То е ясно че това му е работата ама гледам цени от 50 до 250лв и се чудя дали има някаква уловка в тази технология че иначе ми се вижда много хитра !?
 То е ясно че това му е работата ама гледам цени от 50 до 250лв и се чудя дали има някаква уловка в тази технология че иначе ми се вижда много хитра !?Power line или интернет през контакта -някой ползва ли ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Power line или интернет през контакта -някой ползва ли ?
Скоро разбрах за съществуването на това нещо /линка е за примерно устройство/ http://powerline-adapter.pazaruvaj.com/edimax/hp-2002avk-p42959766/ и се чудя що е то и има ли почва в кооперация за прехвърляне на нет  То е ясно че това му е работата ама гледам цени от 50 до 250лв и се чудя дали има някаква уловка в тази технология че иначе ми се вижда много хитра !?
 То е ясно че това му е работата ама гледам цени от 50 до 250лв и се чудя дали има някаква уловка в тази технология че иначе ми се вижда много хитра !?

То е ясно че това му е работата ама гледам цени от 50 до 250лв и се чудя дали има някаква уловка в тази технология че иначе ми се вижда много хитра !?- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Power line или интернет през контакта -някой ползва ли ?
Тази технология е много стара, съществува още преди да е бил измислен нета. В Москва навремето имаше радиоточки, които възпроизвеждаха доста радиопрограми, които се разпространяваха по напрежителните контакти. Сигурно и сега се ползват. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за урока по история  Мен обаче ме интересува дали тези джаджи могат да направят номера от рутер в първия адаптор и после от другия адаптор през един етаж във втори рутър....радио не ми трябва
 Мен обаче ме интересува дали тези джаджи могат да направят номера от рутер в първия адаптор и после от другия адаптор през един етаж във втори рутър....радио не ми трябва  

Мен обаче ме интересува дали тези джаджи могат да направят номера от рутер в първия адаптор и после от другия адаптор през един етаж във втори рутър....радио не ми трябва
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Само комшията ти да не чете, че може да сложи трето такова в контакта си и да ти смуче от нета   

Доста интересна джаджа, междувпрочем

Доста интересна джаджа, междувпрочем

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е то за смученето си има криптиране,не са го оставили ей така да си тече 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Е то за смученето си има криптиране,не са го оставили ей така да си тече
А за разбиването на криптирането си има и други методи

А дали има защита при токови удари,при по високо напрежение и въобще какво ще се случи на компютъра при авария по мрежата.Да не се окаже като се прибереш и да намериш и по точно да не намериш нито компютър,нито и жилището само нещо черно
 Последните два дни при нас беше дискотека,то не бяха токови удари,то не бяха спирания на тока,ужас
 Последните два дни при нас беше дискотека,то не бяха токови удари,то не бяха спирания на тока,ужас 
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е каква е разликата дали в контакта е включено това устройство или каквото и да е друго с електроника в него та да ме притесняват токовите удари ? Това че пуска пакети по жицата не значи че може да връща ток по лан кабела до рутера например !

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Е каква е разликата дали в контакта е включено това устройство или каквото и да е друго с електроника в него та да ме притесняват токовите удари ? Това че пуска пакети по жицата не значи че може да връща ток по лан кабела до рутера например !
Нещо нямам доверие на такива малки кутийки,виж да беше 3-4кила съм съгласен,ама това мъниче все едно за джаджите за колите които се включват в запалката и дават икономия

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:За 130 кинта ще си купя такъв рутер, че няма да прехвърлям интернет през един етаж, а ще захранвам половината вход!
Като например ?? Ама да си си сигурен че ще хвърля добър сигнал през 2 плочи без да си играем на тука има тука нема

- radotom
- Модератор 
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Като например това:
http://store.netgate.com/-P236.aspx
http://dl.ubnt.com/ns2_datasheet.pdf
Седи ми в хола, свързан към компютъра на майка ми.
Рутера ми е през 4 стени, а живея в 17-етажен блок. Сещай се колко желЕзо има в тия стени 

За да се сетя точния модел - отидох да го погледна.
Видях и индикатора за обхват... амиии... свършили са светодиодите, иначе щеше да показва още по-пълен обхват, предполагам!

http://store.netgate.com/-P236.aspx
http://dl.ubnt.com/ns2_datasheet.pdf
Седи ми в хола, свързан към компютъра на майка ми.
Рутера ми е през 4 стени, а живея в 17-етажен блок. Сещай се колко желЕзо има в тия стени

За да се сетя точния модел - отидох да го погледна.
Видях и индикатора за обхват... амиии... свършили са светодиодите, иначе щеше да показва още по-пълен обхват, предполагам!

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Радо кво е тва нещо бре  

- radotom
- Модератор 
Мии... аз го ползвам като приемник само.
Ама май има опция да бачка и като екстендер на сигнала, не зная, не съм пробвал.
При всички случаи от нашата тераса с лаптопчо мога да хвана не-повече от 6-7 мрежи, а е с хубав WiFi, някакъв на IBM (не ми се гледа сега), с 2 антенки...
С това чудо дето съм го показал, като го пробвахме, нареди близо 30-35 мрежи преди 2-3 години

Ама май има опция да бачка и като екстендер на сигнала, не зная, не съм пробвал.
При всички случаи от нашата тераса с лаптопчо мога да хвана не-повече от 6-7 мрежи, а е с хубав WiFi, някакъв на IBM (не ми се гледа сега), с 2 антенки...
С това чудо дето съм го показал, като го пробвахме, нареди близо 30-35 мрежи преди 2-3 години

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
ако нямам входза антена на рутера как мога да го закача  

- radotom
- Модератор 
Matematiks написа:ако нямам входза антена...
Tова не е антена, цялостно готово устройство за кънектване във Wi-Fi мрежи е.
И се включва директно в Eternet-порта на компа или рутера.
С други думи - както си включваш LAN-кабелчето, така си включваш и това
 Разликата е единствено, че трябва да предвидиш 1 свободен контакт наблизо, защото се захранва с адаптерче.
 Разликата е единствено, че трябва да предвидиш 1 свободен контакт наблизо, защото се захранва с адаптерче.Е! И че настройките са си повечко, де!

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
С две думи това е усилена антена за рутер без външни антени   

Тоест ръчкаш го в порта и все едно имаш ГОЛЯМА антена и обхвата кърти плочките в банята

Тоест ръчкаш го в порта и все едно имаш ГОЛЯМА антена и обхвата кърти плочките в банята

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”