Колеги, моля за помощ ако някой е имал същия проблем с Golf3
-
mr.thebest
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги, моля за помощ ако някой е имал същия проблем с Golf3
Температурнит датчик на тройника сигурен ли си, че е в час?
- audiquattro
- Автомобил:
- Двигател:
mr.thebest написа:Температурнит датчик на тройника сигурен ли си, че е в час?
Колега за сега няма причини да се съмнявам в темп.датчик колата поддържа и отчита добре температурата ако загрее малко на градско каране перката се включва когато трябва!
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Карам и на газ и на бензин, сондата си е на мястото и е вързана, няма голяма разлика в разхода, зависи с колко карам де мотора ми е 1.6 ми. Газовата съм си е слагал сам и няма никакви маниполации на системата, само съм спрял с релета дюзата и помпата да не работят , докато съм на газ !
- audiquattro
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де колега като им сложа релета на дюзата и помпата как ще стане ресетването на компютъра той моя като го откача от акумулатора само тогава се оправя за ден и след това отново 2000 оборота ги държи! Стъпковия мотор е сменен преди два дни!
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Добре колега а при мен защо не е така ? Не съм ползвал емулатори за сондата и настойки освен тези за регулиране на газта ? Всичко е правено в домаши условия за поставяне на газовото. Някои датчик ти прави проблем !
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
имах същия проблем в продължение на много години,бях го решил по един начин,сега съм на друг,доста по-ефективен.С ламбда емулатор съм и ресет на компа заради дюзата,но не е направен с реле а елементарно,като връзване на касетофон.При мен държеше 1800 оборота и сменях стъпков мотор,ходих по диагностики и нищо.На газ бяях туширал проблема с навиване на болта на изпаритела до край почти ,оборотите бяха добре но пък динамиката си представи каква беше...
Ресета го направих заради дюзата,че трупаше грешка от там.Към ЕКУ-то отиват 2 плюса,единия е постоянен за паметта,а другия е през ключа,също както при авто касетофоните.Отрязах постоянния и го вързах за подвижния.Така с всяко изгасяне на двигатела компа се ресетва.А проблема с оборотите го реших,като разбутах ТПС-а.Това го усетих след едно такова задържане на оборотите,изключих му буксата и оборотите се кротнаха.Първо взех друг ТПС,после обаче си сложих стария и така карам,настроих го на ръка и толкоз.Бях питал тук във форума ако ида на адаптация дали ще го разбутат и ще ми върнат проблема,но никой не знаеше.В тази връзка пред като ходих по диагностики го настройваха,но проблема си остана...Вече не ходя по такива.Успех!
като сложиш тея релета те та газ ще изключват въпросните обекти и компа няма да трупа грешки от тях,но ще си пази картината на бензин и после ще имаш нормален разход.Някои слагат ресет реле на самия комп,което върши същата работа като моя механичен начин-просто изключва компа и го ресетва.
Но ти като искаш всичко да ти е по старому,а ти дава грешка ламбда-защо питаш?Смени си ламбдата.
Ресета го направих заради дюзата,че трупаше грешка от там.Към ЕКУ-то отиват 2 плюса,единия е постоянен за паметта,а другия е през ключа,също както при авто касетофоните.Отрязах постоянния и го вързах за подвижния.Така с всяко изгасяне на двигатела компа се ресетва.А проблема с оборотите го реших,като разбутах ТПС-а.Това го усетих след едно такова задържане на оборотите,изключих му буксата и оборотите се кротнаха.Първо взех друг ТПС,после обаче си сложих стария и така карам,настроих го на ръка и толкоз.Бях питал тук във форума ако ида на адаптация дали ще го разбутат и ще ми върнат проблема,но никой не знаеше.В тази връзка пред като ходих по диагностики го настройваха,но проблема си остана...Вече не ходя по такива.Успех!
audiquattro написа:Добре де колега като им сложа релета на дюзата и помпата как ще стане ресетването на компютъра той моя като го откача от акумулатора само тогава се оправя за ден и след това отново 2000 оборота ги държи! Стъпковия мотор е сменен преди два дни!
като сложиш тея релета те та газ ще изключват въпросните обекти и компа няма да трупа грешки от тях,но ще си пази картината на бензин и после ще имаш нормален разход.Някои слагат ресет реле на самия комп,което върши същата работа като моя механичен начин-просто изключва компа и го ресетва.
