видя какво става и те падаха сами,до следващото засилване над 3500 оборота.Като чета поста на автора явно е с ГИ съдейки по разхода и по мерака за реле на дюзата.Обаче няма да е с ГИ а с обикновена и тогава е странно,че на бензин му гори повеч от на газ.Това пък от своя страна говори или за повреден температурен датчик,или както е показала диагностиката повредена ламбда.А щом го прави на газ и на бензин може да се окаже с моя проблем,сиреч релето да не помогне.Ще поживеем,ще видим.

Потребителски аватар
audiquattro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiquattro » Чет 24 май 2012 16:37

Колеги странна работа вече цяла седмица карам с новия стъпков мотор и ми е зъдържало оборотите само веднъж и затова още не сме сложили релето за да видим ефекта и от него човека каза да го наблюдавам и ако пак почне да прави магарии ще го слагаме. Как така изведнъж всичко заработи не знам дано да не е временно и пак да се побърка! Благодаря на всички които изказаха мнение по проблема! :drunk

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пет 25 май 2012 9:29

газовата ти уредба не е добре направена , прочети нещо по въпроса има достатъчно имфо за всичко в нета, избери най добрия вариант за тебе имам предвид инжекциона ти , щото той те ограничава какъв модел газова можеш да имаш ..... варианта с ресет реле не е добър ако имаш такова махни го (ето как ще ти го обясна представи си че имаш компютър с windows и при всяко палене на колата ти му правиш ресет дърпаш му захранващия кабел все едно му е спрял тока след като е заредил вече windowsa защото компа на колата му трябва време за да си запише в софтуера настройките след извесна работа на двигателя и това се повтаря всеки път при палене ... колко мислиш ще ти издържи windowsa в случая софтуера или дори самия хардуер компютъра ? ) по добрия вариант е ламбда емулатор свързан с компа на колата и втори газов комп който управлява всичко това трябва да прочетеш за да видиш коя е най добрата система съвместима с инжекциона на колата ти ... друго важно нещо в никакъв случай не слягай или махни ако имаш ключ, реле с което принудително ти се спира бензиновата помпа в резервоара това е изключително вреден способ

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пет 25 май 2012 9:45

забравих за ламбда сондата ... пич ти така или инече нямаш ламбда сонда тая джаджа е много полезна когато е изправна а за да е изправна трябва да се сменя често а в твоя случай и това не помага щото имаш и газ на сичко отгоре която допълнително ти поврежда сондата когато не е направена газовата както трябва ... така че в момента ти все едно нямаш такава сонда тя ти седи за украса там е но не работи ... ламбда сондата се сменя до колкото знам на около 100 тина хиляди колометри по спецификация нека ме поправят колегите ако греша и винаги когато на ВАГ комп покаже отклонение от стойностите ,... тя работи не в началото при палене на двг-то а след като загрее самата сонда до 350 градуса чак тогава връща имформация до компа дали да обедни или да обогати сместа , ако е изправна разбира се ...ако е направена газовата уредба както трябва тя компенсира горивната смес дори и при работа на газ и пак коригира бедна, богата смес и на газ така и така дава най минимален разход на гориво и при бензин и при газ (една подробност за да работи така сондата не трябва да имаш ламбда емулатор това е при пълните газови инжекциони) а също така и изкарва най дълго време ... ламбда сондата се поврежда най-бързо от лоша горивна смес прекалено бедна или прекалено богата като е още по бърза повредата и при газ ако не е налице правилна подбрана горивна смес

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пет 25 май 2012 9:53

за високите обороти температурния датчик който ти включва перката за охлаждане няма нищо общо с другия температурен датчик който управлява двигателя при студен старт , това са два отделни и абсолютно независими датчици а в някои коли са даже и повече датчици за студен старт зависи от модела и двигателя

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 25 май 2012 11:08

Колега i3v3a3n,то хубу да пишеш без да знаеш,ама и 3 поста един след друг...Недей да объркваш човека излишно.Няма да ти цитирам неточностите,просто ще ги оправя с пояснения.
1.На 1.8ми можеш да сложиш обикновена газова,можеш и по-модерна.Обикновена ако е ти трябва реле за ламбда и реле за дюзата.За помпата е по избор,нищо вредно няма в това да я изключваш.Според някои теории така и удължаваш живота.При мен си върти постояно.
При по-модерни газови където се ползва и ламбдата,се слага и стъпков мотор вместо тройник,чийто действия всъщност ги управлява компа.Това с втори комп съм виждал само на вносни газови,но за нас е твърде скъпо.
2.Когато нямаш нужните релета можеш да си сложиш ресет реле на компа.Не го сравнявай с УИНДОС,нищо общо няма.Можеш да го сравниш с CD вързано неправилно.Моя комп е ресетнат от 7 години и още не е сдал багажа,пък не знам.
Колата ми е над 320 000,още е с оригиналната ламбда.При положение,че на бензин карам само като ми свърши газта,квото с нея това и без нея.Спокойно мога да я извадя и хвърля,аз съм с обикновена газова.
Към автора,трети стъпков мотор ли сложи?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”