Гледай да е двутактовоСтар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
Добре е колега
Гледай да е двутактово
Гледай да е двутактово- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
BruDoNe написа:Съжелявам, че спамя в темата на колегата ама да не правя нова искам да попитам колко на колко се смесва масло с нафта .. колата е чист дизел 1.9d поло 6н сега слагам около 100 грама на 10 литра .. ?
1л. на цял резервоар!!!!!двутактово и няма грешка супер става!
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Намира ми се малко масло 10w40 в гаража останало от преди .. и не съм много мераклия да го слагам на двигателя и затова викам да го изгоря .. ама честно да кажа доста поомекна звука 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
analplanet написа:BruDoNe написа:Съжелявам, че спамя в темата на колегата ама да не правя нова искам да попитам колко на колко се смесва масло с нафта .. колата е чист дизел 1.9d поло 6н сега слагам около 100 грама на 10 литра .. ?
1л. на цял резервоар!!!!!двутактово и няма грешка супер става!
1л. на цял резервоар???
...20 мл на 10 л гориво=200 мл на 100 ЛИТРА=1 бут(1 л)на 500 литра нафта!....това е необходимо за дизелов ДВГ...другата пропорция е за Вартбург....толкова слагах през 80-те години...- joker
Enforcer написа:Joker, на този въпрос може да отговори евентуално студент от горните курсове на ХТИ.
А ти не можеш ли да кажеш какво прави киселината с метала...
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Имаше резултати от изследване на смазочните свойства на нафтата със ниско съдаржание на сяра и добавки. 2Т маслото далеч не беше от най-добрите. Castrol TDA ми се струва доста по-удачно решение, въпреки че го нямаше в тестовете. Там де що беше добавка за повишаване на смазочните свойства на нафтата биеше 2Т маслото. А и Castrol-а не е от най-скъпите. Биодизела също действаше по-добре от 2Т маслото. Та по 1 шише олио на резервоар би трябвало да е по-удачно от 2Т маслото.
- joker
Не става въпрос само за смазочни качества,а за комбинация на смазочни качества и подобрено изгаряне...затова немците препоръчват двутактово масло в малки количества ..1:200..
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Не става въпрос само за смазочни качества,а за комбинация на смазочни качества и подобрено изгаряне...затова немците препоръчват двутактово масло в малки количества ..1:200..
А има ли значение с какъв ароматизатор съм когато го слагам маслото ?!
... поне като не знаете за какво става въпрос не пишете прустотии да си пълните мнения.. става въпрос за чист дизел не за кола с турбина ..

Последна промяна от gr_kanev на Пет 11 май 2012 19:11, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Познавам един човек, който сипва източеното от двигателя масло в резервоара на Г2 дизел.
Само го прецежда и ако е много гъсто, добавя хидравлично масло. Предпочита масло от бензинови двигатели, но и дизелово не връща.
Зимата и нафта добавя, но само когато е много студено.
И така вече над 80000 км си кара без никакви проблеми, а и колата почти не пуши. Даже има някои доста по-модерни автомобили (помпа-дюза, тди), които пушат доста повече.
Само го прецежда и ако е много гъсто, добавя хидравлично масло. Предпочита масло от бензинови двигатели, но и дизелово не връща.
И така вече над 80000 км си кара без никакви проблеми, а и колата почти не пуши. Даже има някои доста по-модерни автомобили (помпа-дюза, тди), които пушат доста повече.
- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Познавам един човек, който сипва източеното от двигателя масло в резервоара на Г2 дизел.
Значи викаш да сипвам смело масло а ?
моето масло е ново не е от двигател източвано..
Последна промяна от gr_kanev на Пет 11 май 2012 19:11, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
1л масло на 50 л нафта е добро съотношение
(поне 1/2 л на 50 да е ) Аз откакто карам дизелови коли ,съм го правил .Вярно - не са били PD или CR ( всички са били с рот.ГНП - механични и ел.) .Много добре се отразява - няма и грам пушек ( един път и две кила масло се наля - пак не пушеше ,ама никак
) Въпроса е ,че оспамихме темата на колегата за зехтина 
(поне 1/2 л на 50 да е ) Аз откакто карам дизелови коли ,съм го правил .Вярно - не са били PD или CR ( всички са били с рот.ГНП - механични и ел.) .Много добре се отразява - няма и грам пушек ( един път и две кила масло се наля - пак не пушеше ,ама никак
) Въпроса е ,че оспамихме темата на колегата за зехтина Re: Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
Vlad777 написа:...
Знам за автобусни превозвачи, които сипват 50-50 масло и нафта. Докато се клатушка сместа в резервоара е ок, но после падне ли маслото отдолу и свърши ли нафтата става "димна завеса".
-
Jivko7777
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:1л масло на 50 л нафта е добро съотношение(поне 1/2 л на 50 да е ) Аз откакто карам дизелови коли ,съм го правил .Вярно - не са били PD или CR ( всички са били с рот.ГНП - механични и ел.) .Много добре се отразява - няма и грам пушек ( един път и две кила масло се наля - пак не пушеше ,ама никак
) Въпроса е ,че оспамихме темата на колегата за зехтина
и на CR няма абсолютно никакви проблеми, какво да е масло
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
jeli vw написа:Здравейте колеги,разполагам с около 300 литра стар гренясал зехтин на около 7-8 години.Интересува ме,мога ли да го налея в резорвоара 50% нафта и 50% зехтин....колата е ауди а3 1.9 тди АХФ
Ако дриснеш и във филтъра на климатика вместо да слагаш ароматизатор те признавам! Може даже да смесиш 50/50 с маргаритки - ефекта ще е подобен.
neon написа:jeli vw написа:Здравейте колеги,разполагам с около 300 литра стар гренясал зехтин на около 7-8 години.Интересува ме,мога ли да го налея в резорвоара 50% нафта и 50% зехтин....колата е ауди а3 1.9 тди АХФ
Ако дриснеш и във филтъра на климатика вместо да слагаш ароматизатор те признавам! Може даже да смесиш 50/50 с маргаритки - ефекта ще е подобен.
Колега ако ти отговоря на този коментар подобаващо ,може би ще разсърдя я потребител ,я модератор ,т.е. културно.
Повечето от писалите в темата предполагам пишат коментари които са заключение на опита им ,ако това което си писал е от опит - ОК ,щом си пробвал само с фекалии и повторно със смес явно това ти е вкуса ,няма лошо - щом ти харесва .
Върни се в “Дизелови агрегати”