Но ти като искаш всичко да ти е по старому,а ти дава грешка ламбда-защо питаш?Смени си ламбдата.
- audiquattro
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги уговорих се за другата седмица с един уж вещ по въпроса газаджия казах му за тези релета и това че колата е тествана с ВАГ кабел на комп. и дава само тази грешка на ламбда сондата - всичко друго излиза че е в нормални стойности - ъгъла под който се отваря дроселната клапа при студен и топъл мотор - командвана от ТПС-а, обороти от 830 до 870 на празен ход, температурата е нормална перката се включва малко след 95 градуса. Ще пробвам това с релето на дюзата. Разхода на колата с тази ламбда сонда е 8/100 извън града бензин при 90-110км.h 12 градско на бензин а на Газ 7,2 извън града 11градско. Всичко и е наред само да елиминираме това задържане на оборотите. Благодаря на всички които се отзоваха с идеи по въпроса ако има напредък ще пиша по въпроса веднага! 

-
vlad711
- Автомобил:
- Двигател:
Колега припредния ми Голф беше двойка с 1800 кубиков двигател моноинжекция като сложих газовата се появи същия проблем.Карам като освододя от скорост оборотите отиват на 2000.Няма да забравя репликата на газаджията "о я виж компютъра ти бил от умните" запомнял някакви настройки от бензина и след това дава грешка като си на газ.Сложи някакво реле което беше малко скъпо около 30тина лева но след това я карах поне 5-6 години и никога повече не се появи този проблем
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vlad711 написа:Колега припредния ми Голф беше двойка с 1800 кубиков двигател моноинжекция като сложих газовата се появи същия проблем.Карам като освододя от скорост оборотите отиват на 2000.Няма да забравя репликата на газаджията "о я виж компютъра ти бил от умните" запомнял някакви настройки от бензина и след това дава грешка като си на газ.Сложи някакво реле което беше малко скъпо около 30тина лева но след това я карах поне 5-6 години и никога повече не се появи този проблем
Аз нещо за ресет-реле споменах ли????...ама то струва много по малко от 30лв.!!!А майсторът здраво те е лъгал....че нали на всеки компютър това му е работата...да е "умен"
- Iezekil
Е моя комп значи е гениален,тези обороти/1800/ ги държеше въпреки ресета но само като я засиля и пусна по инерция.Повечето пъти като спирах да видя какво става и те падаха сами,до следващото засилване над 3500 оборота.Като чета поста на автора явно е с ГИ съдейки по разхода и по мерака за реле на дюзата.Обаче няма да е с ГИ а с обикновена и тогава е странно,че на бензин му гори повеч от на газ.Това пък от своя страна говори или за повреден температурен датчик,или както е показала диагностиката повредена ламбда.А щом го прави на газ и на бензин може да се окаже с моя проблем,сиреч релето да не помогне.Ще поживеем,ще видим.
- audiquattro
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги странна работа вече цяла седмица карам с новия стъпков мотор и ми е зъдържало оборотите само веднъж и затова още не сме сложили релето за да видим ефекта и от него човека каза да го наблюдавам и ако пак почне да прави магарии ще го слагаме. Как така изведнъж всичко заработи не знам дано да не е временно и пак да се побърка! Благодаря на всички които изказаха мнение по проблема! 

-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
газовата ти уредба не е добре направена , прочети нещо по въпроса има достатъчно имфо за всичко в нета, избери най добрия вариант за тебе имам предвид инжекциона ти , щото той те ограничава какъв модел газова можеш да имаш ..... варианта с ресет реле не е добър ако имаш такова махни го (ето как ще ти го обясна представи си че имаш компютър с windows и при всяко палене на колата ти му правиш ресет дърпаш му захранващия кабел все едно му е спрял тока след като е заредил вече windowsa защото компа на колата му трябва време за да си запише в софтуера настройките след извесна работа на двигателя и това се повтаря всеки път при палене ... колко мислиш ще ти издържи windowsa в случая софтуера или дори самия хардуер компютъра ? ) по добрия вариант е ламбда емулатор свързан с компа на колата и втори газов комп който управлява всичко това трябва да прочетеш за да видиш коя е най добрата система съвместима с инжекциона на колата ти ... друго важно нещо в никакъв случай не слягай или махни ако имаш ключ, реле с което принудително ти се спира бензиновата помпа в резервоара това е изключително вреден способ
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
забравих за ламбда сондата ... пич ти така или инече нямаш ламбда сонда тая джаджа е много полезна когато е изправна а за да е изправна трябва да се сменя често а в твоя случай и това не помага щото имаш и газ на сичко отгоре която допълнително ти поврежда сондата когато не е направена газовата както трябва ... така че в момента ти все едно нямаш такава сонда тя ти седи за украса там е но не работи ... ламбда сондата се сменя до колкото знам на около 100 тина хиляди колометри по спецификация нека ме поправят колегите ако греша и винаги когато на ВАГ комп покаже отклонение от стойностите ,... тя работи не в началото при палене на двг-то а след като загрее самата сонда до 350 градуса чак тогава връща имформация до компа дали да обедни или да обогати сместа , ако е изправна разбира се ...ако е направена газовата уредба както трябва тя компенсира горивната смес дори и при работа на газ и пак коригира бедна, богата смес и на газ така и така дава най минимален разход на гориво и при бензин и при газ (една подробност за да работи така сондата не трябва да имаш ламбда емулатор това е при пълните газови инжекциони) а също така и изкарва най дълго време ... ламбда сондата се поврежда най-бързо от лоша горивна смес прекалено бедна или прекалено богата като е още по бърза повредата и при газ ако не е налице правилна подбрана горивна смес
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
за високите обороти температурния датчик който ти включва перката за охлаждане няма нищо общо с другия температурен датчик който управлява двигателя при студен старт , това са два отделни и абсолютно независими датчици а в някои коли са даже и повече датчици за студен старт зависи от модела и двигателя
- Iezekil
Колега i3v3a3n,то хубу да пишеш без да знаеш,ама и 3 поста един след друг...Недей да объркваш човека излишно.Няма да ти цитирам неточностите,просто ще ги оправя с пояснения.
1.На 1.8ми можеш да сложиш обикновена газова,можеш и по-модерна.Обикновена ако е ти трябва реле за ламбда и реле за дюзата.За помпата е по избор,нищо вредно няма в това да я изключваш.Според някои теории така и удължаваш живота.При мен си върти постояно.
При по-модерни газови където се ползва и ламбдата,се слага и стъпков мотор вместо тройник,чийто действия всъщност ги управлява компа.Това с втори комп съм виждал само на вносни газови,но за нас е твърде скъпо.
2.Когато нямаш нужните релета можеш да си сложиш ресет реле на компа.Не го сравнявай с УИНДОС,нищо общо няма.Можеш да го сравниш с CD вързано неправилно.Моя комп е ресетнат от 7 години и още не е сдал багажа,пък не знам.
Колата ми е над 320 000,още е с оригиналната ламбда.При положение,че на бензин карам само като ми свърши газта,квото с нея това и без нея.Спокойно мога да я извадя и хвърля,аз съм с обикновена газова.
Към автора,трети стъпков мотор ли сложи?
1.На 1.8ми можеш да сложиш обикновена газова,можеш и по-модерна.Обикновена ако е ти трябва реле за ламбда и реле за дюзата.За помпата е по избор,нищо вредно няма в това да я изключваш.Според някои теории така и удължаваш живота.При мен си върти постояно.
При по-модерни газови където се ползва и ламбдата,се слага и стъпков мотор вместо тройник,чийто действия всъщност ги управлява компа.Това с втори комп съм виждал само на вносни газови,но за нас е твърде скъпо.
2.Когато нямаш нужните релета можеш да си сложиш ресет реле на компа.Не го сравнявай с УИНДОС,нищо общо няма.Можеш да го сравниш с CD вързано неправилно.Моя комп е ресетнат от 7 години и още не е сдал багажа,пък не знам.
Колата ми е над 320 000,още е с оригиналната ламбда.При положение,че на бензин карам само като ми свърши газта,квото с нея това и без нея.Спокойно мога да я извадя и хвърля,аз съм с обикновена газова.
Към автора,трети стъпков мотор ли сложи?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”